Petr Paulczynski

Hlody středeční 29/3 aneb miluji naše média

29. 03. 2016 13:57:27
Původně jsem chtěl dát pár vět o situaci v Bruseli. Ale státní návštěva čínského přezidenta naplnila prostor natolik, že ani zrušení bruselského pochodu proti strachu z důvodu strachu to nepřebíjí.

Prej tu vítáme komunistu, píší a říkají. No tak abyste věděli jak to s těma komunistama je. Tihle jsou k vítání povolení ba doporučení. Podotýkám, že nejsem žádný příznivec čínského režimu, ale to co se rozpoutalo není nic jiného než falešné pokrytectví. A to mi vadí. Jak napsal kamarád: Tito lidé sedí v Evropské komisi, která nám přímo vládne a žádám, aby se jim antikomunističtí bojovníci věnovali se stejnou vervou jako čínskému prezidentovi.
Andrus Ansip - šéf organizační složky okresního výboru Komunistické strany SSSR
Frans Timmermans - socialistická Strana práce Holandska
Frederica Mogherini - Komunistická strana Itálie (mladé křídlo)
Kristalina Georgieva - Vyšší institut ekonomie Karla Marxe v Bulharsku
Maroš Ševčovič - KSČ, Moskevský institut mezinárodních vztahů pro prominentní komunisty a agenty
Cecilia Malmström - zelená feministka, zakazovačka zbraní
Neven Mimica - jugoslávská Komunistická strana, funkce v obchodu se SSSR
Karmenu Vella - maltský Mezinárodní svaz socialistické mládeže
Pierre Moscovici - francouzská Revoluční komunistická liga
Elzbieta Bienkowska - polská nositelka Norského řádu za zásluhy, za čerpání norských fondů
Věra Jourová - KSČ
Margrethe Vestagher - Radikální Levice, dánská zeleně socialistická strana
Tak asi tak. Media do nás celé velikonoční pondělí hustila, že v Číně je tvrdá komunistická diktatura a velká část společnosti touží po demokracii západního typu. V tom případě je ovšem divné, že z těch několika set tisíc čínských turistů, kteří k nám každoročně přijedou (zřejmě ti šťastní, kteří dostali výjezdní doložku a valutový příslib?), ještě nikdo nepožádal o azyl. Konstatuje Mirek Macek. A Petr Štěpánek, známý to "milovník" našívaší zase konstatuje: A propagandisté z České televize jsou opět v akci, opět mají manévry. Přiletěl prezident "komunistické Číny". Tohle sousloví nám valí do hlav celý den. O tom, že je to vlastně blbost, jsem tu už psal. O specificích čínského KAPITALISMU velmi zasvěceně před časem v Reflexu psal ekonom Karel Kříž. Teď mi ale jde o něco jiného. Zaznamenali jste někdy, že by redaktor České televize uváděl zahraniční návštěvu třeba slovy "prezident z KAPITALISTICKÉ Francie" nebo "papež z KATOLICKÉHO Vatikánu" nebo "ministr z ISLÁMSKÉHO Íránu"? Já tedy ne. Proč tedy najednou "prezident z KOMUNISTICKÉ Číny", nota bene, když i věcně je to blbost? Jedna z propagandistických metod se jmenuje NÁLEPKOVÁNÍ. Nepřímo vlastně nálepkují Zemana. Zeman se paktuje s komunisty. Jenže nálepkováním, tedy čistokrevnou propagandou, se veřejnoprávní Česká televize zcela zpronevěřuje svému poslání. A nejen to. Porušuje tím i zákon. A to vše za naše peníze. Jak dlouho si to ještě necháme líbit?
No a čím tento úvodník uzavřít? Ta partička zoufalých kavárenských havloidů dělá maximum pro to, aby na Havla a všechno, co tu po něm zbylo, byli nasraní i ti, kteří na to už dávno zapomněli. A práce se jim fakt daří. Takže gratuluju. Tímhle tempem brzy nastane chvíle, kdy někomu dojde trpělivost a pro změnu navrhne přejmenování letiště zpátky na starou, dobrou, klasickou Ruzyni. Jo a k tomu kritizovanému vítání čínského prezidenta malá ukázka ze světa.

