Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak nám v termínu posledního povoleného veřejného průzkumu TNS Aisa předložila graf, kde ANO zázračně vylétlo na 30%, následované 19% socany.

 ANO je lídrem politické scény, od voleb si polepšilo o 12 procent. A že tak najednou. Sedmá vlna exkluzivního průzkumu realizovaného společností TNS Aisa pro Českou televizi zaznamenala nárůst preferencí hnutí ANO na 30,5 procent. To je o pět procent víc než při minulém průzkumu v srpnu a o dvanáct procent víc, než kolik hnutí získalo v parlamentních volbách. Mírný pokles mezi svými příznivci zaznamenala pravicová TOP 09, jíž na paty šlape ODS. Z dlouhodobého měření je vidět pokračující, i když velmi pozvolný nárůst podílu spokojených občanů ve společnosti. Od počátku měření vzrostl tento podíl téměř o 10 procent na současných 65 procent.

Zářijový volební model nepotvrdil pokles preferencí zaznamenaný u hnutí ANO v srpnu 2014. Naopak, preference hnutí ANO rostly a zůstává tak nejen nejsilnější politickou stranou, ale navyšuje i svůj náskok nad druhou ČSSD. A to i přesto, že ČSSD také zaznamenala oproti minulému modelu mírný nárůst. Ukazuje se tedy, že nárůst preferencí hnutí ANO je pozvolnější, ale stabilnější. No co k tomu dodat. Snad jen že oněch 30% je potvrzením tzv.Hubálkovy konstanty, že v populaci je nejméně třetina naprostých blbců.  Nikdo neví co to je a kam to směřuje. Prostě to jen zařídí. Nebo postaví. To zcela jistě napovídá o stavu společnosti a o jejím zrcadlu. A zlé jazyky říkají, že ty koblihy jsou stejně suchý a tvrdý protože zbyly od parlamentek. A pojďme na titulky.

