Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Můj euroskepticismus je znám. Sociální inženýrství a neustálé pokusy vnucovat nám jednotné normy na cokoliv jsem popsal v bezpočtu svých blogů. Co se však děje poslední dobou přesahuje všechny meze.  Vážně už jen zbývá norma na tvar toho co z nás vypadne po pozření europotravin. A k tomu všemu Angela Merkel chce zavést právo zasahovat do národních rozpočtů; více společného hospodářského plánovaní; posílení centrálních evropských institucí a evropanizaci národních myšlenek. Tak to už jsme tu jednou měli, jen se tomu říkalo RVHP. A dnes soudružka Angela chce omezit platy manažerů v celé Evropě. Děsí mne, že v čele toho marasmu je opět Velké Německo se svou šéfkou - Angelou Merkel. Zdá se, že se rozhodla ovládnout Evropu, tentokrát bez tanků. Skoro se nechce věřit, že Angela Merkel žila většinu svého života pod sovětským vlivem ve východním Německu. Tehdy se denně setkávala s plánovaným hospodářstvím, centrálním řízením z Moskvy, direktivním určováním výrobních kapacit a sovětizací všeho, co se vymykalo sovětským vzorům. Zdá se, že starého psa novým kouskům nenaučíš. A copak nám asi paní Angela sděluje svým standardním postojem? A jdeme na titulky.

Copak nám to sděluje?rouming.cz

  • Merkelová se poprvé postavila proti příjmům top manažerů. Chce je omezit v celé Evropě. Švýcaři v referendu rozhodli, že se zlatými padáky a bonusy top manažerů se musí skoncovat. V Německu se toho chytila i vládní koalice, která požaduje změny. Nyní se poprvé do diskuse o omezení výše platů připojila i kancléřka Angela Merkelová, která pravila: "Bezuzdnost nesmí ve svobodné a sociální společnosti být. Proto podporuji například plány EU, které částečně omezují extrémně vysoké příjmy ve finančnictví," uvedla v rozhovoru pro Freie Presse.
    A abychom zkrotili "bezuzdnost", kapku omezíme svobody... Jak ty německé "kapky" obvykle vypadají, známe z historie...
  • Hejtmany čeká brigáda u Zemana. Budou sázet stromy v Novém Veselí.  Návštěva hejtmanů u nového prezidenta Miloše Zemana přinesla i jeden nečekaný výsledek. "Protože každý hájí své zájmy, páni hejtmani vytvoří brigádu, která na hrázi novoveselského rybníka vysází nové stromy místo těch, které byly nezodpovědně v minulosti vykáceny," řekl po setkání s hejtmany na Hradě prezident.
    Do pihele tmavýho, připadám si jako před rokem 89. Už jen čekám, kdy začnou brigády kapitalistické práce, subotniky, povinné účasti na manifestacích a tak. Opravdu je hlavním úkolem hejtmana sázet stromy??? Populismus na zblití.
  • Že by měl Miloš Zeman pravdu?, ptá se Jan Čulík na Blistech. Nový prezident Miloš Zeman se octl ve střetu zájmů, když kritizoval nevzdělané a negramotné novináře v některých českých médiích, protože politik, na něhož média mají dohlížet, by média kritizovat neměl. Jenže není ten výrok o nevzdělaných a negramotných novinářích faktem? Pikantní je, že někteří pražští intelektuálové podepsali proti Zemanovu výroku kritizujícímu špatné novináře další petici, že prý ohrožuje svobodu slova. Zvláštní je, že nesepisují petice proti kanálnímu způsobu psaní například Lidových novin (vždycky jsem si vážil Ivana Klímy a Jáchyma Topola a měl jsem dojem, že by jim buranství v tisku mělo vadit - zjevně ne!), anebo proti hrubkám v titulcích článků...
    Teda ne že by Blisty byly mým šálkem čaje, ale zdá se, že občas najde zrno i slepé kuře.
  • Konečný účet za Klausovu amnestii. Píší v Lidovkách. Detailní zpráva, kterou ve středu předalo ministerstvo spravedlnosti vládě, odhalila konečný účet za Klausovu amnestii. Zatímco v lednu ministerstvo odhadovalo počet osvobozených na 32 000, ve skutečnosti je jejich počet téměř o 20 000 vyšší. Zastavení starých kauz, často kritizovaný bod amnestie, proběhlo ve 3 120 případech.
    To mi chtějí říct, že v této zemi bylo TŘI TISÍCE STO DVACET kauz, které se táhly déle než 8 let? To mi ho teda vyndej.
  • A kousek bulváru: Matka Štiková potvrdila vztah Ornelly a Kokty: Jsou partneři a žijí spolu! Nevím sice kdo je pan Kokta, ale jedno vím určitě. Se svou přítelkyní jistě mnoho filozofických disputací nepovedou. Zas na druhé straně v horizontální poloze mu  to s o 35 roků mladší partnerkou může jít dobře. Otázka zní, jak dlouho to panu Koktovi vydrží. Taky bude záležet na stavu konta. A ještě k tomu na Primě přemýšlejí, že zruší Polívku na víně. Nemluvě o tom, že mu zavřeli hospodu. Chudák Boleček. Nemá dobré období. Kdyby byl baba, mohl by aspoň ukázat třeba kozy a hned by sledovanost poskočila. Jinak nic nového, jen Ivetka prý na charitě nezazpívá, protože jí nechtějí dát moc peněz. Tak to je teda charita v podání Ivety.