  • Po masakru v Bruselu se přenesl slovní masakr i na stránky FB. Jan Zahradil nechal cloumat zlost svým majestátem a vzkázal radílkovi Jandovi: Jakub Janda, co viděl Brusel tak akorát z rychlíku, se právě přiživuje na dění, rozdává na fb expertní rady a dává rozhovory, co dělat. Já bych měl pro něj dneska taky radu - aspoň do zítra držet hubu. Zejména dneska mě to mimořádně sere.
    Zahradila podržela Tatiana Evans která JJ připsala: Jan Zahradil má, na rozdíl od vás a všech zaměstnanců toho vašeho tanku (slovo "think" se zdráhám použít, protože žádné "myšlení" ani "myšlenky" do diskuze nepřinášíte, rozhodně ne takové, které by byly produktem samostatného myšlení a vaše) mandát od voličů. Nevím, co je arogantního na konstatování, že o Bruselu víte kulový, zato jste se již od rána stihl pasovat na odborníka na tamější bezpečnostní problematiku. Stejně tak víte úplný exkrement o "integraci lidí jiných kultur", ale jste schopen o tom hovořit, či dokonce tvrdit, že vy (váš tank) má tímto směrem dokonce vypracovaný program. Jste směšný oportunistický panák. A co víte o jiných kulturách, že si osobujete právo hovořit o tom, jak je integrovat do Evropy? Rozeznáte wolof od swahilštiny? Víte, jaký je rozdíl mezi Araby a Berbery? Víte, proč se Sýrie přiklonila k Sovětskému svazu? Kolik hodin oddřené sociální práce máte za sebou dejme tomu v Saint-Denis? V Kreuzbergu? Kolika tureckým či arabským děckám jste pomohl získat profesní vzdělání či dokonce titul na univerzitě a vytáhl je ze situace, kdy byla jednou nohou v kriminále? Kolik jste napsal vědeckých prací, které zkušenosti takových lidí zpracovávají? Znáte statistiky pracovního trhu osob s migračním pozadím v Německu? Ve Francii? Jste schopen je analyzovat a pak z nich formulovat nějaká východiska? Teze? Neměli by o integraci hovořit tito lidé, místo nějakého užvaněného panáka?
    Tak asi tolik k Jandovi co se rozhořčil na Zahradila. Ten Janda, který osobní útoky využívá denně - když obviňuje každého, kdo nesdílí ty jeho řiťolezecké názory, z kolaborace s Ruskem a podobně. Proč bys na oplátku nemohl vydržet trochu těch osobních útoků na svoji osobu? Hroší kůži a ke všemu ochotnou ambiciozní oportunistickou povahu na to má. Tak odvahu, hochu!
  • Nejen protičínskou a proevropskou potažmo proimigrantskou propagandou nás krmí ČT. Nezapomínají nám sdělit, jak máme správně vidět Trumpovo tažení. Tak jsem si před chvílí poslechl zprávy na ČT24 a nějaká arogantní redaktorka Kateřina Etrychová, se nezapomenula otřít o kandidáta na prezidenta USA Donalda Trumpa, že zase využívá stávající situaci, ke své protiislámské rétorice ! To už je opravdu vrchol, co si ta ČT dovoluje ! Trump jasně od začátku hlásá a upozorňuje, jaké nebezpečí znamená zločinný islám a tím muslimové, pro celý civilizovaný svět. Situace v Bruselu mu dává jenom zapravdu a tohle navedený trdlo bude kritizovat jeho oprávněný postoj v oblasti globální politické situace a hlavně imigrace z arabského světa. Stručný přehled názorů nalezený v diskuzích lze shrnout stručně asi takto. Na místě nejsou zkratkovitá jednání, ale jednoduché a jasné kroky. Okamžitě a bez čekání , všechny cizince z těchto a nejenom z těchto oblastí a bez dokladů, zatknout a separovat v detenčních zařízeních, jednat s nimi nekompromisně a přestat si hrát na milosrdné, hloupé blbečky , kteří se neustále snaží o nějakou integraci, která je nesmyslným pokusem o začlenění těchto individuí do civilizované společnosti, oni o to nestojí, oni se cítí nadřazeni a jenom se tomu vysmívají. Dále bych navrhl okamžité zrušení stávajících nogo zón, kam se bojí chodit i policie všech zemí, kde se tyto nacházejí a nastavit tvrdé sankce za neuznávání právních řádů, zmíněných zemí. A v neposlední řadě, všechny čluny , které připlouvají k břehům Evropy otočit a vracet zpět. V případě, že budou muset nalodit uprchlíky nevysazovat je na pobřeží Evropy , ale v Turecku. Turci si musí hlídat své pobřeží a vody, tímto pak zamezit odplouvání utečenců a migrantů směr Evropa !!! Dostávají za to opravdu velké finanční odškodnění !!! Jestli tato opatření nebudou dostatečná, budeme muset přistoupit k opatřením ještě tvrdším, nenecháme se přeci postupně vyvražďovat a nebudeme zalézat do děr , před těmi co vyznávají násilný a středověký styl života.
    Kdy už konečně politický mainstream západu pochopí, že nás muslimové prostě nenávidí? ...že ta nenávist je hluboká a trvalá a že vychází z mindráku a nesplněných slibů samotného Mohameda....Nenávidí nás proto co Západ představuje, protože Mohamed toho nedosáhl i když to svým věřícím slíbil. Západ sám je totiž trvalou ukázkou selhání Islámu, dokud bude existovat dotud bude trvat nenávist muslimů. Nenávist ke svobodě, volnosti, spravedlnosti a toleranci. Summity jsou pěkně prosím ku lejnu.

