Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak jsem šel k ledu

Nedávno v souvislosti s pohřbem tragicky zesnulé dívčiny (její smrt jsem komentoval v blogu Umřela mi kamarádka) referovali o mém závěrečném miniprojevu na jejím pohřbu některá bulvární media. Byl jsem představen jako bývalý politik a publicista. Pan redaktor byl zjevně informován, že po 8 letech již nejsem na kandidátce do voleb do městského zastupitelstva. Což je pravda. Počet mladých  dravců co hledají v tornistře maršálskou hůl (a ještě dlouho budou) narostl nade všechny meze a limitně se blíží nekonečnu. Což v důsledku znamená, že z minulých 19 zastupitelů zůstalo na kandidátce pouhých šest. Zásluhy, nezásluhy. Důležité bylo aby složili partu kluků co spolu mluví. Nějaké neřízené střely s vlastním názorem nebrat.

Pavouk u ledu

Tak. Renomovaný novinář usoudil, že jsem u ledu řekl jsem si. A pak se to stalo. Zjistil jsem, že se v Brně nalézá v Big One Fitness klubu věcička zvaná kryoterapie. Tak jsem si řekl, že zkusím, jaké to u toho ledu je. Vyhledal jsem tuto kryoterapii neboli polárium.  Říkal jsem si, že vystavit tělíčko minus 150 stupňům znamená dát se k ledu. Což by mnozí rádi. Navíc mrazící komora vypadala jako rakev na stojato. Přátelé i nepřátelé. S politováním oznamuji, že jsem přežil jako Kostěj nesmrtelný z Ruských bylin. Vzal jsem si vlněné ponožky, vyfasoval jsem rukavice a šup do komory.Sice mně napoprvé  -150 nedali, ale na  -137 jsme to vytáhli. Také jsme nedali 4 minuty, ale minutu a půl. Nejvíc mi mrzlo tam kde záda ztrácejí poctivé jméno a naproti. Až jsem se bál, aby mi po vystoupení neupadl rampouch. Neupadl. A kdo chce prožít nový zážitek a něco pro sebe udělat, šup do kryoterapie. Vřele doporučuji. Anonce z internetu kterou jsem před tím vyhledal nelhala ani slovo. Ještě teď jsem z toho v euforii.

A k čemu že je to doopravdy dobré? Aktivace biologických pochodů posiluje imunitní systém, minimalizuje riziko onemocnění. Intenzivní okysličení nervových buněk vytváří špičkové podmínky pro nejnáročnější psychické aktivity. Zvyšuje se stresová odolnost, schopnost rychlých a přesných reakcí, myšlení a rozhodování. Zkracuje se čas potřebný pro regeneraci po stresové zátěži.

Velmi rychle a dlouhodobě se zmenší množství tukových buněk v podkoží (kryolipolýza), likvidují se zánětlivá ložiska zodpovědná za celulitidu. Opakování procedury vede k rychlým váhovým úbytkům, v průměru 7 a více kilogramů po 15 aplikacích při dodržení příjmu v hodnotách kolem 1200 kcal. Extrémní chlad je výborným doplňkem k jakýmkoli kosmetickým zákrokům na kůži. Úspěšně pomáhá proti akné, uhrům. trudovitosti.

Všichni klienti shodně informují o pozitivních změnách nálady a celkové výkonnosti bezprostředně po první aplikaci. Silný je efekt na problémy se spánkem. Velmi rychle ustupují alergické projevy na kůži. Rychlý je účinek překonání bolestí (klouby, svaly, hlava). Již po pěti aplikacích se zlepšilo dýchání u klientů s astmatickými potížemi.

Kryoterapie může významným způsobem podpořit léčení a rehabilitaci u nemocí revmatologických, revmatoidní arthritis, revmatismus měkkých tkání, kolagenózy, vaskulitidy, ankylozující spondylitidy - Bechtěrevova choroba a další autoimunitní onemocnění, reaktivní artritidy - Reiterova choroba, arthrózy drobných kloubů i kloubů nosných, dna, lichen ruber planus, nemocí neurologických, roztroušená skleróza mozkomíšní, Parkinsonova choroba, spastické obrny, myastenia, chronické bolestivé páteřní syndromy, neuralgie sedacího nervu, nemocí ortopedických, stavy po operacích nosných kloubů, stavy po operacích výhřezů páteřních plotének, nemocí plicních, astma bronchiale a spastická bronchitis, nemocí kožních, lupénka a psoriatická artritida (PsA). Doléčení poúrazových stavů a chirurgických zákroků.. Dále je možno metodu celotělové kryoterapie využívat v gynekologii k odstranění bolestí při menzes a potíží v menopauze. K posílení výkonnosti imunitního systému a zpomalení procesu stárnutí organizmu. Má pozitivní efekt na poruchy erekce i sexuální apetenci. Je účinnou terapií chronické bolesti, včetně migrén. Pomáhá při poruchách spánku. Velmi dobré jsou výsledky při terapii chronické únavy. Efekt ošetření v poláriu zásadně zlepšuje možnosti rehabilitační péče, výrazně se zvyšuje pohyblivost kloubů, uvolňují se spazmy svalů a vazů. Kryosauna urychluje léčbu popálenin.

Kryokabina rychle a účinně pomáhá překonat pocit únavy a vyčerpání, dlouhodobě potlačuje úzkost i depresivní stavy. Zvyšuje sebevědomí a vnitřní sílu. Posiluje paměť, soustředěnost, vytrvalost, pozornost a schopnost učení. Pozor!! významně pomáhá zvládnout abstinenční syndrom při odvykání závislosti (na drogách, nikotinu, alkoholu, jídle, práci ).Jak je to se závislostí na sexu či blogování se mi nepodařilo zjistit.

A to se vyplatí!!

Autor: Petr Paulczynski | sobota 24.7.2010 11:25 | karma článku: 19,63 | přečteno: 2775x
  • Další články autora

Petr Paulczynski

Hlody středeční 9/8 aneb miluji naše média

Dnes si v úvodníku oddychneme od politiky ( i když ne úplně) a koukneme do Ria které hýbe světem. Na této olympiádě se totiž objevuje vliv multikultury.

9.8.2016 v 20:53 | Karma: 46,76 | Přečteno: 13459x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 2/8 aneb miluji naše média

Dnes o něco později, než jsem vyhrál souboj sám se sebou zda psát nebo nepsat. Tak aspoň kousek obvyklé porce. Neziskovky žádají volební právo pro imigranty a výjimky ze zákonů.

2.8.2016 v 19:57 | Karma: 46,60 | Přečteno: 10790x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 26/7 aneb miluji naše média

Zase si nemůžu prázdninově dáchnout a vysadit. Protože Turecko, vraždící monstra co nejsou teroristi jak se dozvídáme, dnes dokonce zamordovali kněze.

26.7.2016 v 15:15 | Karma: 45,51 | Přečteno: 6902x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 19/7 aneb miluji naše média

Původně jsem si chtěl dát prázdninový oraz a dnes pauzírovat. Pak jsem zjistil, že OVM mají letní výpadek a že se tudíž nebude vědět o čem se má tento týden mluvit, tak jsem sáhl po klávesnici a pár bodů sesmolil.

19.7.2016 v 15:02 | Karma: 46,56 | Přečteno: 9195x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 12/7 aneb miluji naše média

Dnes začneme něčím čistě brněnským, protože internetem hýbe video v němž se náměstek primátora nechal bičovat dominou přičemž mumlal „I want more,“ tedy: chci víc.

12.7.2016 v 13:14 | Karma: 46,00 | Přečteno: 9461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.