Hlody středeční 9/2 aneb miluji naše média

9. 02. 2016 16:55:34
Dnes si na úvod povíme o chlapíkovi v hnědé bundě a podpáleným doupěti smažek. Jistě jste zaznamenali veselou scénku v rámci pražských merend, kde demonstroval kdekdo proti kdečemu.

A do toho nám někdo zatím neznámý sehrál veselou scénku s maskovanými prý extremisty, které dirigoval muž v hnědé bundě. Po rozruchu, který byl způsoben téměř online přenosem na sítích pražská policie důrazně odmítla spekulace, že muž na záběrech v hnědé bundě se šálou okolo krku řídil celou akci nebo jakkoliv napomáhal útoku. Ovšem jen do chvíle, než se už nedalo dál zatloukat. Pak nastoupila veze 2. Jednalo se o kriminalistu, který byl velen na sobotní bezpečnostní opatření, a jeho úkolem bylo mimo jiné eliminovat možné střety názorově odlišných skupin. Na křižovatce ulic Thunovská a Zámecká v jednu chvíli hrozilo, že k takovému střetu dojde, proto kriminalista zkoordinoval policisty v uniformě, aby oddělili zátarasem obě skupiny, než na místo dorazí posily. Mezitím začal komunikovat s maskovanými muži a snažil se je přesvědčit, aby od útoku upustili, což se podařilo a vyjma několika předmětů, které prolétly vzduchem, ke střetu skupin nedošlo ...Tak. A ted ́ už chybí jen ta o Budulínkovi. Petr Hampl to glosoval takto: "Za starých časů se občas dělo, že se mezi demonstranty vmísil placený policejní provokatér, aby jim vnukl nějaký blbý nápad a tím ospravedlnil následné policejní násilí. Ministr Chovanec to ale dotáhl k dokonalosti. Sestavil demonstraci pouze z provokatérů, úplně bez normálních protestujících. Vznikl tak uzavřený kruh. Sami uděláme demonstraci, sami přejdeme k násilí, sami se rozeženeme, sami se zatkneme, sami sebe budeme vyslýchat...ministerstvo vnitra už nepotřebuje nikoho venku. Vystačí si samo. Jenže to udělali velmi špatně a je z toho ostuda. Chovancovi nehrozí demise jen díky podpoře České televize, která se rozhodla to nerozmáznout a divákům naopak předložila kašírované záběry."
Takže momentální stav propagandy je: muž v hnědé bundě konečně identifikován, policie se k němu už hlásí, je jeden z nich, hrdinně konal a dostane medaili. Teorie antify převzata policií: útočili hooligans a to pod dohledem "krotící" policie. A ačkoliv všechny ulice byly různě blokované a kontrolované, ausgerechnet vnitrácká budova sloužila jako průchoďák. To video antify, kde se účastník ultralevicového pochodu domáhá vysvětlení, proč policie nezakročila, to dostane také nějakou oficiální legendu?" Neřekl bych to lépe. Jaká bude další verze příběhu?

Jo, a copak asi dělal komunista Doubrava v partě policejních bitkařů/provokatérů? Řídí opět komunisté naše bezpečnostní složky, tedy alespoň ty zásadní?
A publicista Štěpánek se ptá: Sobotkovsko-babišovská vláda se evidentně nechává inspirovat hitlerovskými zločinci, kteří si z propagandistických důvodů zapálili říšský sněm. Napřed na Malé Straně zinscenovaná provokace policistů převlečených za nácky, pak na Žižkově podpálení centra sluníčkových smažek. Bude zajímavé si počkat, kdo bude obsazen do rolí Marinuse van der Lubbeho, Ernsta Torglera, Georgije Dimitrova, Blagoje Popova či Vasila Taneva. Zoufalá režimní goebelsovská propaganda už se rozjela.
Popsaná taškařice měla však ještě večerní dohru, kdy někdo napadl tzv. Autonomní centrum Klinika (squatt). Napřed vyběhlo, že tam někdo hodil zápalnou láhev, později se ukázalo, že šlo o světlici. No, házet oheň někam kde jsou lidi i když to není žádná mírumilovná skupina je svinstvo. Ovšem propaganda co se rozjela je svinstvo nemenší. Jako třeba předvedl Martin Fendrych. Tomu se mimořádně zadařilo. Fendrych píše: "Lidé z autonomního centra ovšem tvrdí, že na dům zaútočila ta samá skupina, která ten den napadla dlažebními kostkami a tyčemi demonstraci Solidarita bez hranic na Malé Straně a později lidi na Hlavním nádraží; což byly další násilné incidenty." Takže si to shrňme: Každý, kdo má v hlavě mozek, už ví, že malostranský střet s muslofilními levičáky pro televizní kamery sehráli policisté převlečení za nácky. Ergo: Jejich ochotnická brigáda měla ještě žižkovské pyrotechnické pokračování. (Zdroj: exnáměstek Fendrych) Zbývá jediná otázka. Kdo byl koordinátorem? Že by Zifčák? S takovou elitní policejní jednotkou se jeden hned cítí daleko bezpečněji. Akce, při níž na sebe pořvávaly dvě grupy demonstrantů, z nichž jedna se nechala koordinovat "pánem v hnědé bundě", má dva jasné výsledky:
1. Byl prozrazen dům Ministerstva vnitra
2. Byl prozrazen pracovník kriminálky
Předpokládám, že to bylo účelem celé akce, protože jinak by příslušní příslušníci nebyli explicitně v tiskovém prohlášení pochváleni. A pár titulků.

