Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

cojanato

22. 8. 2009 3:17
Pavouku, až dnes je ten Váš Velký den ! Právě dnes !

Paulczyňski, hrdý soudruhu, právě dnes přišel ten den ! To významné výročí, kdy jste 22.srpna, před 41 roky, někam vstoupi a odkud jste se dodnes nevymotal. To, že jste pak před 40 roky a v tentýž den flákal rudou knížkou někde o stůl, neznamená, že jste nezůstal stále jejich. Dnes už všichni víme, že se vůbec nestydíte a zůstal jste na to hrdý.

Poslyšte Paulczyňski, já tady čtu znovu tu Vaši vzpomínkovou báchorku, ale připadá mi to spíše jako humorná pohádka, plná neuvěřitelných zápletek a zvratů. Proti Vám je Andersen asi jen břídil a Božena Němcová hadra. Včera jsem to četl jako pohádku na dobrou noc a dnes už jako pohádku na dobré ráno. Paulczyňski, Vy jste vskutku bavič.

Jen je smutné, že v té pohádce jsou věci, ze kterých by hrůzou Karkulka sežrala i vlka, Bajaja by se zakoktal ještě víc, Pyšná princezna by se začala stydět a Babička by sama, místo Viktorky, úděsem ječela nad splavem.

Paulczyňski, vím, že jste to psal v rychlosti a jen na nečisto. Zkuste to znovu a od začátku !

0 0
možnosti

wiki5.5

22. 8. 2009 2:04
uplna malickost

byla to noc z 20. na 21.

0 0
možnosti

5alfa

22. 8. 2009 2:26
Re: uplna malickost

No jo, ale mnozí lidi spali a pokud nebyli na Ryzyni a nebo přímo na hranici, tak je vzbudily v 1 ve 2, 3, 4, 5 ráno 21.08. projíždějící tanky a nebo je vzburcovali zoufalí sousedé. A mnozí věděli, že je to průser.

Takže chápu, že se může podělat život až toho 21.srpna. V ten den mnozí zahazují a pálí ze vzteku legitimace, takže je mimo mé chápání, jak se v téhle době, po vstupu vojsk, může syn otce, kterého komunisti zavřeli, dát k nim a na celej jeden dlouhý rok...

0 0
možnosti

kaktusak

21. 8. 2009 20:57
Alespoň jste si vyzkoušeli,

jak vysocí úředníci a lidi z velkých majetků zacházeli s obyčejnými lidmi po tisíciletí.

Celý život jen dřina, každý den, od rána do večera. A nic z toho, akorát dluhy. Až socialismus přinesl šanci žít jako lidi, vzdělávat se, věnovat se kultuře... Proto sláva socialistům a komunistům obzvlášť. Jen obcházející strašidlo komunismu donutilo samozvanou elitu na Západě k vytvoření sociálního státu a k odstranění bídy. A teď, po zániku socialistického bloku, najednou nejsou na nic peníze, páni by zas tu lúzu nejraději nahnali zpátky do ratejen a sklepních bytů. Ale to se nepovede, lidi se díky komunistům naučili, že není potřeba se panstvu klanět, že si mohou vydobýt svá práva.

Nepřekvapuje, že právě Dubček byl váš hrdina a že právě vy jste 21. srpna brečel.

0 0
možnosti

Radek0075

21. 8. 2009 21:13
Re: Alespoň jste si vyzkoušeli,

Ještěěěěěě...  Ty mě vždycky děsně bavíš soudruhu komiku. ;-D

0 0
možnosti

5alfa

21. 8. 2009 20:12
Den, kdy se mi podělal život

Nějak mi unikají souvislosti. Nedávno jste slavil 60, ve 22 vás vyhodili z partaje a před 40-41 lety se vám podělal život?

Je snad nějaké číslo špatně a nebo Vaše vyznání není tak upřímné, jak by mělo být?

0 0
možnosti

kenev

21. 8. 2009 19:18
Jen ještě a poslední připomínka.