A u Hooka napsali: Jiří Babica rozjel akci na záchranu české svíčkové, čímž svíčkovou jako takovou totálně pohřbil, protože i když mám Jirku rád, neb mne spolehlivě rozesměje i když se v koutě kroutím přepadnut depresoidním syndromem, tak v tomhle jdu proti němu, protože svíčková z mletiny, sojovky, dvou litrů voleje a vosmaženejch veselejch baget prostě NENÍ svíčková a já myslím, že by toho trotla měli někam zavřít.

A zprávy o počasí: Zvlněné frontální rozhraní se bude zvolna přesouvat ze střední Evropy k jihovýchodu, rozptylové podmínky budou dobré. Vzhledem k tomu, že na rozptylovou loučku po  kremačce ještě nehodlám, je mi tato informace na prd. Taky nevím co je to frontální rozhraní, možná se budou socani mydlit na sjezdu. Hlavně vidím, že teploměr atakuje nulu zdola, chodníky jsou lehce bílé neb v noci cosi napadalo a sezhora se chystá chcát. V této kombinaci asi dojde na ulicích k rituálním tancům chodců. Ti budou radostně rozhazovat rukama a nohama tak, že učitelé moderních tanců by nevyšli z úžasu. Hledání kulicha kterého jsem hodil do koše na prádlo dopadlo dobře. Našel jsem všechny tři, v jednom dokonce byla slušivá podprsenka. Těm ptáčkům snad přece jen ještě pytlík slunečnice koupím. Vím dobře jaký to je, když pták nedostane zobnout. I v takovým Vatikánu ptáci hladoví.

A z mého života: Budete celý den v romantické náladě a vaše láska se tomu ráda přizpůsobí. Čeká vás krásné milování, sdělil mi horoskop. A jak to dopadlo? Vrhl jsem se do postele očekávaje reje nevídané a tam jsem narazil na našeho psa. Nejsa zoofil, dožadoval jsem se naplnění horoskopu po manželce. Ovšem jak známo, manželka po 40 letech společného života se změní v kamaráda. A tak jsem se dozvěděl, že horoskop-nehoroskop, nemám otravovat, protože vánoce už byly. Na druhé straně, takový pes aspoň zahřeje. Kontrolní otázka. Kdopak ví, proč jsme mu dali přezdívku Obama?

A na Fejsbůku napsali:

  • Dnes je to 60 let, kdy pošel soudruh Klement Gottwald.
  • Sotva se prezident ujal funkce, hned prokázal jaký je trouba. Hodnotit hospodaření krajů a státu podle rozsahu čerpání dotací, může jen blbec...
  • Haló, je to vodárna? Ano, co si přejete? Z mého kohoutku teče voda. Ano, a co jste očekával? Tak kurva podle účtu aspoň Pilsner Urquell.
  • Když se z naší kuchyně vyvalil bílý dým, zvolal jsem Habemus Papam. Pak jsem zjistil, že si manželka zapálila a čudila jak komín ve Vatikánu.
  • Sledovat Zdeňka Škromacha, pár hodin na FB, tak máte pocit jako kdyby vás někdo obdaroval DVD kompletama bratří Marxů, Monty Pythonů, Woodyho Allena a Petra Sellerse. Sama prozřetelnost vede jeho myš....
  • Agentura Moody´s vydala prohlášení, že za hospodaření Erste Bank zvažuje snížení ratingu. ČS Spořitelna u nás vydělá 16,7 miliardy, odevzdá je do Rakouska Erste Bank, ta vykáže zisk v Rakousku 12,4 miliardy, odevzdá daně rakouské vládě a ČS Spořitelna? Ta udělá optimalizaci a propustí 600 lidí.
    Nevíte pane Sobotko který kritizujete tuto vládu, kdo prodal výhodně ČS Spořitelnu? Pro ty co nevědí, stát za 52,07% akcií dostal 19 miliard korun. A ministrem financí byl nějaký Pavel Mertlík. To byl byznys století, že?

A na závěr něco veselého  :

A to je dneska všecko.

Autor: Petr Paulczynski | čtvrtek 14.3.2013 11:46 | karma článku: 36,47 | přečteno: 2196x
  • Další články autora

Petr Paulczynski

Hlody středeční 9/8 aneb miluji naše média

Dnes si v úvodníku oddychneme od politiky ( i když ne úplně) a koukneme do Ria které hýbe světem. Na této olympiádě se totiž objevuje vliv multikultury.

9.8.2016 v 20:53 | Karma: 46,76 | Přečteno: 13459x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 2/8 aneb miluji naše média

Dnes o něco později, než jsem vyhrál souboj sám se sebou zda psát nebo nepsat. Tak aspoň kousek obvyklé porce. Neziskovky žádají volební právo pro imigranty a výjimky ze zákonů.

2.8.2016 v 19:57 | Karma: 46,60 | Přečteno: 10790x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 26/7 aneb miluji naše média

Zase si nemůžu prázdninově dáchnout a vysadit. Protože Turecko, vraždící monstra co nejsou teroristi jak se dozvídáme, dnes dokonce zamordovali kněze.

26.7.2016 v 15:15 | Karma: 45,51 | Přečteno: 6902x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 19/7 aneb miluji naše média

Původně jsem si chtěl dát prázdninový oraz a dnes pauzírovat. Pak jsem zjistil, že OVM mají letní výpadek a že se tudíž nebude vědět o čem se má tento týden mluvit, tak jsem sáhl po klávesnici a pár bodů sesmolil.

19.7.2016 v 15:02 | Karma: 46,56 | Přečteno: 9195x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 12/7 aneb miluji naše média

Dnes začneme něčím čistě brněnským, protože internetem hýbe video v němž se náměstek primátora nechal bičovat dominou přičemž mumlal „I want more,“ tedy: chci víc.

12.7.2016 v 13:14 | Karma: 46,00 | Přečteno: 9461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.