  • Kauza ombudsmáňa a hadr na hlavě pokračuje. Šabatová: Kvůli muslimským šátkům musíme změnit školní řád. Znovu by se podle ní měl změnit řád školy, kterou loni na podzim opustily dvě muslimské dívky kvůli zákazu nosit muslimský šátek, takzvaný hidžáb. Zástupkyně marxisticko-trockistické rodiny ve veřejném životě  požaduje další změnu školního řádu ve Střední zdravotnické škole v Praze 10, kterou loni na podzim opustily dvě muslimské dívky kvůli zákazu nosit muslimský šátek. Ředitelka dotčené školy Ivanka Kohoutová řekla, že školské radě žádný návrh na změnu školního řádu nyní předkládat nebude. (Bravo paní ředitelko). A pomatené bábě přispěchal na pomoc pan ministr výrokem "nošení muslimských šátků do škol není problém". Ve čtvrtek Šabatová zaslala ředitelce dopis, v němž ji žádá, aby jí do sedmi dnů sdělila, zda školské radě předložila návrh na úpravu školního řádu. Jinak to prý bude považovat za nevyslyšení svého doporučení k odstranění diskriminačního jednání. Ředitelčin právník Oldřich Choděra ombudsmanku v odpovědi na její žádost upozornil, že tímto krokem podle něj překračuje své pravomoci. Její dopis má totiž charakter příkazu, nikoliv doporučení, která má úřad veřejného ochránce práv vydávat. Ombudsman by navíc svá doporučení měl adresovat úřadům veřejné správy, což škola podle Choděry není. Případ vyvolal debatu ohledně práva muslimek nosit v českých školách šátky také v politických kruzích. Prezident Miloš Zeman to glosoval, že to "začíná šátkem a končí burkou".  Opačný názor než ombudsmanka vyjádřil její zástupce Stanislav Křeček.
    V anketě mezi českými politiky, týkající se rozhodnutí ombudsmanky Anny Šabatové, že zákaz nošení muslimských šátků na školách je diskriminace, mě zaujal názor místopředsedy Poslanecké sněmovny Petra Gazdíka. “Paní ombudsmanka se asi zbláznila, ať se zkusí projít v bikinách po pláži v Saudské Arábii a oni ji to tamní muslimové vysvětlí …” Takže … až budou moci v Saúdské Arábii chodit Evropanky v tílku, kraťasech a s odhalenými vlasy, ať si u nás muslimky klidně chodí v černých pytlích s otvory pro oči. Akorát je divný,  že to byla Gazdíkova TOP 09, která tak vehementně Šabatovou do funkce prosazovala. A jak už to bývá, pan poslanec Gazdík tuto svou odpovědnost již nepřipomíná… Ostatně, jak by časem mohla česká škola vypadat dle soudružky Šabatové.
  • A něco z Gazy. Tunely v Gaze: Zákeřné vojensky útočné instalace. V izraelsko-palestinském konfliktu byly tunely vybudované jednoznačně útočně použité poprvé. Izraelci prý sice leccos tušili, ale tolik kvalitních tunelů je údajně zaskočilo. Tyto sofistikované aktivity Hamásu dodávají sílu argumentům izraelských jestřábů, že mír není možný, píše Jan Schneider. Během nejnovějšího konfliktu v Pásmu Gazy bylo odhaleno téměř 40 tunelů vedoucích na území Izraele. Z pohledu odborníků jde o pozoruhodný jev, který však nevzbudil větší mediální zájem. Dosud byly totiž tunely z Gazy spojované s pašováním různého sortimentu z Egypta. Tunely patří ke Gaze již téměř deset let. Začaly být ve větším měřítku budovány pod hranicí s Egyptem, hned po stažení izraelské armády z Gazy v roce 2005. Odhady počtu těchto pašeráckých tunelů dosahují šesti set. Tunely v Gaze byly vyhloubeny zhruba 30 metrů pod zemí, což je mimo dosah běžných geoakustických prostředků. Tento velmi odborný parametr svědčí o profesionálním pozadí budování tunelů. Peníze pocházely především z „odkloněné“ mezinárodní pomoci (OSN, Evropská unie) určené na budování civilní infrastruktury, do níž pašerácké ani vojenské instalace nepatří. Je příznačné, že kontrola poskytovatelů – je-li vůbec jaká – na žádné zneužití těchto prostředků nepřišla.Podle vojenského specialisty Jaroslava Štefce se ukázalo, že na stavbách tunelů se podíleli i geologové schopní nalézt vhodnou trasu tunelu a geometři vybavení laserovou technikou schopní dodržet přesnou hloubku, směr a délku tunelu, aby vyústil v místě předem určeném vojenskými odborníky, kde by výstup z tunelu bylo možné důkladně zamaskovat. V této rozběsněné situaci lze rozumět nápadu emeritního zpravodajce Miroslava Polreicha, že nejlepší by bylo, aby se svět přestal o Blízký východ starat – a především tam stále strkat peníze. A oni by se tam už nějak srovnali, což po staletí v různých zemích docela dokázali.
    V budování tunelů dosáhli Palestinci velké zručnosti. Takové, která dala v pražské reflexi vzniknout zvolání: „Pražané, chcete, aby tunel Blanka byl dostavěn včas a za dohodnutou cenu, aniž byste si stavby všimli a propadala se Stromovka? Pozvěte si místo Metrostavu Hamás!“ Jenom bacha, budou vypadat takhle.
  • Není důvod oslavovat 17. listopad, říká lídryně KSČM v Praze. A květiny bych na Národní třídě nepoložila. Tahle rudá zrůda už se dříve proslavila výrokem, že kolektivizace byla v zájmu národa, lidé tehdy dřeli bídu. Probůh, není to trestné? Asi ne, když komunističtí fízli a mlátičky sedí v klidu v parlamentu. Je to totožné jakoby v Bundestagu zasedal Mengele, nebo nějaký jiný dobytek. RudáMarta Semelová pracuje  jako učitelka na základní škole.  A její další šílený názor: "Dokumenty o Horákové do škol nepatří". Kde to jsme, když nám ve školách řádí takové Semelové. Rudé fosilie s takovýmito názory. A tohleto nám prosím učí naše děti (v mém případě vnuky). Učí je, že vlivem mnoha historických okolností se prý první pokus o socialismus nepodařilo postavit na trvalé základy. Tvrdí ale, že přes všechny nedostatky měl minulý systém proti současnému základní přednost - ctil sociální práva lidí, bez nichž jsou ostatní lidská práva pouhou iluzí. Takže na závěr se vracím k porevolučnímu heslu "nejsme jako oni". Houbeles. Oni nejsou jako my. Čtěte soudružku Semelovou pořádně. Jestli Vám nenaskočila husí kůže, tak buď patříte k nim, nebo jste rozumu mdlého. A tak si znovu vzpomínám na tátův již popřevratový bonmot. Synu, neboj. Jednoho krásného dne půjdou komunisti do prdele. Tak si říkám, že tento týden má být pěkně. Jenom se bojím, že národ v tu dobu bude prožívat krizi v nákupních centrech nebo stát ve frontě na koblihy zadarmo a rudochy do onoho místa co naznačoval táta nebude mít kdo doprovodit.
  • Jakub Janda z think-taku Evropské hodnoty: Občas si čtu, že "EU a USA potřebují Ukrajinu". Že z ní chtějí hrozně vytěžit. Realitou je, že do té země se budou v dalších letech tlačit značné peníze, kapacity, trpělivou práci, aby se postavila na nohy. Všechno si ale musí Ukrajinci odmakat doma. Do Unie v dalších letech jistě nevstoupí, i díky Putinem vytvořeném zmraženém konfliktu na východě. Budeme a už to děláme - otevírat Ukrajincům náš trh, abychom je podpořili. A kupy dalších kroků. Pokud se tomu chcete smát, podívejte se do baltských států, kde najdeme kombinaci vůle dané země a evropské podané ruky. Západ bude na Ukrajinu platit a to v různých podobách. Pragmaticky řečeno - Ukrajina je a dlouho bude zátěží. Ale Západ (zejména EU) jí bude pomáhat, dokud si to Ukrajina bude jménem svých politických lídrů přát. A tak je to správně.
    Panenkomarjá. Ten hoch by za komančů byl tutově předseda ÚV ČSM. Miluji neziskové organisace které vesměs produkují taková moudra.
  • A trocha bulváru:  Dívka použila bramboru jako antikoncepci. Vyklíčila v ní! Lékaři zůstali v němém úžasu. Mladá žena přišla do nemocnice s tím, že ji bolí břicho. Sestra zjistila, že jí ve vagíně klíčí brambora. Antikoncepci jí poradila matka. Dvadvacetiletá dívka z kolumbijské Hondy dostala od své matky opravdu originální radu, jak zabránit otěhotnění. "Moje máma mi řekla, že jestli nechci přijít do jiného stavu, stačí, když si ji tam dám. Věřila jsem jí," sdělila podle portálu Colombia Reports lékařům. Ti bramboru vyjmuli a dívka podle nich nebude mít po šílené antikoncepci žádné následky.
    Tak jsem si říkal, jak se asi dostává vyklíčená brambora odtud. Ovšm Zeitung to odhalil. Prý lékaři provedli orbu, kobzol osvobodili a konstatovali, že žena nebude mít žádné trvalé následky. Kromě těch, které zdědila po matce.