  • Vláda zaplatila za propuštěné dívky 150 milionů. Jedna se chtěla vrátit k únoscům, tvrdí agenti. Jak ukázal případ dvojice dívek, které se loni vrátily po dvou letech domů, česká vláda dělá s únosci obchody. Týdeník Respekt zjistil, že kabinet za jejich propuštění zaplatil zhruba šest milionů dolarů, tedy asi 150 milionů korun. Antónie Chrástecká dnes pracuje v jedné z kladenských neziskovek. Hana Humpálová naopak převzala víru svých věznitelů islám, chodí zahalená v šátku a podle tajných služeb se loni na podzim pokusila ke svým únoscům vrátit. Ministři se nějakou dobu přeli s tajnými službami, kolik peněz na případné výkupné uvolní. Služby požadovaly vyšší částku – zprvu osm milionů dolarů za každou ženu, v přepočtu dohromady 400 miliónů korun. Část peněz měla jít na pokrytí operací špionů přímo v terénu. Jak k sumě vedení služeb došlo, není zřejmé. Předsednictvo Bezpečnostní rady státu určilo každopádně konečný vyjednávací strop na deset milionů dolarů za obě. Děkujeme Respektu, že sdělil veřejnosti za kolik může být unesen kdokoliv z občanů který vycestuje. Teroristé nyní vědí, že přestože vláda tvrdí, že s teroristy nevyjednává, realita je opačná. Přidáme-li si k tomu kauzu Libanonský únos vs. Fajád, přijde mi tvrzení předsedy vlády že s teroristy nevyjednáváme žertovné. Nebo spíš tragické. A svědčí o rozvalu tajných skužeb. To by se za Nagyové nestalo. Jestli nám předseda vlády nebyl napaden tím děsným virem co zasahuje mozek.
  • Není normální, aby 80 % Čechů lítalo na dovolenou, citují v týdeníku Echo nového předsedu Zelených.
    Co letecká doprava?, zeptali se ho v rámci intrvjúku. Lítá se moc, je to nepřiměřené. Osobně se snažím skoro nelítat. V ceně letenky prostě nejsou zahrnuty všechny dopady, které můj let má. Spalování leteckého benzinu musí být zdaněno mnohem víc.
    Takže vy byste lidem dovolil, aby si dál starými auty jezdili po českých okreskách, ale létat do Egypta, to ne? Leteckou dopravu si dnes poprvé v historii můžou dovolit i lidi, kteří nejsou vysloveně bohatí, a vy jim to zase chcete zatrhnout?
    Hm. V téhle věci je potřeba být spravedlivý. Vyšší náklady u létání objektivně jsou a tím pádem je potřeba je započíst. Není normální, aby 80 procent českých občanů mohlo každý rok dosáhnout na leteckou dovolenou.
    "Není normální, aby 80 procent českých občanů mohlo každý rok dosáhnout na leteckou dovolenou."
    No ty bláho, ten Stropnický snad už není ani zelenorudý, ale už totální magor. Takže vážení, pěkně doma sedět a maximálně na Mušov, nebo na Máchač. A kdo bude hodně hodnej, dostane výjezdní doložku k Balatonu. A do celního a devizového prohlášení zapsat i řetízek na krku a snubní prsten. Ale pouze na cestu na kole.
  • A server faz.net nás poučuje, jak máme multikulturně upravit hajzlíky. Ein Klo, das jeder benutzen kann, píší. Deutsche Toiletten sind für viele Flüchtlinge ein Rätsel. Das hat schon zu Problemen geführt. Eine neue mobile Multikulti-Toilette soll Abhilfe schaffen – und lehrt nebenbei etwas über das Zusammenleben der Kulturen.
    Opravdu jim už lezeme do prdele, co ještě uděláme? Místo aby se učili naše pravidla, tak my se podrobujeme. Jen jim říkáme, "opravdu jste nám nadřazeni".
    Slovutný Zelený škraloup na Red Hookovi k tomu píše: Proud atomových vědců z Afriky do Evropy neustává. Přijde mi, že je to tak dobře. Evropa vymírá a atomovej vědec si myslím že pomůže. A nesdílím názor odpůrců přistěhovalců, kteří jsou zásadně proti. Podle mne tito odpůrci nemají rádi lidi a vědu. A nemyslím si, že s náma přistěhovalci nesplynou. Přicházející jsou chytří lidé, kteří se rychle učí. Taky se maj z čeho učit, protože Brusel, potažmo EU, když netiskne eura, tak tiskne letáky, kde se mnohé vysvětluje. Jsem třeba viděl leták, kde bylo patnácti jazyky napsáno, že se nemá kadit na chodník a dělat si u toho selfíčko. Když kolem choděj lidi. Bylo to tam taky znázorněné piktogramem, protože ne každej atomovej vědec umí číst. Myslím, že tohle je správná cesta. Ne bejt v opozici, ale pomoct. Vždyť jsme lidi. Tak o co de.