A brněnské okénko: V Brně musí zrušit zakázku na časopis. Jenže už vyšla první tři čísla. Brněnské Turistické informační centrum musí zrušit zakázku na kulturní časopis KAM za milion korun. Háček je v tom, že tři čísla od nové firmy už vyšla. O místo kvůli tomu přišla právnička centra, která nedohlédla na regulérnost soutěže.
Magistrátní měsíčník KAM, který informuje o kulturním dění v Brně, bude na apríla slavit 60 let existence. Od začátku roku vychází v úplně nové podobě, ale město po třech číslech vymýšlí, jak celou zadanou zakázku zruší a vypíše výběrová řízení znovu. Dva ze tří zájemců totiž v tendru nedoložili potřebné dokumenty, které si sám magistrát v podmínkách soutěže vyžádal. „Je to pochybení celé výběrové komise. Musí se z toho vyvodit důsledky. Prvním krokem je právě to, že odešla právnička,“ komentovala to brněnská radní Petra Rusňáková (ANO), pod kterou turismus spadá. Pochybností o výběrovém řízení je přitom více, ač na rozdíl od té první neodporují zákonu. Třeba to, že zakázku vyhrála firma, která vznikla jen osm dní před koncem lhůty, do které se o tvorbu časopisu mohla přihlásit. Podle obchodního rejstříku Pocket Media založila Kristýna Tieku Lamplotová, toho času ředitelka soukromých jeslí Mary Poppins v Králově Poli. Podmínkou výběrového řízení přitom bylo i doložení referencí, tedy zkušenosti s vydáváním podobného magazínu s minimálně desetitisícovým měsíčním nákladem. Čerstvě vzniklá firma ho ovšem mít nemohla. Zaručila se za ni ale společnost Metropolis Live, vydavatel měsíčníku Metropolis. Jednatelem je manžel Lamplotové David Tieku. Jeho společnost je ovšem už téměř rok v konkurzu. Metropolis Live se tak sama o milionovou zakázku ucházet podle zákona nemohla. Tak asi tolik ke slibované průhlednosti nového vedení města.
Ještě se podíváme na začleňování "sociálně slabých". Pár bodů z programu sociálního začlenění podle Žít Brno:
1. Stovky milionů "sociálně vyloučeným" a neziskovkám. Partnery města se stanou IQ Romea servis a Sdružení Petrov.
2. Šikana podnikatelů při výstavbě domů, aby do svých projektů povinně zahrnovali i sociální byty.
3. Zaměstnávání sociálně slabých v městských firmách, případně na magistrátu. První vlaštovkou je sám autor návrhů Martin Freund (Žít Brno), nyní placený za vymýšlení těchto strategií.
Jsem zvědav, jestli tohle je to, proč tahle podivná partička byla zvolena. Stovky na byt čekajících budou jistě nadšeni, že za 400 mega dotací a 400 mega do neziskovek budou upřednostněni ti, kteří nový byt vybydlí a potáhnou zas dál.

