Hlody středeční 17/5 aneb miluji naše média

17. 05. 2016 15:00:37
Týden plný Otce vlasti Karla IV. Dokonce Sobotka se vyznal, jak jej inspiruje Karel IV. Chtěl by prý vládnout, jako on. Karla IV. je třeba vidět především jako Evropana, řekl při projevu na slavnostním shromáždění akademické obce.

Strategické vládnutí tohoto římského císaře a českého krále považuje za inspiraci pro současnost. Nu co říci k té opovážlivosti s níž se Bohouš přirovnal. Jak napsal můj přítel TH: Karel IV byl na svou dobu vzácně vzdělaný - hovořil plynně italsky, francouzsky, německy, latinsky a dokonce, i když později, zvládl dokonale i češtinu. Byl skvělým státníkem, hospodářem a urbanistou. Měl literární talent, jeho "Vita Caroli" je nejen z hlediska historického významný a zajímavý spis, ale je i dodnes poutavým čtením. Byl i právníkem, ačkoliv se mu pro odpor české šlechty nepodařilo prosadit moderní český právní kodex. Byl vskutku renesančním člověkem a nejlepší duchové tehdejší doby se kolem něho shromažďovali. A byl i odvážným a úspěšným vojákem a velitelem. Pan Sobotka byl a je zatím ničím.
A báječný TH ještě jednou. Jiří Menzel řekl v televizi: Chytří lidé utekli na Západ a zbyli tu jen plebejci, kteří volí Zemana. Stydím se za tento sobecký, předposraný národ. A Tomáš mu vzkázal: Ti plebejci, kteří tu zůstalo po několika emigračních vlnách, panu Menzlovi i přes tuhý režim který právem odsuzuje, dali možnost a finanční zdroje, aby mohl vytvořit některé z nejlepších našich i světových filmů. Sám pan Menzel je ale podle svých vlastních slov plebejcem. Neodešel na západ, jako mnozí jiní z jeho branže. Zažil jsem dobu, kdy jsem v českém tisku jako jeden z těch, kdo odešli, četl, že jsem zrádce, ztroskotanec, běženec, který vyměnil jistoty socialismu za mrzký kapitalistický žold. Teď jsem se zase stal v očích pana Menzla elitou. Za to uznání mu děkuji. Jen by mně mělo mrzet, že jsem si to zase podělal, tím, že jsem se vrátil mezi plebejce. Pan Menzel by se měl vyslovovat o věcech, kterým rozumí. Není jich málo, ale rozhodně mezi ně nepatří politika.
A stejně nechápu, proč když se nějaký herec, spisovatel, režisér, nebo hudebník pustí do politiky, je považován za jakousi autoritu a je v mediích široce citován a jeho názory jsou přijímány jako cosi od Boha. Samozřejmě, že mají právo na názor. Ale k tomu, aby vyslovovali autoritativní soudy, nejsou umělci lépe kvalifikovaní, než prodavačky, frézaři, lékaři, inženýři, řidiči, stavaři. Jen nevidím názor mého velmi moudrého přítele, zedníka, mého spolužáka lékaře, nebo mé přítelkyně, ženy v domácnosti, nijak široce citován a šířen. Zřejmě nikoho nezajímá. A je to škoda, protože lidé jako oni jsou opravdovými detektory stavu společnosti. Protože tvoří velkou většinu té společnosti. A koukněme do mediálního prostoru