A brněnské okénko: Ale, ale. Když byl mluvčím Magistrátu města Brna Pavel Žára, byly tiskové zprávy ze Zastupitelstva v den jeho konání. Dnes je úterý a tiskovka z minulýho úterka nikde. Nemáme se tedy ani jak dozvědět, že na Zastupitelstvu padlo rozhodnutí o dotaci 343 tisíc pro spolupracovníka náměstka Hollana. "V rámci bodu 21 zastupitelstva prosadil příslušný náměstek Hollan přidělení několikasettisícové finanční dotace pro svého blízkého spolupracovníka a aktivistu Martina Svobodu, předsedu jím vedeného sdružení Občané proti hazardu. I přes to, že jeho projekt nepodpořila sociální komise Rady města Brna a dokonce i odborníci. Ti jej totiž označili za neefektivní, což sám náměstek Hollan přiznal. Dotaci i přesto koaliční zastupitelé schválili a ta by měla pokrýt nákup knihy vydané panem Svobodou a blíže nespecifikované přednášky na téma prevence hazardu." No není to na zblití?
A z káznice na brněnském Cejlu bude kreativní centrum. Byla zahájena sanace za 5,5 milionu, která by měla zajistit zalátání nejhorších děr, kterými zatéká do střechy, nebo zprovoznit vchod do areálu z Bratislavské ulice. Plány magistrátu na využití osmi tisíc čtverečních metrů jsou ale výrazně větší. Za až 400 milionů by chtěl proměnit káznici na areál, ve kterém by prostory našly neziskové organizace, vývojáři počítačových her, architekti, ateliéry či kavárny. Existuje sice už studie, že to jde, ale konkrétní podobu budou muset architekti teprve vymyslet.
Mohl by někdo těm hodným lidem kolem pana náměstka Matěje Hollana tak nějak pomalu vysvětlit, že těch 400 milionů je poměrně dost peněz a že ti vývojáři počítačových her podnikají v poměrně lukrativním oboru a že i architekti, stejně jako kavárníci mají desítky a desítky možností si najít normální komerční nájem? Tak jako to dělají všichni ostatní? Mohl by jim někdo, velmi pomalu a nejlépe na nějakém "kreativním týdenním workshopu" vysvětlit, že barák "se 320 místnostmi" bude mít poměrně vysoké provozní náklady, které ti "kreativní kavárníci, architekti, počítačoví vývojáři a další umělci" zcela stopro nebudou schopni platit, takže mimo těch 400 mega investic, bude město každý rok vynakládat další desítky milionů provozních nákladů na to, aby si ten hodný pán Matěj Hollan postavil pomníček a pár jeho příznivců mělo dotovaný nájem? Nebo prostě potřebují prohnat těch 400 Mio rozpočtem aby na studiích, plánech a projektech zaměstnali své kamarády?

