Petr Paulczynski

Hlody středeční 21/6 aneb miluji naše média

21. 06. 2016 12:20:32
Tak máme válku policajtů. Petr Hájek okomentoval dramatický vývoj situace na frontě, poté co Babišovy privátní policejní a mediální gardy přešly do protiútoku, takto. Babišův Šlachta rozehrál mediální operu:

Druhé dějství pokusu o policejní puč. Proč ho ještě nezatkli? Centrála na Kavčích horách. Zhrzený Nero chce zapálit Řím. Spálí se?
Dosud neúspěšný pokus o puč – získání politické moci nevolených ve spojení s Andrejem Babišem – vstoupil dnes do dalšího dramatického dějství. Mafie malé ale mocné skupinky policistů z ÚOOZ vedená plukovníkem Šlachtou (t.č. bez funkce) a některých státních zástupců (Ištvan, P. Zeman, Bradáčová) provedla další operaci, která u nás dosud nemá obdoby. Svou drzostí, nikoli inovativností. Ve spolupráci s „expoziturou“ v České televizi, respektive jejím redaktorem Jiřím Hynkem, oznámil Robert Šlachta, že požaduje svolání Výboru pro bezpečnost poslanecké sněmovny. Zde chce prý obvinit policejního prezidenta Tomáše Tuhého, že „se zapojil do úniku informací při objasňování hospodářské trestné činnosti“ z probíhajícího vyšetřování některých kriminálních případů. Akce byla připravena podle standardních metod manipulace. Televizní Hynek jen „shodou okolností“ udělal ještě další rozhovor se Šlachtovým chráněncem, šéfem ostravské pobočky ÚOOZ Jiřím Komárkem, který rovněž od policie odchází. Jak by ne, když ho tam Šlachta dosadil, aby zamázl jeho problémy v jihomoravském kraji, což by teď už nešlo. A tento pan Komárek vzrušeně sdělil, že prý také půjde na jednání sněmovního Výboru (ačkoli o něj ještě ani nepožádali, ale už kupodivu přesto vědí, že se bude konat), aby zde pohovořil o údajných „brutálních“ únicích informací, které má prý policejní prezident na svědomí. Proč teď, když prý jde o roky starou záležitost? Nějak si na to zrovna vzpomněl, asi když rekvíroval stůl, od něhož se rozhodl odejít. Je to nejen nepředstavitelná drzost příslušníků policie vůči svému veliteli, ale především jde o „brutální únik informací“ – tedy pokud vůbec nějaké takové existují. Šlachta a jeho ostravský komplic tak natvrdo předvedli, jak již leta pracují. Nemají sice žádné výsledky, které by uznaly soudy, ale zato skrze média skandalizují každého politického protivníka, kterého potřebují odstranit z veřejného prostoru, aby tento uvolnili Agrofertu. Jeden ze zasvěcených expertů v této souvislosti prohlásil, že policejní prezident by měl okamžitě poslat do Ostravy zásahovou jednotku a Jiřího Komárka zatknout, stejně tak, jako Roberta Šlachtu. Stále jsou totiž ještě policisté – a jednají zcela bezpochyby v rozporu se zákonem. Jenže ničeho takového se samozřejmě nedočkáme. Šlachtovo (a Komárkovo) politické krytí Andrejem Babišem, jeho médii (Lidové noviny, MfD a spol.) a médii Zdeňka Bakaly (Respekt, Hospodářské noviny a spol.) by v čele s Českou televizí vytvořilo atmosféru státního převratu. „Všechna prasata jsou si rovna, jen některá si jsou rovnější“, poznamenal by o tom G. Orwel ve své Zvířecí farmě líčící nástup totality.
A Mirek Macek poznamenává: Jediný fakt, který jsme se náhodou dozvěděli v rámci politického „boje o plukovníka Šlachtu“ je ten, že policejní útvary, které se mají v budoucnu sloučit, vyšetřují na 400 závažných kauz. To číslo si zapamatujme a plynule je konfrontujme s případy, které skončí pravomocným odsouzením. Nadále však platí moje přesvědčení, že jediným efektivním řešením by bylo vyházet všechny aktéry této politicko policejní hry...
A Miroslav Kalousek: Pokud je to pravda, dopouští se „brutálního“ úniku informací pan Komárek. Pokud to pravda není, dopouští se křivého obvinění. V každém případě jsem zneklidněn tím, že se vysoký policejní důstojník chová jako hysterický aktivista, a ne jako profesionál. A to je pro začátek vše a nyní se rozhlédneme po virtuálním prostoru.

  • Nagyová Nečasová opět zproštěna viny. Tuhle šarádu vtipně glosuje Aston na Psovi. Tož tedy vyměníme sódkyňu, zaznělo z Olomóca, když soud napodruhé zprostil Janu Nečasovou a tři bývalé zpravodajce Kovandu, Páleníka a Pohůnka viny za zneužití Vojenského zpravodajství. Olomoucké vrchní zastupitelství běsní, protože rozhodnutí soudu potvrdilo grotesknost Ištvanovy razie před třemi lety, jež vedla k pádu Nečasovy vlády. K druhému osvobozujícímu rozsudku došlo shodou okolností, nicméně s vnitřní logikou v týž den, kdy plukovník Šlachta potvrdil svůj odchod do civilu. Kdyby odstoupil i Ivo Ištvan, pak by to bylo v pořádku, konec konců i Šlachta pyká za to, co Ištvan spískal.
    O Nečasovi a Nagyové si můžeme myslet svoje. Dělat ovšem z jejich šarády trestný čin je věc druhá. Důležité je prokázat to u soudu. A to se zdá se nepodařilo. Stejně jako ostatní případy dvojice Ištván-Šlachta. A tudíž platí Astonův závěr: Ištvanovo „tož tedy vyměníme sódkyňu“ je ve svých důsledcích větší skandál, než obrněné přepadení Úřadu vlády s konečným výsledkem zabavení kabelek bez účtenky. Je smutné, že to Ištvan neodskákal a neodskáče hned tak, aspoň ne v dohledné době.
  • A pojďme se podívat na jeden hlas který se vyjádřil v anketě co přejete Václavu Klausovi k pětasedmdesátinám. Tomáš Halík, katolický kněz a teolog pravil: "Klaus - a to byl kdo? Hodnotit ho k narozeninám by bylo neslušné. Přeju mu klidnou penzi daleko od politiky a pak nebe plné letušek a krásných plnicích per! "
    Tolik hlouposti a nenávisti v pravdě a lásce "katolického" kněze, to by člověk jinde těžko našel. Představme si, že by VK st. řekl "Halík - a to byl kdo?" a to i přesto, že Halíka skutečně nemusí znát každý občan ČR a nejspíš ani nezná. Co k tomu dodat? Jeden hlas z mnoha k tomu pravil: Jako katolík jsem byl z Halíka dlouho na rozpacích. Ne z jeho teologických, ale především politických vystoupení. Co ve mně totálně zlomilo jakýkoliv respekt k němu bylo právě jeho chování a vyjadřování na adresu Václava Klause. Člověka, navíc kněze, který je veřejně tak plný nenávisti a žluči vůči někomu s jiným názorem, si nemohu vážit ani kdyby seděl ve Vatikánu.
    A co na to Kocábův peloton?
  • Aférku s velkodopravcem Jančurou jste jistě zaznamenali. Pán žlutých autobusů a vlaků se vrátil do houfu probabišovskýh nohsledů a polepil své autobusy zezadu dehonestující kampaní v níž zveřejnil telefonní číslo ministra vnitra Chovance a vyzval veřejnost aby mu psali. Na FB se k tomu vyjadřovali mnozí. Já pro vás vybral tuhle reakci.
    Pan Jančura nás estébáckou babišovskou reklamou na svých autobusech vyzývá, že prý máme něco (slušně) napsat panu Chovancovi. Já panu Chovancovi nic psát nechci, ale mám potřebu napsat něco (slušně) panu Jančurovi: Pane Jančuro, jste bezcharakterní prase! (A to jsem fakt hodně slušný.)
    Okamžitě se vynořila i protireakce, odhalující páně Jančurovy vztahy s Kotlebou, což poněkud nabourává obraz Jančury jako svědomí národa. Vrcholem pak je výrok z intervjúku Jančury v Aktuálně: "On není úplně běžný fašista, protože byl zvolen lidem." Tak to je teda fakt nářez.
  • Konečně jsem se dozvěděl, co je to ta Pražská kavárna. Objasnil to sám pan prezident a tak se o to s vámi musím podělit. Pražská kavárna je podle prezidenta skupina lidí, kteří jsou zklamáni osudem. „To znamená lidí, kteří někdy něco byli, zastávali nějaké funkce, pak je ten osud vyplivl. Tito lidé teskní po své bývalé slávě. Sepisují nějaké petice, jednu za druhou, a ty zanikají jako jepice. A když se někdy pokusili o volební boj, tak téměř vždycky prohráli. Jsou to lidé, kteří byli uskupeni v těch politických stranách, které zanikly díky neschopnosti jejich vedoucích představitelů. Jsou to frustrovaní lidé, kteří vydávají nejrůznější manifesty a jejich smůla je, že tyto manifesty kromě spřátelených médií nikdo nečte,“ pokračoval v definici Zeman s tím, že součástí pražské kavárny jsou i ona spřátelená média.
    Myslím, že k tomu je zbytečné cokoliv dodávat.

A brněnské okénko: Město Brno hledá "cyklokoordinátora". MMB řízený aktivisty z neziskovek opět vytváří pracovní pozici pro nezaměstnatelného kamaráda? A představte si politika, který udělá kariéru na prohibici aby pak jsa ve funkci, nálevny alkoholu zase povolil. Podobného máme v Brně. Vzpomínáte na začátky mediální kariéry odvážného bojovníka proti hazardu? Uplynulo pár let, z aktivisty se stal politický bafuňář a dřívější ideály byly zapomenuty ve prostěch hazardní lobby. No a tento pán z Žít Brno bude mít nyní bohužel na starosti dopravu v městě Brně. A do voleb v roce 2018 se toho dá zničit ještě hodně. Dokud byl Matěj Hollan náměstkem pro "oblast sociálně kulturní, tedy zabezpečovat konkrétní úkoly v samostatné působnosti se zaměřením na kulturu, památkovou péči, zdravotnictví a sociální péči.", byl jsem celkem v klidu, napsal jeden z kritiků kroků této srandakoalice, doktor TT, a pokračuje - no co, nebudu chodit do divadla, protože alternativa má přednost, ale koukat se na to nedá, památkou je podle Hollana stejně jen pivnice U Poutníka, sociální péči nezvládá, tak byl uvolněn další radní (Freund za 50 měsíčně) a když začal jednat s Nemocnicí Milosrdných bratří, tak se bratři nemilosrdně zabarikádovali v konventu, zapálili hromničky a ustavičnou modlitbou k Odvrácení zlého dohnali Hollana k tomu, že je nechal být. ALE TEĎ BUDE NÁMĚSTKEM PRO DOPRAVU - to si jako fakt musím koupit auto?! Nebo rovnou BVP? (bojové vozidlo pěchoty). Protože jestli bude doprava pod Hollanem jen z 1/3 taková, jak pod ním fungovaly doposud mu svěřené kompetence, tak se do města dostanu jen s jarní oblevou a z města zpět leda volským potahem. To je nějaká nová hra? Člověče nezlob se 2.0? Kultura jen pro neziskovky a kamarády, zdravotnictví - na to se mne neptejte, sociální péče - nové byty pro staré neplatiče, památková péče - a to je co?! - a když nic z toho už víc nejde zk....zkoaličnit a všechny kamarády jsme už podarovali, tak pojďme v druhé půlce funkčního období rozbít ještě ten zbytek, kde jsme zatím nebyli?!
A další hlas RK: Aha, takže Brno má cosi s tou mobilitou na rok 2050 a k tomu nově vizi kulturního Brna v roce 2030. Na něco tak primitivního, jako třeba plnění volebních slibů z roku 2014 asi není čas. A na konec: Domovským městem inkluze je Brno. Zde si občané Brna Střed jako první v celé zemi, možná v celé EU, zvolili pologramotného radního.
Žertovný stav této situace nejlépe dokumentuje obrázek dopravy ve městě.

A trocha bulváru: Cyklisté sundali oblečení a projeli Brnem. Přejí si větší bezpečnost při jízdě. Cyklisté tak chtěli ještě důrazněji upozornit na špatné podmínky pro jízdu na kole ve městě. „Jsme tady, abychom bojovali za právo na bezpečný prostor a pohyb po městě. Našim cílem je prosadit lepší veřejný prostor," řekla jedna z účastnic Kateřina Holomková. Na kolo nasedla pouze v kalhotkách. Nahých cyklistů se v Denisových sadech pod Petrovem sešlo kolem dvaceti. Než vyrazili na průjezd centrem a okružní jízdu kolem dětské nemocnice, namalovali svá těla barvami. Částečně tak aspoň trochu skryli svou nahotu. Netuším, co tím chtěli řící, ale podle nadšení vládnoucí koalice pro cyklodopravu by takhle asi mělo Brno vypadat. Prohlašuji, že do toho nejdu, protože nahej bych si určitě odřel o sedlo bimbasa.

A zprávy o počasí: Nějak se ten náběh léta šmodrchá. Podle průběhu a předpovědi to vypadá, že léto už bylo. V posledních dnech by pravil klasik, chčije a chčije. Když jsme tuhle byli se ženou na polévku Pho ve vietnamské tržnici, shlédli jsme nabídku pro deštivé dny. Bude-li to takhle pokračovat, myslím, že ji využijeme.

A z mého života: Při ranním venčení jsem lehce inzultoval jednoho ze dvou vedle sebe jedoucích cyklistů na chodníku na Otakara Ševčíka, kteří nehodlali uhnout. Prostě jsem do něho trochu strčil. Ani moc neprotestoval, protože pes, který zjistil konflikt se zvýšenými hlasy se hotovil prokousnout mu lýtko. Taky mne zaujal pan Pohlreich, který hodil na gril hovězí, pak ho ochutnal a povídá do kamery: představte si, že na světě žijou lidi, kteří nejedí maso. Co to asi je za partu? Taky jsem narazil na fotku z nějaké tiskovky Zelených. Pronikavá elegance mne zaujala. Kdyby ty kluky viděl Karl Lagerfeld, asi by se zastřelil.

A na Fejsbůku napsali:

  • Lidé okolo amerického velvyslanectví chtějí Šlachtu pro to, co jako plukovník dokáže zajistit proti českým politikům za svinstva z odposlechů a sledovaček, Babiš chce Šlachtu pro to, co dokáže zamést pod koberec, Sobotka nechce Šlachtu pro to, co by mohl Šlachta z pod koberce vytáhnout, Bakala chce Šlachtu pro to samé, pro co ho chce Babiš a novináři z fiat-alternativy nechtějí Babiše pro to, pro co ho nechce Sobotka. Poslední zpráva odhalila, že Babiš půjde v pondělí za prezidentem, aby odvolal Chovance. A je zcela jisté, že Babiš přijde za Zemanem s ultimátem, že pokud nebude odvolaný Chovanec, může Zeman zapomenout na to, že by hnutí ANO podpořilo Miloše Zemana pro znovuzvolení do funkce prezidenta. A Václav Moravec v OVM se Šlachty zastával v neděli tak moc, jak to jen šlo. I to lecos vypovídá o mocenském rozložení sil v České republice. Ne náhodou taková politická míchanice připomíná ZOO, kde se politici jako zvířata přetahují o kořist, ale nikdo z nich si nechce přiznat, že jim všem z huby kape krev zardoušené demokracie.
  • Tuhýho vyslýchal Komár pro spiknutí, pak ho natřel Komárek za únik a nakonec z toho budou kabelky.
  • Až opadne bitevní prach, zjistíme, ze ti, kdo způsobili pád Roberta Šlachty, byli v zasade dva: Andrej Babis a Robert Slachta. Prvni tim, jak celou vec pojal, čímž v podstatě Slachtu zdiskreditoval pro futuro a druhý tim, ze ac policejní plukovník, zachoval se jak hysterka.
  • Odvolat soudkyni? Myslel jsem, že o rozsudku rozhodovali prokurátoři naposledy v 50.letech. Prý se ten prokurátor jmenuje Komár. To nemůže být náhoda.
  • Účast AB v OVM mění tento pořad na estrádu
  • Končící šéf ŮOOZ chce odhalit spojení mezi špičkami policie a podsvětím. Co proboha dělal, když byl ve funkci?
  • Premiér zneužívá toho, že skutečně skvěle ovládá mechanismy vládnutí. Několikrát se nám už stalo, že si spočítal, jestli má dost hlasů pro nějaké rozhodnutí. Když je neměl, počkal si, až je mít bude,“ říká jeden z členů vládního kabinetu za ANO. Řeknu vám, to je machiavelismus téměř až ďábelský, dokázat si spočítat hlasy na vládě, která má celkem 17 členů.
  • Pan Babiš se z OVM tak vytočil, že dole prásknul otáčecími dveřmi.
  • "Pane Janda,občas při pročítání různých komentářů jsem narazila na vaše jméno a myslela jsem si, že to se zbláznil náš bývalý reprezentant na lyžích. Teprve teď jsem zjistila, že chudák má pouze stejné jméno a příjmení s vašim, jinak je zřejmě mentálně v pořádku, což se nedá říct o vás."
  • Netransparentní přerozdělování peněz ve fondu kinematografie? Copak může být nějaké jiné, když jde o peníze vytažené z kapes daňových poplatníků a rozdělují si je kamarádi?
  • Na Babišovi je sympatické to, že na něm lze ihned poznat, kdy lže: vždy přechází do vzrušené husákovské čechoslovenštiny...
  • Při stupňujících se řečech o propojení policie a podsvětí si nemohu nevzpomenout na závěr Orwellovy Farmy zvířat: „Ale nebylo už možné rozlišit, která tvář patří člověku a která praseti.“
  • A něco k fotbalu:
    Na kdekterém serveru
    na milión trenérů
    už zas fotbal komentuje.
    Bojím se, když čtu ty chuje,
    že se smíchy poseru.

A něco veselého :

A fór na konec: Co znamená rčení "jít od devíti k pěti?" Jedna se o terapii, kdy člověk odvyká skupinovému sexu.

A to je dneska všecko.

Autor: Petr Paulczynski | karma: 44.71 | přečteno: 7534 ×
Poslední články autora