K čemu? Srovnávat Jaro 68 s tím, že bylo o kejhák hlásit se v mládežnickém směru k něčemu jinému než ČSM bylo ne o kejháku , ale o populismu, vedoucímu k popularitě. Shodou okolností jsem byl u založení celorepublikového směru JUVENA -  patřičného  formátu, uskutečněného v Domě dětí mládeže v parku za Lužánkami v Brně. K tanci a poslechu  nám pěkně zpívali a hráli sourozenci Ulrichovi v původním seskupení, jako rocková skupina.

To jsou zážitky, kdy se pamět nemůže zmátnout, ale mediálně ovlivnit. To se rozhodně nepletu. Mám dodnes schovaný program a materiály - na památku umělé lidské zapomětlivosti.

Je to vše o paměti, jen je otázkou jaké.:-/

0 0
možnosti

Alka.24

21. 8. 2009 18:24
Že

pořád stejní diskutéří Vás uráží, a že je to furt baví. Asi jsou něčím frustrovaní. No nic.. Já si pamatuji třeba z té doby, jak můj děda plakal. Však ho taky komouši v 50.letech zavřeli. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě... 

0 0
možnosti

5alfa

21. 8. 2009 20:14
Re: Že

Váš děda plakal, ale  byl stejně jako autor blogu komunistou?

0 0
možnosti

propter

21. 8. 2009 15:45
Paulzcynského zpověď - -

- - doufejme, že upřímná. Ale jinak je to pěkně vylíčený kus života. Mohl by se dát pro mnohé pamětníky do kopírky - tak to byly často stejné osudy ! Přesto však je mně dnes blíže racionálnější a střízlivější blog pana Šestáka .

0 0
možnosti

propter

21. 8. 2009 17:59
Re: Paulzcynského zpověď - -

Je zajímavé ,jak s dnešním smutným výročím koresponduje výročí radostné- a to narozeniny Velkého Vůdce Jyrky !

0 0
možnosti

Hank Moody

21. 8. 2009 14:50
Tohle mi,

soudruhu predlistopadovy clene KSC Paulczynski, nedelejte. Ted jste mne tak rozesmal, ze jsem poprskal monitor.

V 1. odstavci spravne pisete, jake jsou rudi komousi svi.ne (ti modri ovsem take) a pak jen tak mimochodem zminite, ze jste jednim z nich. Vas podobnych exotu v ODS se vubec seslo ponekud vice, nez je zdravo - predlistopadova SNB mlaticka Franc (ano, ten ozrala u mikrofonu na predposlednim "sjezdu" ODStB), soudruh Hromadko, jeden ze zakladatelu ODS a v 50. letech velitel lagru na Pribramsku, bolsevicky rotny Topolanek s matkou Verkou, sekretarkou na KV KSC a podobna verbez. Slusny clovek si nad vami odplivne, spodina vas voli...

0 0
možnosti

hasmen

21. 8. 2009 12:27
cojanato

Přepni si to na verzi se smazanými příspěvky ;-)

0 0
možnosti

hasmen

21. 8. 2009 12:28
Re: cojanato

No a najednou to zobrazit jde... ;-D

0 0
možnosti

cojanato

21. 8. 2009 10:54
Ne, Paulczyňski ! Vy jste si podělal.......

.....Synu nedopusť, aby se ty kur*y vrátily.".......Paulczyňski, sice Vám není radno co věřit, ale možná Váš táta něco takového po "sametu" vyslovil.  Ale byl už starý a neuvědomil si, že "jednu takovou" má už vlastně dávno doma.  Toto měl totiž do Vás hustit od malička, pořád a stále. A když synek neposlouchal a zvlčil, klacek měl o něj lámat a ne ho brát v pohnutých dnech na exkurzi, aby synek viděl v Praze nápis....."Ex oriente lux - světlo přichází z východu".

Soudruhu Paulczyňski, já tady celé té Vaší povídce o 21. srpnu moc nevěřím, máte tam navíc podivně rozporuplné údaje. No, bolševici vždy dovedli mlžit a promyšleně lhát.

Že Vy ste nás chtěl jen dojmout a vehnat nám slzičky do očí ? Nechcete ještě politovat ?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS