Hlody středeční 16/2 aneb miluji naše média

16. 02. 2016 17:00:53
Kromě skutečné války v Syrii zuří i virtuální boj o to, kdo je vlastně v té Syrii zlosyn. Podle našich oficiálních zdrojů si odnáší Černého Petra legální prezident Asad. Má takovou psí hlavu, že by od něho kůrku nevzal.

Tak se na toho zlosyna podívejme blíže.
• Asadova rodina patří k tolerantnímu islámu Alawidské orientace.
• syrské ženy mají stejná práva jako muži - na studium, zdravotnictví a vzdělávání.
• V Sýrii nejsou ženy nuceny nosit burku. Šaría (islámské právo) je protiústavní.
• Sýrie je jediná arabská země se sekulární ústavou a netoleruje islámská extremistická hnutí.
• Zhruba 10% syrského obyvatelstva patří k jedné z mnoha křesťanských denominací, ta je plně integrovaná v syrském politickém a společenském životě.
• V ostatních arabských zemích má křesťanská populace méně než 1% v důsledku trvalého nepřátelství.
• Sýrie zakázala geneticky modifikované (GMO) plodiny, s uvedením, že toto rozhodnutí bylo učiněno za účelem "zachování lidského zdraví".
• Sýrie je otevřena západní společnosti a kultuře jako žádná jiná arabská země.
• V médiích a a na vysokých školách se otevřeně diskutuje jak ovlivnit globální mocenské elity. To znamená, že plně pochopili skutečnost, že skutečná moc Západu nespočívá v Bílém domě, ale spíše v komplexní a výkonné síti elitních think-tanků a v centrálních bankách.
• V průběhu dějin bylo zvoleno pět papežů syrského původu. Náboženská tolerance je v této oblasti unikátní.
• Před současnou občanskou válkou byla Sýrie jedinou zemí Blízkého východu, které se podobné konflikty vyhybaly.
• Sýrie byla jedinou zemí, která pomohla iráckým uprchlíkům bez jakékoli sociální, politické nebo náboženské diskriminace
• Sýrii se jasně a jednoznačně staví proti sionismu a vládě Izraele.
• Po masivní nálezu ropy v syrských Golanských výšinách, okupovaných Izraelem od roku 1967, Netanjahu nedávno požádal Obamu, aby uznal anexi území. Aby Izrael upevnil své postavení, tak se rozbíhají plány na usazení 100.000 izraelských osadníků.
A dva nejdůležitější body:
• Sýrie je jednou z mála zemí na Středním východě bez dluhů u Mezinárodního měnového fondu
• Sýrie je jediná středomořská země, která zůstává vlastníkem své ropné společnosti, se zásobou ropy 2,500 milionu barelů, vyhnula se privatizaci a je v rukou pouze pro státních podniků.
Takže se zeptejme sami sebe, proč a kdo se pokouší svrhnout vládu? A pojďme na titulky.

  • Za online pokladnami stojí Babišův kolega z Petrimexu, píše Petr Holub na ECHO24. Vybudování IT systému, který by zajistil online připojení 600 tisíc živnostníků na finanční úřady, přijde stát na víc než 300 milionů korun, na provoz půjde ročně 250 milionů. Ministrovi financí Andreji Babišovi při tom radí expert Milan Rusnák. Oba muži se setkali už před listopadem 1989 jako kolegové v Podniku zahraničního obchodu Petrimex. Ministerstvo financí navrhuje, aby se při zadání gigantické IT zakázky obešla veřejná soutěž. Při rozdělování státních stamilionů bez veřejné kontroly tak bude mít hlavní slovo síť známých a dlouholetých kolegů. Ministerstvo financí hodlá svěřit vybudování systému elektronických pokladem bez soutěže svému vlastnímu podniku Státní tiskárna cenin. Fakticky to znamená, že státní firma dostane peníze, za které si pak bez soutěže objedná dodávky od soukromníků. Na dosavadní praxi upozornil Tomáš Pfeffer ze společnosti INDOC. Největší dosavadní zakázky pro Státní tiskárnu dosud byly biometrické pasy, nové občanské průkazy a informační systém o majetku státu, které však podle Pfeffera kompletně dodaly soukromé firmy. Na přípravě zakázky se podílel také Milan Rusnák, který byl podle svého profilu na LinkedIn v letech 1985-8 kolegou současného ministra Babiše v exportní firmě Petrimex. „Podle našich informací byl pan Rusnák členem jednoho ze subtýmů projektu,“ potvrzuje mluvčí ministerstva Radek Ležatka. Sám Rusnák nechce o své roli hovořit, na žádost o rozhovor zaslanou prostřednictvím manažerů jeho současné firmy nereagoval. Prostě setkání starých známých.
    Stát prý utratí nejméně 350 milionů za vybudování datového centra, vytvoření softwaru, nákup licencí, zabezpečení systému atd. Babiš si přidělí 130 milionů na propagaci, PR a marketing elektronické evidence tržeb. Jen web, který má sloužit občanům, aby mohli udávat obchodníky, hospodské a řemeslníky má stát asi 60 milionů. Že to pořád nejsou tři a půl miliardy? Podnikatelé si budou muset pořídit zařízení, z kterého budou odesílat datovou zprávu o tržbě a vytisknout potvrzení o tom, že data byla odeslána. Podnikatel musí mít tiskárnu i software od firmy, která podporuje EET. Extrémně důležité je internetové připojení, protože za případné výpadky připojení a jeho kvalitu nese podle zákona o evidenci tržeb odpovědnost sám podnikatel. Viz §21 a 22 Zákona o evidenci tržeb.
    Moji milí přátelé. Konečně se podařilo zatnout tipec nepoctivým lumpům, kteří vás léta okrádají. Živnostníkům. Instalaterovi, kterému voláte v neděli v poledne, že vám praskl odpad a on do hodiny přijede. Hospodskému, ktrý vám počká s placením do zítřka. Opraváři kytar, který zůstane v práci do deseti do večera, abyste zítra mohli na zpívanou. Stánkaři, který stojí na tržišti ještě 23.12. a vy si máte kde koupit na poslední chvíli dárek. Opraváři auta, který leží pod vaším autem přes víkend, abyste odjeli na dovolenou a žena vás nezabila. Krejčové, která přešívá plesové šaty na poslední chvíli, protože jste prostě ztloustla. Konečně je postavíte do latě.
  • Ministryně Marksová varuje živnostníky: Plaťte více! Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová nechala do obálek s přehledem předpisů a plateb pro živnostníky (OSVČ) za rok 2015 přibalit i svůj třístránkový osobně laděný apel. V těchto dnech jej do svých poštovních schránek dostává zhruba 600 tisíc lidí. Co v něm stojí? „Dovolte, abych Vás upozornila na problémy, které Vám mohou nastat v důchodovém věku,“ píše na úvod ministryně a doporučuje živnostníkům, aby si ověřili, zda mají „zajištěno přiměřené finanční zajištění pro sebe a své blízké na stáří“. Ministryně tím plní dříve avizovaný záměr pokusit se přimět osoby samostatně výdělečně činné, aby si dobrovolně zvýšily svůj daňový základ a odváděli tak na pojistném více peněz. A co na to oslovení? Jeden paní ministryni napsal: "Vážená paní Marksová, děkuji vřele za Vaši starost o můj důchod. Pokud Vaší matematice rozumím dobře, chcete abych si platil měsíčně o cca 6000 korun více po dobu cca 40-45 ti let, abych mohl dostávat vyšší důchod a to sice o cca 5 tisíc měsíčně. Pokud tedy do důchodu půjdu v průměrném věku 68 let a dožiji se průměrné doby 78 let, vyplatíte mi navíc celých 600.000,-. Za to děkuji. Ovšem musím s díky odmítnout. Pokud si totiž budu dávat stranou a investovat onen tří násobek minima cca 5800,-- měsíčně po dobu 40 ti let, vyberu si na konci 2,784 milionu. A to se vyplatí.
  • Policie vyšetřuje, zda se Babišovi někdo nenaboural do elektronické pošty, informují Lidovky. Možné prolomení pošty vicepremiéra Andreje Babiše začala prošetřovat policie. Stalo se tak poté, co se začaly šířit zprávy o tom, že e-mailová korespondence šéfa hnutí ANO je k mání za peníze. Prozatím ale není jasné, zda se někdo skutečně do schránky naboural. Vyšetřováním se zabývá Útvar pro odhalování organizovaného zločinu pod vedením Roberta Šlachty. O případu informoval server Neovlivni.cz. “Dozvěděl jsem se to od policie,” podotkl Babiš. A v pondělí v poledne přidal ministr financí komentář na sociální síti Twitter. „Nějaký vtipálek nabízí moje maily za 100 tisíc korun. To jsem teda myslel, že mají pro mé nepřátele větší hodnotu,“ napsal Babiš. O jeho mailech však na Twitteru pravili: Odhaduji že obsah byl asi takový. Fšetci kradnů, Kalousek je megazloděj, Bude líp.

A brněnské okénko: Brno bude mít své Autonomní sociální centrum Klinika v Zábrdovicích! Dobrá zpráva pro kolektiv Kulturou proti chátrání: dnes Rada města schválila záměr dlouhodobé výpůjčky nevyužívané budovy zimních lázní v Zábrdovicích. Památkově chráněná funkcionalistická budova nemá dlouhodobě využití a majetkový odbor proto navrhl vypůjčit ji spolku Kulturou proti chátrání k vytvoření kulturně-sociálního centra. Než bude vše definitivně odsouhlaseno, bude to ještě chvíli trvat, ale zdá se, že vše jde dobrou cestou a zajímavý dům v Zábrdovicích ožije novými aktivitami. Podle politika opoziční ODS a šéfa spolku Brno+ Roberta Kotziana je schválený pronájem městských budov v rozporu s prohlášením vedení města, že chce s brněnským majetkem řádně hospodařit. „Myslím, že jsou ve městě lidé, kteří takový pronájem potřebují víc. Ať se zájmové kroužky typu Kulturou proti chátrání zaštiťují kulturou sebevíce, nejde o potřebné. Je to rádoby nepolitická skupinka neomarxistů schovávajících se za kulturu," kritizoval bývalý náměstek Kotzian. Překvapením bylo rozhodnutí rady především pro představitele městské části Židenice, kde bývalý lázeňský dům leží. V článku jsou dvě nepřesnosti. (1.) že jde o pronájem a (2.) že proběhlo výběrové řízení (vyplývá z kontextu), avšak jediným zájemcem jen onen zájmový kroužek Kulturou proti chátrání. Materiál, který projednala rada města se však jmenoval "Adresný záměr výpůjčky prostor v budově Zábrdovická 13...". Takže jde (1.) o ADRESNÝ záměr, tj. osloven byl/bude přímo tento jeden zájemce a (2.) jde o záměr VÝPŮJČKY, ne pronájmu. A výpůjčka je bezplatná. Tedy uveďme věci na pravou míru: odpovídá-li stav věci názvu onoho materiálu, pak tu není žádná transparentnost a prostory se přenechávají zadarmo. Dobré, ne...?!
Jeden ze starostů k tomu pravil: To se tedy máme na co těšit...! Takto chce město hospodárně využívat veřejný majetek? To je k neuvěření. Ať je to tak, či tak, toto rozhodnutí v nás důvěru nevzbuzuje. Squateři, bez ohledu na to, pod jaký název se zrovna schovají, by zcela jistě neměli být podporováni městem a už vůbec by jim neměla být svěřována památkově chráněná budova. Jedna věc je, že dodnes město s touto budovou nic neudělalo. Důvody nějaké asi byly. (Ostatně, jak je to s opravami památkově chráněných budov si současné vedení města zakouší u káznice na Bratislavské, kde se snaží zabránit zpamátnění, jelikož to zásadně prodlouží a zkomplikuje opravy budovy). Druhá věc je svěřit pamatkově chráněnou budovu někomu, kdo nerespektuje právo na vlastnictví a soukromí, někomu k politické činnosti (a nenamlouvejme si, že Klinika je apolitická), někomu kdo nikdy nebude schopen takovou budovu opravit atd., atd.
Toto je čistokrevně politické a zásadně chybné rozhodnutí vedení města a je na bíledni, čí je to záměr a které sortě voličů jde naproti. Názor jednoho z voličů lze asi aplikovat na celé vedení města.

A trocha bulváru: Futurolog Ian Pearson tvrdí, že sex s humanoidem se v roce 2025 stane běžnou praxí. Jeho zpráva o budoucnosti sexu byla publikována ve spolupráci se společností Bondara, jedním z předních prodejců sexuálních pomůcek ve Velké Británii. Kolem roku 2025 bude údajně naprosto běžným zvykem mít sex s robotem, stejně jako je dnes běžné, dívat se na porno. Futurolog Ian Pearson tvrdí, že zezačátku bude pro lidi obtížné, přizpůsobit se této nové sexuální aktivitě, ale časem bude sex s robotem brán jako běžná záležitost. Navíc, vzhled robotů bude neustále vylepšován, což bude hrát nemalou roli.

A zprávy o počasí: Temné mraky s rozháranýma isobarama vyrábějí počasí, že jeden neví jestli ještě mrholí nebo už chčije. Do toho občas mlha že i ptáci chodí pěšky. Na Meteopresu psali že není anitak ani tak. Na to kolik jich tam je jde o předpověď vpravdě převratnou. Jak bude doopravdy ale ví na naší radnici, protože sundavají cedulky co všechno v zimě neuklízejí. Náš pes si cedulku se zájmem přečetl a povídal: Kurňa a co jako budu teď obechcávat?

A z mého života: Chtěl jsem se něco dozvědět o autonomním centru Klinika a skončil jsem na stránce pro kutily, soudím tak z návodů jako "Jak zapálit auto", "Výroba a použití molotovu" nebo "Časované zápalné zařízení". Vzápětí mne v TV informovali, že někdo vymyslel umělý maso. Zatím to umí jenom jako kuličky. Ty umělý masový kuličky si narvěte mezi půlky. My konzervativci si dáme stejk. Za nějaký zmršený kuličky jsem teda klíčema nezvonil.

A na Fejsbůku napsali:

  • Propagandističtí kašpárci z České televize stále ještě nedosáhli svého dna, leč pracují na tom fest. O titul šampióna veřejnoprávní desinformační žumpy usilovně soutěží černá pasažérka z paskviloidního magazínu 168 Nora „Goebels“ Fridrichová se záchodovým rváčem Markem Wollnerem a jeho Reportéry ČT. Stav je zatím nerozhodný. Ani ostatní výtečníci nezůstávají pozadu. Kupříkladu „ekoteroristický“ magazín Nedej se si svoji katastrofální úroveň drží již více než dvacet let. Nyní aktuálně zamířil na chorvatsko-srbskou hranici, aby prostřednictvím další ze svých agitek oslavil pomocníky pašeráků lidí, rekrutující se z tuzemských sluníčkových pachatelů „dobra“. Dětský kanál Déčko pro změnu przní duše našich nebohých dětí politicky korektními pohádkami. To vše za peníze nás daňových poplatníků, kteří tenhle propagandistický veřejnoprávní paskvil financujeme nedobrovolným výpalným. Ale dno už je na dohled a on ten náraz jednoho dne přijde. A to pak teprve bude mazec.
  • Nikáb prý je tajemný, indoktrinovala zase děti naševaše na Déčku. Tak jistě. Docela skryje monokl.
  • Uprchlíci z Iráku: Jihlava nám musí zajistit lepší bydlení než byty 2+1. Musí? Hovno musí, drzí nájezdníci.
  • Co se mi honí hlavou ptá se FB. No jestli sluníčkoví pomahači uprchlíkům nejsou náhodou spíš pomahači převaděčských gangů.
  • Sledujete ten přerod, jak se stát mění z naší servisní organizace na drába, který s námi jedná jak se svými pacholky?
  • Jednou Stropnický neudržel semeno a podruhý jazyk za zuby... a pokaždý z toho byl průser.
  • Ten mladej Stropnický nemůže být výsledkem vítězství nejsilnější spermie. Ta se nárazem zabila a pak přišla nějaká rachitická.
  • Miroslav Kalousek V letech 1975-1980 jsem byl učněm, posléze zaměstnancem n. p. Silon Planá nad Lužnicí. Soudruzi mě tak obdařili mnoha zajímavými zkušenostmi. Například jeden kolega nám v šatně setrvale vykrádal skříňky. Aby se nedostal do podezření, občas „vykradl“ i tu svoji a naříkal nad tou ztrátou. Časy se mění, metody zůstávají...
  • Křesťané z Iráku jedou do Brna. Kromě výuky češtiny je uvedou do zvyklostí a kultury České republiky. „Vysvětlí jim třeba, že bonbony se neotevírají rovnou v obchodech při nakupování, jak je zvykem v Iráku, ale až po zaplacení," uvedl Frýdl. Taky by jim měli říct že se nekadí na ulici
  • Pavel Kohout: Evropa nepotřebuje Rusko, aby ji destabilizovalo. Stačí si na to sama.
  • Ten vymalovanej kravín je nějaký vrtění psem, nebo překladatelský oříšek jako "kolik třešní tolik višní"?
  • Žalobce: Odložení kauzy EET ze strany policie přezkoumáme a toho udavačskýho hajzla najdem!
  • V rámci protikuřáckého tažení prý bude zakázáno i kouření v autě. Jestli i pod volantem tak to mě naserou.
  • K absolutní světové špičce patří Soukalová v biatlonu, Sáblíková v rychlobruslení a Jílková ve skákání do řeči.
  • Valentýn:
    Květiny: 450 Kč
    Večeře: 800 Kč
    Šampaňské: 1200 kč
    Hotel: 2500 kč
    Ten pohled na ni, když řekne, že ji bolí hlava - k nezaplacení!
  • Česká věta..nechceme bydlet v přemalovaným kravíně je špatně přeložená věta z arabštiny.."jsme inženýři, lékaři a právníci a přijeli jsme k vám pracovat"
  • Víte jak vás taky může žena uspokojit ústy? Když drží celej den hubu.
  • Mohli by dát ty irácký vybíravý zmetky z Jihlavy třeba do Čapího hnízda, to snad jejich standardy splňuje.
  • Hrdina. Zlatý hodinky tomu chlapci. Muž s koženou brašnou pravě hluboce zaujal rozdováděne football fans svým výkladem a ti si uvědomili, že na jeho argumenty neexistuje odpověď. Zamysleli se, poděkovali mu za vysvětleni, omluvili se za zdrženi a beze slova odešli Thunovou ulicí, udajně směrem na Žižkov.
  • Za výpadky připojení a jeho kvalitu nese podle zákona o EET odpovědnost sám podnikatel. Viz §21 a 22. To vymyslel pičus.
  • Koukám na složení párků z Agrofertu... drůbeží separát, vepřové kůže, sádlo, sója... hmmm, v zásadě něco podobnýho jako program ANO...

  • Prosím vás, já mám tu polívku studenou a pivo teplý! Vydržte, čekáme na připojení s finančním úřadem...
  • Naposled se tuším pokoušela sesazovat prezidenta (Klause) kvůli vlastizradě exsenátorka Gajdůšková, řečená Al-Gajda. Dnes se této její mety pokouší u Zemana dosáhnout místopředseda zmírající TOPky. Není třeba mít MZ v oblibě, aby člověk mohl říct: trapné.
  • EET scháleno. Kontrolní hlášení taky. Fízlování a centrální regulace jako standard života v tomto státě. Jestli ještě někdy uvidím někoho cinkat klíčema na ulici, přerazím mu obě ruce!

A něco veselého :

A fór na konec: Chlap sedí doma v kresle a vyhadzuje do vzduchu arašidy a opät ich chytá priamo do úst. Zrazu ho manželka vyruší z tejto produktívnej činnosti a práve vyhodený arašid mu spadne do ucha. Snaží sa ho vybrať on, aj manželka, ale arašid sa dostáva stále hlbšie a hlbšie do ucha. V tom momente vchádza do dverí dcéra aj s novým kamarátom. Ten keď vidí, čo sa deje, sebavedome vopchá chlapovi dva prsty do nosa a povie: "Fúknite!" A naozaj -arašid je zrazu von. "To je fantastické!" hovorí manželka, "ten chlapec je génius, som zvedavá, čo z neho bude." Otec smutne prikývne: "Podľa toho, čím mu smrdeli prsty by som povedal, že náš zať."

A to je dneska všecko. Jo a komu se chce, může mi dát hlas v anketě o blogera roku.

Autor: Petr Paulczynski | úterý 16.2.2016 17:00 | karma článku: 45.18 | přečteno: 6119x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Média

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 3009 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 19.84 | Přečteno: 344 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.55 | Přečteno: 225 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.37 | Přečteno: 790 | Diskuse

Rudolf Pekař

Jsou blogy mrtvým médiem?

Vítejte na mé první blogové stránce! Těším se na sdílení svých myšlenek, zkušeností a příběhů s vámi. Doufám, že vás můj blog inspiruje, pobaví a přinese vám nové poznání. Děkuji za vaši podporu a přízeň!

16.2.2024 v 14:09 | Karma článku: 11.34 | Přečteno: 239 | Diskuse
VIP
Počet článků 1307 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3092
Postřehy z politiky a života.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...