A trocha bulváru: Sex je pro mužské tělo nezbytný. Je dobré si uvědomit, že pravidelný sexuální život není důležitý jen pro rekreační účely, dobré sexuální zdraví je totiž u muže důležité pro celkové fyzické, psychické a emocionální zdraví,“ uvedl doktor Barry Buffman z Boston Medical Group. Pravidelné sexuální aktivity jsou důležité pro zdraví penisu, pánové, kteří svůj úd zanedbávají, se pak nemohou divit, že je po padesátce přestane poslouchat. Hrozí nejen atrofie neboli zakrnění, ale především impotence. Doporučuje se proto soulož či masturbace minimálně třikrát týdně. Pravidelný sex je také důležitý pro srdce a cévy, spaluje se při něm hodně kalorií a celkově aktivní sex vydá jako aerobní cvičení. Při sexu také dochází k posilování, při souloži a orgasmu se produkuje do těla více testosteronu, který posiluje kosti a svaly. „Penis u mužů slouží jako barometr zdraví, odkazuje na to, co se děje ve zbytku těla,“ dodává doktor Buffman. Podle vědců by se pánové měli věnovat bezpečným sexuálním praktikám velmi pravidelně. Pokud totiž svůj pohlavní orgán pravidelně a často nepoužívají, hrozí jim v pozdějším věku jeho zmenšení a především porucha erekce. Zároveň je pro ně sex nejlepší prevencí rakoviny, psychických poruch a posiluje imunitu. To musím řict mamuš. Jestli teda není pozdě.

A zprávy o počasí: Při venčení psa jsem v předjarním ovzduší zjistil, že se zimou se asi už nepočítá, neboť se začaly odstraňovat cedule které v zimě vyznačovaly, na které cesty obec kálí. Pes z toho byl smutný, neboť množství těchto cedulí mu umožňovalo obechcávat sloupky téměř nepřetržitě. Jinak mi aplikace o počasí ohlásila zvokovým signálem, že budou silné větry. To mi nejde do hlavy, jak ty ludry ví že bude k večeři čočka s uzeným?

A z mého života: Od rána se potím jak dveře od chlíva což mi připomnělo onu anekdotu z tanečních, kdy pár měl předvést ukázkovou konverzaci což pán vyřešil větou: Slečno, potím se jak prase. Potíte se taky tak? Tak jsem zůstal v posteli a čtu si, že prý se blíží svátek Svatého Valentýna. Říká se tak tomu proto, že Den orálního sexu za náušnice nezní zdaleka tak dobře. Taky jsem se dočetl, že prý podle průzkumu fy Durex průměrný Čech souloží 4x týdně. To bych chtěl vědět kterej hajzl šuká za mě.

A na Fejsbůku napsali:

  • Když už hasiči včera v Brně tahali ty koně z tunelu, mohli pokračovat a vytáhnout i ty voly z magistrátu
  • -Proč jste odešel z předchozí práce?
    -Nestálo mi to za ty nervy.
    -A vy jste pracoval jako co?
    -Jako muž v hnědé bundě.
  • To Aj WejWej je něco jako náš David že je z něho kavárna celá podělaná?
  • Adam Komers, známý televizní odborář z období spacákové stávky: To, co se v Česku začíná dít, je už naprosto odporné! Nechť si pan Inženýr ráčí laskavě všimnout, s jakou lůzou souzní... Lidi, fakt už s tím pojďme něco dělat, než bude pozdě.
    Nejlíp by bylo začít tím že vás vypráskáme z televize
  • Přerozdělování migrantů připomíná roznášení záplavy z prasklého vodovodu po jednotlivých partajích.
  • Tak prej za ty kozy co je unesli stát zaplatil 150 mega. A ta Anička prej teď pracuje v neziskovce. Ta je teda užitečná jak mol v šatníku.
  • Policejní prezident a ministr vnitra dnes ujistili veřejnost, že tento člověk ze včerejší demonstrace v Praze není pracovníkem Ministerstva vnitra. Objevily se však spekulace, že by se mohlo jednat o zaměstnance Ministerstva financí, co má na starosti přípravu EET.
  • Podle mého skromného mínění bylo cílem té akce dokázat té slušnější části veřejnosti, že Zeman přímo podněcuje násilí (a že pokaždé, když promluví, zemře jedno koťátko. na otravu alkoholovými výpary a cigaretový kouř.)
  • Není nad příležitost obohatit si slovník "politického korektismu":
    Squatter = aktivista
    Squattery obsazený prostor = komunitní centrum
  • Chudák muž v hnědé bundě. Včera řídil kukláče. Od zítřka asi bude počítat ve skladu kanady.
  • Ministerstvo školství uvolnilo 30 milionů korun do programu, z něhož by se měly platit obědy pro žáky 1. až 3. tříd, jejichž rodiče nemají na stravu ve škole peníze. Finance z programu budou rozdělovat neziskové organizace.
  • Budou zároveň určovat, které dítě je chudé? Kupříkladu to, jehož rodiče si raději koupí krabičku cigaret namísto toho, aby koupili dítěti jídlo?
  • V každém společenství žije cca 30% blbců. S tím se člověk naučí žít. Horší je, když se 30% blbců dostaví k volbám s celkovou volební účastí 42%...
  • Dalíka žalovali pro povod. Odsoudili ho za pokus o podplácení. Ať je rád že mu nepřišili znásilnění. Přístroj na to má.
  • ANOfert už ví, jak na Sobotku. Babiš navrhne 10% DPH na točené pivo a Sobotka to chce také na maso, mléko, máslo, chléb. Chybí jen hnojiva, dřevo, bionafta.
  • Ještě že nejsem katolík. Z toho komouše, jak teď hraje papeže, by mi asi jeblo.
  • Dneska už nikoho nezajímá, že byly zavřený hranice, stála se fronta na dámský vložky a lidi razili heslo, že kdo nekrade, okrádá rodinu. Dneska lidi zajímá, aby tu někdo zatočil s kmotry, co tu 25 let ničili a ruinovali stát a konečně něco udělali s touhle spálenou a zničenou zemí, kde nic nefunguje, zmítáme se v chaosu, bankrotu a špíně. Teda sice to posloucháme na nové plazmě od Samsungu, jíme u toho dovezenou pizzu nebo jiný jídlo dle libosti, venku nám stojí oktávka, zrovna jsme přiletěli z Egypta z dovolené a dcera studuje prestižní VŠ, na kterou dojíždí Regiojetem, kde si po cestě dává sushi a lattéčko... Ale jinak je to pravda!
  • Nic neukazuje bídu dnešní žurnalistiky .... Dnes není důležité co jste vykonali pozitivního, co jste udělali pro druhé, ale jakou nebetyčnou, nenávistnou kravinu jste vymysleli. Není důležité, že to zajímá pouze dalších pět vám podobných pitomců, důležité je že těmi pitomci jsou novináři.
  • Ta Česká televize a speciálně 168 hodin je fakt žumpa! Formulaci "ředitelka střední školy má blízko k hejtmanovi Michalu Haškovi protože ji jmenoval do funkce ředitelky školy jako předseda výběrové komise" převzala ČT od jiné žumpy - z FB "hnutí pro vzájemnou podporu" Žít Brno.
    Ano, informace je pravdivá. Stejně tak má Michal Hašek blízko k jakémukoliv jinému řediteli střední školy. Podobně jako třeba primátor a rada města Brna "mají blízko" k ředitelům základních škol. Ano, výběrová komise vybere ředitele a hejtman/primátor je na základě schválení radou jako nejvyšší statutátní zástupce kraje/města jmenuje. Může těm idiotům z ČT/ŽB někdo pomalu vysvětlit, že na rozdíl od jmenování kamaráda Freunda na nově vytvořený padesátitisícový flek, nebo přihrání dotace jinému kamarádovi z ŽB, se v tomto případě opravdu nejedná o žádnou korupci, ale o zcela standardní postup lege artis?

A něco veselého :

A fór na konec: Prodavač: "Co si přejete madam?"
1. zákaznice: "Prosím jednu salátovou okurku, ale aby dlouhá. Na tloušťce nezáleží."
Prodavač: "Prosím, tady ji máte. Další prosím, co si přejete Vy madam?
2. zákaznice: "Prosím jednu salátovou okurku, ale aby byla tlustá. Na délce nezáleží."
Prodavač: "Prosím, tady jeden kousek je. Další prosím. A co pro Vás madam?"
3. zákaznice: "Mě je to jedno, já ji mám na salát."
Prodavač: "Tak pojďte se mnou dozadu. Tam mám jiný výběr. Oba tvary."

A to je dneska všecko.

Autor: Petr Paulczynski | úterý 9.2.2016 16:55 | karma článku: 44.58 | přečteno: 5626x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Média

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 23.47 | Přečteno: 2335 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 19.83 | Přečteno: 341 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.55 | Přečteno: 224 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.37 | Přečteno: 788 | Diskuse

Rudolf Pekař

Jsou blogy mrtvým médiem?

Vítejte na mé první blogové stránce! Těším se na sdílení svých myšlenek, zkušeností a příběhů s vámi. Doufám, že vás můj blog inspiruje, pobaví a přinese vám nové poznání. Děkuji za vaši podporu a přízeň!

16.2.2024 v 14:09 | Karma článku: 11.34 | Přečteno: 239 | Diskuse
VIP
Počet článků 1307 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3092
Postřehy z politiky a života.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...