Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ghost Dog

7. 11. 2009 20:21
není každý den posvícení...

..tentotýdení výrok se moc nezadařil, no, není každý den posvícení, tak si z toho hodnocení nic nedělejte, určitě zase přijdou lepší časy..

..zaujaly mě dvě věci, tedy ne v textu pana Paulczynského, ale v diskuzi:

1) krásný výklad spisovnosti českého jazyka od nicknamu Vrah..to, že se čeština různě komolí, zjednodušuje a mnoho výrazů má jiný smysl je sice faktem, ale vypovídá to  něco o našem vztahu k rodnému jazyku..mně třeba vadí taková spojení, jako "strašně krásný", "mám ho hrozně ráda", děsně ji miluji"..to se musí takový překladatel začátečník do angličtiny opravdu zapotit..nakonec ani my si nemůžeme být jisti, zda nějaká krása může být strašná a láska přímo děsit..

2) pan coj@nato také používá chybně slovo soudruh, nelze psát soudruh Paulczynski, ale můj soudruh Paulczynski..pak je to potěšující vědět, že jsou tito dva soudruzi (starší výraz pro druhy, kamarády a pod.) ve vzájemné úctě.. 

0 0
možnosti
C

coj@nato

7. 11. 2009 20:54
Re: není každý den posvícení...

.....ale "tentotýdení" komentář Ghost Dog, ten se tedy vyvedl parádně.:-P

A s tím "můj soudruh" jste zase úplně vedle.:-)

0 0
možnosti
C

coj@nato

7. 11. 2009 19:43
Výroky, Výroky, Výroky,.......seriál seriálů

Již delší dobu nás soudruh Paulczyňski každý týden oblažuje svým seriálovým blogem "Výrok týdne".  Je to sice složitější, než procházka při sledování např. TV-seriálu "Ordinace v růžové zahradě", ale méně náročným čtenářům to často přináší jisté obveselení a některým i neskutečné požitky. Jiným zas alespoň útrpný úsměv a upřímné pochopení pro autorovu fantazii.

Je s podivem, že ač se autor snaží sebevíc a dělá si přitom srandu s kde koho, poklesla mu čtenost a počet "karmovačů". Přitom by stačlo zařadit do seriálu i nějaké vlastní výroky a možná by se vše k lepšímu mohlo obrátit.

Autor sám přitom oplývá neskutečnou invencí a jeho poutavých, humorných výroků by se mohlo najít nemálo.

Tak třeba i samotný titul jednoho z jeho článku v tomto týdnu...."Jak si z nás rudoši dělají zadel", lze brát samostatně jako originální výrok. Humorný je určitě.:-)

Že, soudruhu Paulczyňski ?

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

7. 11. 2009 15:28
Když píšete výroky týdne

tak bych vám doporučil poslouchat m.Topolánka.Ale ne se opíjet jeho zjevem,melodií jeho hlasu,oprostěte se zamilovanosti a poslouchejte  CO  říká.To jsou někdy takové hovadiny,že by to vydalo ne na výrok týdne,ale roku,ne-li století.

0 0
možnosti
D

da.rock

7. 11. 2009 14:17
Na socany Paulczynsky

nic nenašel, tak aspoń obecně zkritizoval Sobotku. Samozřejmě bez citace, jen tak, prostě za to, že je to socan a existuje. Ale pořád je to slabota, ten zástup odeesáckých lžidoktorů nejde jen tak zrealtivizovat, to si voliči budou pamatovat dlouho. ;-D

0 0
možnosti
MP

Vrah

7. 11. 2009 13:01
Má?

„Tam prý operuje nějaká slovenská vysoká , která má fungovat jako druhá Plzeň.“

–MÁ– fungovat? To si přejete vy? Nebo někdo jiný? Kdo? Protože jestli k tomu někdo tu fakultu nabádá, nabádá ji k trestnému činu.

0 0
možnosti
PP

paulczynski

7. 11. 2009 13:09
Re: Má?

To slůvko "má" znamená, že jsem to slyšel. A říkal to Mirek Topolánek na brněnském sněmu tento týden To má neznamená nabádání. To jste špatně pochopil, což mne u Vás nepřekvapuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.