A zprávy o počasí: Kolem tlakové níže nad Britskými ostrovy k nám začne proudit, zejména ve vyšších vrstvách atmosféry, teplý vzduch od jihozápadu. Počasí na severozápadě území bude částečně ovlivňovat zvlněná studená fronta. K čemu je nám teplo ve vyšších vrstvách atmosféry když tady dole bude na hovno. Pavouk se ptal, jak vypadá zvlněná fronta. Řekl jsem mu, že to může uvidět ve čtvrtek v Kauflandu, kdy se perou důchodci o sračky ve slevě. A taky že je to stav který klasik popsal slovy chčije a chčije.

A z mého života: Dostavila se jakási střevní chřipka, projevující se stavem noženky utěkajte, lebo vás obarvím na hnědo. Proto jsem v sobotu obědval 2 suché rohlíky. Bylo to preventivní opatření. Zase jsme ale ušetřili.  V neděli povídá mamuš. Došly mně cigára. Zajeď mi pro ně. Teď jedou F1 já na to. Dobře. Budeš hlady protože nebudu vařit když bude hrát Kvitová. Na otázku zda to není domácí násilí se mi nedostalo uspokojivé odpovědi. Volal mi kamarád. Prej: vole viděls ty volební plachty? Neviděl, povídám mu. Mamuš na tu plachtu okroužlala erteple a zeleninu.

A na Fejsbůku napsali:

  • Něco na téma Jourová:
    Když se to vezme kolem a kolem, Janek Kroupa je vlastně dobrodincem Věry Jourové. Díky jeho nadstandardní novinářské blbosti, se Jourová ocitla v hledáčku policie a posléze i ve vazební věznici. A potažmo v médiích. Od "zhodnocení" téhle její nešťastné životní kapitoly se pak odvíjí její následné politické angažmá, jež jí nabídl šikovný koblihář a které nyní vrcholí v pozici eurokomisařky. No vida, sám život píše lepší příběhy než zdejší mizerní novináři.
  • Komisařka pro rovnost pohlaví schválena. To na něho dostanu asi rovnátka neb ho nosím v levé nohavici.
  • Otázka právě položená v ČT jak Jourová uspokojila poslance mne vyděsila. To jako mysleli všechny?
  • "Ráda bych prostřednictvím Evropské unie zanechala stopu na životě lidí."  No to je právě důvod ke strachu. A doplňující obráze jako návod jak si představit post komisařky pro rovnost pohlaví.
  • Brněnští Hollanovci přivazují ke sloupkům nabarvená kola s lídrovou fotkou. Možná by přilákali voličky, kdyby přivazovali tyhle kola.
  • Jan Burian radí nerozhodnuté voličce: "Vy to zvládnete, paní Kvasnicová, stačí když nebudete volit komouše, fašouny, nácky, socany, mladého Stropnického, agenty StB, vyháněče z ulic, rasisty, Okamuru, kmotry, a máte to :-))))) snad jsem na nikoho nezapomněl "
  • Jsem zděšen z toho, kolik čechů zbožňuje koblihy to je ona pověstná Hubálkova konstanta 1/3 blbců.

 

  • A z volebních novin Hnutí Žít Brno. Jak to hergot mysleli?
  • Můj stát mě skrze datovou schránku upozornil, že mi končí platnost občanského průkazu. Vydal jsem se tedy na úřad, abych si zažádal o nový. V nabídce byly "bez čipu" a "s čipem". Můj dotaz, směřující ke zjištění k čemu že mi ten čip za 500,- Kč bude dobrý a jak a na čem se mi vložená investice vrátí, nebyl zodpovězen s tím, že o tom nic neví, a že na dotazy podobného ražení neodpovídá úředníkovi ani ministerstvo vnitra. A tak jsem objednal tu s čipem. Ta taškařice mi za to stojí. Třeba na tu návratnost investice přijdu po převzetí nového OP, ne? Zatím mám pocit, že si na nás zase jen někdo mastí kapsu v souladu se zákonem...
  • Prahou prošel průvod romské hrdosti. A já myslel že jdou do práce. A k tomu připsáno. V neděli, jo, ty dylino.
  • Sláva. Vláda projedná aby si buzíci mohli osvojit dítě. Akorát jak tomu dítěti vysvětlí, že taťka říká mamce Karle.
  • Kyjev bude přejmenovávat řadu ulic, aby už neměly ruské názvy. Když Rusové uvidí nové názvy, určitě se vyděsí a polepší.
  • @blechula: Kdybychom zavčas přejmenovali pomazánkové máslo na „Máslo Václava Havla“, měli bychom od Bruselu pokoj …
  • Neodsuzuj ženu za kilogramy, pokud nechceš být souzen za centimetry.
  • A ty co neabsoluvali, neabusolovali... prostě propadli, dáme na kandidátku ČSSD!
  • Proč nikomu z voličů Babiše nevadí, že ten pán tady celých 20 let v té "špíně a bordelu" spokojeně žil vedle nás, pobíral štědré dotace, hromadil svůj majetek, přátelil se s politickými špičkami atd.? Jak se někdo takový může stát spasitelem? Najednou se probudí a začne hlásat, že od roku 1989 tady bylo všechno špatně. Tak proč jste proti mu nezačal něco dělat dříve? Proč jste se celých dvacet let na té káře jenom vezl? A vůbec, tvrdit, že tu vše bylo špatně, může jenom vyčůránek, který vycítil, co chtějí lidé slyšet. A ti, co mu naslouchají? Politicky negramotní nešťastníci, vůči kterým ovšem necítím žádnou nenávist. Jen je mi jich líto. Když vidím, jak se blaženě usmívají a věří, že jim jejich spasitel zajistí lepší svět, tak se musím smát. Ale on mě ten smích po volbách asi přejde, že jo?
  • Po návratu z dovolené a nahlédnutí do zpráv jsem nabyl dojmu, že by bylo výhodnější veškeré příjemce dotací a nákupčí IT z řad veřejného sektoru pozavírat a po projití smluv a dalších písemností jich pouze nepatrný zlomek propustit.
  •  Také jsem se dozvěděl, že nejdůvěryhodnějším českým politikem je podle průzkumu Komplexně Geniální Babiš. Myslím, že je nejvyšší čas požádat pana Cyrila Höschla o jeho názor na možnost obří skupinové therapie.
  • @PetrHonzejk: Rekonstrukce státu implicitně doporučuje volit Okamuru. Na oplátku autorům explicitně doporučuji rekonstrukci hlavy.