  • Horáček bude dobrý kandidát na Hrad a věřím, že uspěje, říká ministr Jurečka. Textař, producent a bývalý majitel sázkové kanceláře Fortuna Michal Horáček by měl podle ministra zemědělství Mariana Jurečky být příštím prezidentem místo Miloše Zemana. „Věřím, že Michal Horáček bude dobrým kandidátem na prezidenta a že uspěje,“ říká první místopředseda KDU-ČSL. K tomu, kdo by měl na Hradě nahradit Zemana, se druhý muž KDU-ČSL vyslovil v souvislosti s tím, že ho naštvalo, kterak současný prezident zaútočil na veřejnoprávní Českou televizi. Zeman ji označil za hlásnou troubu TOP 09 a vyslovil se pro její zestátnění.
    Zvláštní. Většina ovoce v ČR i na Slovensku pomrzla, ceny půjdou radikálně nahoru, očekává se největší sucho za posledních mnoho desetiletí, jeden český zemědělec krachuje za druhým, Babišovy Kostelecké uzeniny vyrábí "lepší párky s kuřecím masem", v kterých jsou jen 2% kuřecího masa, Agrofert přebírá jednu farmu za druhou a komu se to nelíbí, toho polijí Roundupem a ministr zemědělství posílá tweety o tom, že by chtěl za prezidenta Horáčka!
    Ostatně, že by to zas byla taková výhra... Jeden poblije klenoty, druhej chystá valchu u starýho Růžičky.
  • Norové v televizi učili malé děti, jak mají masturbovat. Moderátorka Line Jansrudová v televizi malé děti učila, jak mají souložit a masturbovat. Vzala umělý penis, olejem promazala umělou vaginu a začala dětem ukazovat, jak se souloží a jak se masturbuje. "Začíná se pomalu, ale potom se může zrychlit. Aby to bylo fakt super, vagina musí být mokrá," vyprávěla do kamery Line Jansrudová. Pořád Puberta běží na veřejnoprávním kanále NRK, který si dokonce Norové povinně platí. Poplatek za toto vysílání vyjde každého občana Norska na téměř 9 tisíc korun, píše deník Aha! Pořad je určen pro děti od 8 do 12 let. Samotná moderátorka tvrdí, že jí na strkání umělého penisu do vagíny nepřišlo nic divného. "Podvedli bychom naše publikum, kdybychom téma jako je sex a masturbace vynechali," uvedla Jansrudová. Rodiče malých Norů proti pořadu nic nenamítají. Snaží se neprotestovat a zbytečně na sebe neupozorňovat. V zemi totiž působí mocná sociální organizace Barnevernet, která posuzuje, co je normální a co se norským zvyklostem vymyká. Mastrubace v televizi je zřejmě v pohodě. Neuvěřitelné. V zemi, kde kradou rodičům děti protože jim dali něco sladkého se v telce učí takovýhle prasárny. To jsemzvědav, kdy to přijdeč k nám, když tak dobře čerpáme ty Norský fondy. Snaha jedné ministryně přebírat norský zestátněný dětí už tu máme.
  • A pěveckou soutěž v Eurovizi vyhrála zpěvačka z Ukrajiny. Zajímavé. Soutěž která má v regulích že nesmí byt politická vyhrála se skladbou 1944, která je věnována krymským Tatarům deportovaným sovětským režimem během druhé světové války. Píseň se o tom nezmiňuje, některými je ale chápána i jako protest proti ruské anexi Krymu. Že je píseň s politickým podtextem, což pravidla soutěže zakazují, však její interpretka a zároveň autorka odmítá a organizátoři soutěže jí schválením vystoupení dali za pravdu. Po více než čtvrtstoletí se opět dostáváme do situace, kdy kultura neslouží k potěšení z krásy umění, ale k ukojení politických záměrů. Takový Evropský Sokolov. Tuhle to vyhrál pan Conchita Wurst, který získal cenu za to, jaký statečná žena to byl, letos Ukrajinka, která pochází ze země, ve které se z jednoho velkého bordelu revolucí dostali do bordelu jiného. Příště očekávám v soutěži Jakuba Jandu s písní o evropských hodnotách a ruském Mordoru a vzhledem k jeho veřejně profláklé homosexuální zkušenosti s pornografií již předem gratuluji českému vítězi dalšího ročníku. Nevím, jestli je lepší babochlap či protestsong. Ale pro naše účastníky z toho vyplývá. Příště už tedy žádný I stand, povrchní a bezobsažný kousek, ale regulérní zpívaná agitka! Třeba něco o Tibetu, o nutnosti pomáhat imigratnům nebo o boji s globálním oteplováním.. prostě něco náležitě aktivistického, ovšem pozor - z té správné strany barikády. Pak to bude doma, i kdyby nás reprezentovala třeba Anička Dajdou...
  • A brněnské okénko: Oslavy města Brna zahájili lidé objímáním na náměstí Svobody. V pondělí odstartoval Týden města . Organizátoři ho zahájili sázením semen afrikánů ve Staré a Opuštěné ulici nebo objímacím happeningem na náměstí Svobody. Co k tomu říci. Už aby se ta koalice rozsypala. Protože jestli mají na práci jenom tyhle kokotiny tak už je nejvyšší čas. Další joke. Brňané natočí, jak v Kongu odhalují pašeráky slonoviny. Následující měsíce stráví odhalováním pašeráků slonoviny v Kongu. Dokumentarista Matej Kmeť a marketér Matúš Jankovič se chystají natočit dokumentární film o dobrovolnictví ve spolku českého aktivisty Arthura Sniegona. „Do jeho organizace Save Elephants, která bojuje proti likvidaci slonů v západní Africe, pojedeme jako dobrovolníci," popisuje cestu Kmeť.
    Organizace, v níž máme působit, pomáhá odhalovat pašeráky slonoviny. Většinou tím způsobem, že nasadí falešného zájemce o její nákup, který následně udá překupníka úřadům. Chceme proto natočit i tenhle postup," popisuje film Kmeť. Tak si představuji, jak tenhle dredař made by "Uprchlík do každé rodiny - komunitiní sociální centrum do každé ulice" natáčí překupníka slonoviny nebo se dokonce vydává za zájemce o její nákup. "Většina lidí neví, že v západní Africe žijí pralesní sloni." - to máte pravdu, pane Kmeť (proč se všichni alternativci jmenují Matěj?!). Neví to všichni, kdo nechodili do školy a místo toho za rohem hulili marihuanu.
    A v Brně se sice rozpadla koalice odstoupením lidovců z Rady, ale zastupitelstvo přesto proběhlo, neb jeden lidovec se přidal ke zbytku koalice, které chyběl právě jeden hlas. Měsíc jsem si říkal, koho asi tak "nakoupí"? pravil jeden diskutér a dodal: Gratulki Danielovi Rychnovskému . Lidovec slizký jako Lux. A druhý dodal:
    Rychnovský je vyšší vývojový stupeň lidovce. Lidovec co podrazí i lidovce. A já dodávám. Je to lidovec na druhou.

A trocha bulváru: Je to nechutné, v Praze se močí na ČR! Tím v zahraničí ukazujeme, jak si vážíme našeho státu a našich občanů . Cizinci si to fotí a pak to ukazují doma, jako raritu! Kam se poděla naše hrdost? Úroveň naši kultury se propadá a už chápu, proč se na nás některé země dívají jako na nekulturní barbary. Kolemjdoucím je vnucován pohled na výtvory sexuálně neukojeného a zřejmě psychicky labilního "umělce". Je to vulgární a nechutné . Proč vadí na Zemanovi každé slovo, ale sochy které poškozují naší státnost, si nikdo nevšimne? Je to ponižující! Toto sousoší je před vchodem do muzea Franze Kafky - otáčející se dvojice mužů v nadživotní velikosti močí do nádrže ve tvaru hranic ČR. Kdo ty nechutnosti financuje a dává povolení k realizaci???

A zprávy o počasí: Prej NASA informuje o děsivém teplotním rekordu v dubnu. Podle prognóz vědců přetrvává tendence ke zvyšování teploty. Kuwa, to museli měřit na Sahaře, tady celej týden skoro mrzlo! Prej globální oteplování. Kamarádka psala, že oteplování je když...jdete s kolegy 16. května na oběd a cestou se můžete koulovat! Ale uklidníme se. Tři zmrzlí zvolna přešli v pochcanou Žofku což odrazuje holuby, aby vám posrali auto.

A z mého života: Nějací idioti pořád řeší jestli má Čína tržní hospodářství. Radši ho řešte u nás, za 2,5 hod. jsem obrazil 4 lékárny a ani v jedné nemají předepsaný lék. Ať jde to naše tržní zdravotnictví do prdele. A na ČT24 pravili, že filmaři hledají nového Bonda. Jedním z adeptů je černoch. Tak doufám, že bude ještě k tomu teplej. Jo a taky jsem viděl pana Andreje kterak se stetoskopem konal revizi nemocnic. Něco jako reinkarnace dr. Cvacha.

A na Fejsbůku napsali:

  • Víte proč se dělá bílá čokoláda? Aby se mohli čokoládou zmazat taky černoušci.
  • Celkem pravidelně po večerech koukám na Jobs.cz. Jednak proto, abych cca věděla, jak asi vypadá situace na trhu práce v mém oboru a za druhé jen tak pro jistotu... Díky tomu jsem zaznamenala zajímavou věc - výrazně přibylo inzerátů v nichž hledají PRistu nejrůznější neziskové organizace. Pravda, většinou se jedná jen o poloviční či zkrácené úvazky a navíc za totááálně mizerné peníze. Ale přesto! Je to výrazné novum až posledních měsíců, předtím se takové nabídky objevovaly velmi sporadicky. Když už neziskovky dospěly do bodu, kdy si najímají sólo pracovníky na PR, tak to jednoznačně svědčí o tom, že tento segment rozhodně nestagnuje, ale jde naopak nahoru - což v zásadě koresponduje se včerejší zprávou, že ministerstvo rozdalo neziskovkám 727 milionů korun na podporu integrace imigrantů. Co je na tom nejzajímavější? Zatímco ziskovému sektoru házíme klacky pod nohy jak můžeme, zdaňujeme, regulujeme a nařizujeme, do neziskového sektoru posíláme stamiliony, takže taková šikovná NEziskovka dneska může hospodařit s rozpočtem, o jakém se většině "ziskovek" ani nesní. Díky tomu si tak neziskové organizace mohou najímat speciální pracovníky na PR, kteří pak budou veřejnost za její vlastní peníze přesvědčovat o tom, že je rasistická, xenofobní a málo štědrá...
  • Zákaz erotických pomůcek s ftaláty mne nechává v klidu, ale na topinkovač a varnou konvici mně ku*vy socanský eurokomisařský nešahejte
  • Tak jsem po dlouhé době viděl profil Jakuba Jandy, zodpovědně jsem si přisunul kyblík k PC, člověk nikdy neví. Nicméně mi přišlo, že jeho obdivovatelů ubylo a přibylo kritiků. Jen jsem zvědavý, až tuhle partu hodnot ve finále odstříhnou od paliva, čím se ten hoch hodlá živit? Prací? Pornem?
  • Útok mimozemšťanů na naši cilizaci začal. Jinak si to nedovedu vysvětlit
  • Jestliže po kauzách čapí hnízdo a Altner můžou nositelé průseru v předvolebním průzkumu posílit, je zjevné že Hubálkova konstanta 30% dementů v národě jde nahoru
  • Proč furt v televizi mluví o nějakých whistelblowerech? Vždyť je to docela obyčejnej bonzák či chcete-li práskač
  • Rusofobové hejtují utrženou kliku u auta. Upozorňuji že nemusí jít o šmejd z výroby ale o to že Rusko má děsně silný generály.
  • Nebudu se na tu ČT dívat, nebudu se na tu ČT dívat, nebudu se na tu ČT dívat...A kdybych se nedíval, tak jsem se nemusel divit, kdo všechno může dělat primátora města Brna...Tomu hodnému pánovi se rozpadla koala a on pro ČT pravil, že si teď ti ostatní musí vyhrnout rukávy a pustit se o to více do ráce...Působil stejně mimo jako generální tajemník KSČ, soudruh Urbánek v prosinci 1989...
  • Filip (KSČM): "Nic nesmí naše kroky svést z cesty směřující k budování socialismu." Proboha, to chtějí kurvit život i dalším generacím?
  • To je Paul. Paul je rodilý Němec. Dnes ráno pobodal v Mnichově čtyři lidi a řval u toho "Smrt nevěřícím, Allahu Akbar". Nemá to ale nic společného s islámem, ale s tím, že má psychické problémy. Říká to ministr vnitra Joachim Herrmann, tak to musí být pravda.
  • Při četbě o zadržení elitních detektivů, kteří vynášeli informace kmotrům, si nelze nepoložit otázku: Jde o pár zkažených jablek v hromadě nebo o špičku ledovce?
  • Onanista vzbudil v tramvaji pozdvižení: Pražští strážníci ho dohonili v zastávce Šumavská. (Titulek Blesku).

A něco veselého :

A fór na konec: "Maminko, co je to orgasmus?"
"Já nevím, zeptej se tatínka."

A to je dneska všecko.

Autor: Petr Paulczynski | úterý 17.5.2016 15:00 | karma článku: 45.15 | přečteno: 6166x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 35 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 16 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 8.27 | Přečteno: 92 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 16.24 | Přečteno: 171 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 141 |
VIP
Počet článků 1307 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3092
Postřehy z politiky a života.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...