A trocha bulváru: "Kdybych byl tenistka, každý večer bych poklekal a děkoval bohu, že se narodili Roger Federer a Rafael Nadal, protože oni tenhle sport táhli.“ Řekl Raymond Moore, ředitel velkého tenisového turnaje v Indian Wells. Plus zmínil další věci, které jsou všeobecně známé, že zkrátka ženy obvykle nedosahují takové sportovní výkonnosti jako muži a v tenise je to zcela zjevné - "tenistky se jen vezou za muži a mají velké štěstí, že dostávají stejné prémie". Výsledek: Moore přežil ve funkci ředitele turnaje jen pár hodin. Poté jej majitel turnaje (Larry Ellison, šéf a spolumajitel společnosti Oracle) odvolal.
Jeho názorům dává za pravdu mimo jiné komentář britského deníku The Times. „Vezměte si třeba jedno z klasických finále Wimbledonu v roce 2014, kdy Djokovič po třech hodinách a 56 minutách udolal v pěti setech Federera. Fanoušci na centrkuru dlouho aplaudovali, někteří měli dokonce slzy v očích. Den před tím smetla Petra Kvitová Eugenii Bouchardovou 6:3, 6:0 za 56 minut a inkasovala stejné peníze jako Djokovič. Lístky se přitom prodávaly za méně než pětinovou cenu v porovnání s mužským finále. Čísla globální televizní sledovanosti byla při dámském finále výrazně nižší," píše tradiční list. Asi jsem šovinista, ale srovnávat ženský a mužský tenis fakt nejde. Co se tenisu týče. Ale musím říci, že na ženský tenis se zas v některých okamžicích líp kouká.

A zprávy o počasí: Zima je pryč, v Česku se prý na přílet vlaštovek a čápů. Na čápy se těší hlavně pan Andrej. My ostatní co na to nemáme čekáme na vlaštovky. Pes se ptal, k čemu jsou dobrý vlaštovky. Nechtěl věřit že k ničemu, akorát že mi serou na střechu auta a hlavně na přední okno. Tak jsem mu řek, že jsou předzvěstí teplého počasí, na který se všichni chlapi těší. Jinak počasí vpravdě aprílové. V průběhu velikonoc proběhlo jaro, zima i podzim. Jen léto zapomněli. Taky vanuly silné větry. Tak silné, že jsem si vzpomněl na starý vtip. Slečno, máte ráda vítr? Tak já vám ho tam fouknu.

A z mého života: Byl jsem pověřen zanést prádlo k pračce a vytřídit ho na barevné a bílé. Tak mne napadlo když mamuš třídí bílé prádlo od barevného, jestli ona není rasistka a nepřijdou na ni z hejtfrí nebo nějaké Kliniky. Taky proběhla změna času na letní. Změna času mi zas tak nevadí. Akorát že musim ve dvě v noci přetáčet všechny hodiny. A taky najít návody k mikrovlnce, sporáku, myčce a ostatním přístrojům bez rafiček. V pátek jsem taky dostal od manželky úkol. Najít v komoře krabice s velikonoční výzdobou. Moje nabídka jestli by jí nestačily moje vejca pravila mamuš, že křepelčí má v lednici. Taky jsem dostal úkol koupit špenát protože byl Zelený čtvrtek. Nemohl jsem ho najít. Zato tam měli zelené polské maso nebo zelené buřty. A pondělní mrskut se taky nevyvedl, protože pes mi orval pentle hned jak jsem se objevil v kuchyni.

A na Fejsbůku napsali:

  • Ano, bylo potvrzeno tajnými službami, že Putin posílá muslimské přistěhovalce o EU ropovodem Družba.
  • Nedalo se očekávat nic jiného, brzy se začnou rozdávat medaile. Po Putinovském Rusku, syrském diktátoru Asadovi a českých fašistických xenofobech, Česká televize už zvítězila i nad Rudou Čínou.
  • Lžipapež lízal nohy muslimákům a Babiš zdaní restituce. To jsou na Velký pátek ty vůbec úplně nejlepší církevní počiny ever.
  • Zatčený Abdeslam nespolupracuje, no snad ho hezky poprosí. Bývaly doby, kdy by si ho vzal do parády vyšetřovatel s přezdívkou Chirurg.
  • Bohouš psal, že za dnešní volno máme poděkovat socanům. Je to nevzdělanej vůl. Každej ví že za to musíme poděkovat Židům
  • Morální české kýče. Co se zcela vyprázdněných, pseudomoralistických gest týká, to jsme mistři světa. Přelepit si hvězdičku na dresu při hokeji v šedesátkách, trhat si 15 stranu v občance v sedumdesátkách, potutelně na sebe mrkat při představeních Cimrmanů v osmdesátkách, vyvěšovat vlajky Tibetu, nosit placku punkového KS, pohoršovat se nad MZ, sundávat čínské vlajky. A mluvit o Mašínech jako o zločincích...
  • „Sdružení pro integraci a migraci“, v jehož čele stojí (svět div se!) Jan Ruml, si přijde z veřejných zdrojů (dle závěrečné zprávy za rok 2014) na něco přes 8 milionů korun. Veřejné zdroje jsou evropské fondy, Hlavní město Praha, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo vnitra, Visegrádský fond, Norské fondy a tak dále...Z osmi milionů, co které má sdružení k dispozici, jich celých šest a čtvrt milionu jde na osobní náklady, na mzdy plus sociální a zdravotní pojištění.
    To se to migruje a integruje (za cizí peníze)!
  • Jurečka si dal socialistický závazek, že zajistí krávám do stájí klimatizace. Má na to sotva miliardu tak snad na Šabatovou a Marxovou vyjde
  • Toho pána co rve piliny do párků nemusím. Ale ti zelení komunisti jsou snad ještě horší.

  • Vrahoun Assad za pomoci zlých krvelačných Rusů vyhnal multikulturní Islámský stát z Palmyry. A svět se z toho raduje. Otřesné.
  • Na billboardu mrtvej prezident a reinkarnace 13. dalajlámy s textem "tito pánové jsou tady doma". No, z toho se Číňan nevzpamatuje!
  • Pro pány Kalouska a Fialu mám vzkaz. S touhle rétorikou přivedete zbytky pravice opravdu, ale opravdu do prdele.
  • Když tak koukám jakou hysterii v kavárně vyvolala návštěva šéfa jedné ze světových velmocí, jsem zvědavej co se bude dít až přijede Trump
  • Nic není tak vypovídající jako fakt, že Evropská komise byla evakuována. A ostatní prý mají být v klidu protože věci jsou pod kontrolou.
  • Náboženství míru. Holandský učitel: Jak mám učit, když muslimské děti aplaudují útokům v Belgii? A zatím.... Malý chlapec na fotografii, uprchlík v Řecku, vyjadřuje lítost nad teroristickými útoky v Bruselu...
  • Předseda zahraničního výboru ruské Dumy Alexej Puškov: Zatímco šéf NATO Jens Stoltenberg bojuje s „ruskou hrozbou“ a posílá jednotky do Litvy, v Bruselu mu pod nosem vyhazují lidi do povětří.
  • Eiffelova věž se v úterý večer zahalí do belgických barev, uvedla primátorka Paříže Anne Hidalgo na svém Twitteru. Tak konečně někdo bere islámský terorismus vážně a zasadí mu tím osvětlením patřičnou protiránu. Svatá prostoto! Přitom z rozhlasu zrovna zaznívá, že lidí, kteří mohli takový čin spáchat, žijí v Bruselu desítky. Nebylo by nejvhodnější zbavit se vedle těchto potenciálních teroristů i těch, kteří takovou situaci vůbec dopustili?


A něco veselého :

A fór na konec: U urologa v ordinaci:
- Měl byste přestat onanovat
- Ale já jsem četl, pane doktore, že to neškodí
- Jistě ne, ale já bych vás rád vyšetřil

A to je dneska všecko.

Autor: Petr Paulczynski | karma: 45.23 | přečteno: 6821 ×
Poslední články autora