A něco veselého o Hnutí Duha. Hnutí Duha, lesa vzpruha.  :  

A fór na konec: Když jsem byl mladý, rozhodl jsem se jít na medicínu.  Na přijímačkách nám řekli, abychom uspořádali náhodně seřazená písmena PNEIS a složili je do názvu důležitého lidského orgánu, který je nejužitečnější, když je vzpřímený.
Ti, co odpověděli SPINE (páteř), jsou dnes lékaři.
My ostatní posíláme vtipy přes internet.

A to je dneska všecko.

Autor: Petr Paulczynski | úterý 7.10.2014 19:45 | karma článku: 41,29 | přečteno: 4584x
  • Další články autora

Petr Paulczynski

Hlody středeční 9/8 aneb miluji naše média

Dnes si v úvodníku oddychneme od politiky ( i když ne úplně) a koukneme do Ria které hýbe světem. Na této olympiádě se totiž objevuje vliv multikultury.

9.8.2016 v 20:53 | Karma: 46,76 | Přečteno: 13459x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 2/8 aneb miluji naše média

Dnes o něco později, než jsem vyhrál souboj sám se sebou zda psát nebo nepsat. Tak aspoň kousek obvyklé porce. Neziskovky žádají volební právo pro imigranty a výjimky ze zákonů.

2.8.2016 v 19:57 | Karma: 46,60 | Přečteno: 10790x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 26/7 aneb miluji naše média

Zase si nemůžu prázdninově dáchnout a vysadit. Protože Turecko, vraždící monstra co nejsou teroristi jak se dozvídáme, dnes dokonce zamordovali kněze.

26.7.2016 v 15:15 | Karma: 45,51 | Přečteno: 6902x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 19/7 aneb miluji naše média

Původně jsem si chtěl dát prázdninový oraz a dnes pauzírovat. Pak jsem zjistil, že OVM mají letní výpadek a že se tudíž nebude vědět o čem se má tento týden mluvit, tak jsem sáhl po klávesnici a pár bodů sesmolil.

19.7.2016 v 15:02 | Karma: 46,56 | Přečteno: 9195x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 12/7 aneb miluji naše média

Dnes začneme něčím čistě brněnským, protože internetem hýbe video v němž se náměstek primátora nechal bičovat dominou přičemž mumlal „I want more,“ tedy: chci víc.

12.7.2016 v 13:14 | Karma: 46,00 | Přečteno: 9461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  13:09

Přímý přenos V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů černého...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  13:05

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Za vraždu a pokus o další hrozí muži výjimečný trest, podle policie chystal i třetí

25. dubna 2024  13:05

Jednoho člověka pobodal, dalšího nechal uhořet v domě, který úmyslně zapálil, viní kriminalisté od...

Rakety ATACMS jsou stěžejní, ale Rusové se mohli připravit, míní analytici

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  13:03

Rakety dlouhého doletu ATACMS, které USA poskytly Ukrajině, by mohly oslabit ruskou logistiku a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.