Hlody středeční 19/4 aneb miluji naše média

19. 04. 2016 15:37:32
Tak nám Zaorálek sdělil, že navrhne abychom naší zemičce místo Czech republic říkali Czechia a požádá o to prý i OSN.

Rozpoutala se okolo toho poměrně slušná diskuze od vtípků, přes vážné úvahy až po zasedání vlády, která má zřejmě na práci úplný lejno, když se zabývá takovou ptákovinou. Ze všeho co zaznělo a co ti, kteří sledují virtuální mapu stejně vědí, mne zaujala úvaha Mirka Macka. Czechia, anglické jméno Česka, je spisovné. Zeměpisný název Česko a jeho varianty v jiných jazycích (Czechia, Tschechien, Tchéquie, Chequia apod.) byly kodifikovány v roce 1993 Názvoslovnou komisí Českého úřadu zeměměřického a katastrálního, jemuž standardizace zeměpisných názvů ze zákona přísluší, a jsou uvedeny v publikaci Jména států a jejich územních částí (v edici Geografické názvoslovné seznamy OSN * ČR - 1993). České státní a veřejné instituce od začátku prezentovaly naši zemi na mezinárodní scéně v angličtině výhradně jako „the Czech Republic“. Jméno „Czechia“ nikdy nedaly světu řádně na vědomí a nezačaly ho používat. Anglicky mluvící svět proto čeká na nás, až zvolený zeměpisný název začneme více používat sami. Pak se přizpůsobí, podobně jako téměř před sto lety našemu (námi zvolenému) jménu „Czechoslovakia“ anebo nedávno novým anglickým zeměpisným názvům států Belarus, Zimbabwe, Bangladesh, Eritrea, Myanmar nebo Croatia, které si tyto země samy určily a daly světu na vědomí.
Zeměpisné (krátké, neformální) jméno nemusí být součástí ústavy, ani jméno „Československo“ jí nebylo. Obdobně – název „Slovensko“ není v Ústavě Slovenské republiky, a přesto se běžně používá. První historický záznam názvu Czechia je v latině a pochází z roku 1634. V angličtině je poprvé doložen v roce 1841, dále v roce 1856, v roce 1866 v australském tisku a zejména mezi lety 1918 – 1960 byl běžně užíván americkým tiskem k odlišení západní a východní části Československa (resp. do r. 1920 Česka-Slovenska), tedy pro označení Česka v dnešním významu. Jméno je standardním derivátem z latiny, tak jak je to v angličtině zcela běžné (Austria, Australia, Croatia, Virginia, California, Indonesia, Slovakia, Latvia, Colombia a další, včetně zeměpisných názvů českých historických zemí – Bohemia, Moravia, Silesia). Tolik seriozní úvaha. Jo a ministryně Šlechtová tvrdí, že tato značka již existuje a stát do její propagace prý vrazil už víc než miliardu. Což mne vede k otázce, co dělají pánové Ištván a Šlachta. A nyní se kouknem na pár titulků.

  • ČSSD musí vyplatit Altnera. Kličkuje okolo toho jak postřelený zajíc a předvádí národu v praxi paroubkovskou poučku, že dluhy se neplatí. Jak poznamenal publicista Štěpánek. "V souvislosti se socanským nářkem nad tím, že soud s Altnerem trval 16 let, pročež se jejich smluvní pokuta vyšplhala na astronomických 300 milionů, si dovoluji připomenout, že to byli právě především politici ČSSD (na čele s hvězdnou pěchotou českého práva - Dienstbier, Antl, Wagnerová), kdo způsobili České republice mezinárodní ostudu, když kvůli amnestii žalovali prezidenta Klause z velezrady. Proč to dávám do souvislosti? Protože Klaus svojí amnestií, přesněji jejím aboličním článkem 2, profackoval českou justici právě za více než 8 let se táhnoucí kauzy. Tenhle rozměr Klausovy amnestie ovšem zůstal české veřejnosti zdejšími presstituty dokonale utajen. Stejně jako fakt, že dvě třetiny Klausem amnestovaných, respektive zastavených případů dokonce spadalo do kategorie, že policie dotyčné ani po více než osmi letech od obvinění nebyla s to obžalovat. A propos – právě ministři spravedlnosti za ČSSD – Rychetský, Motejl, Bureš či Benešová – mohli s českou hlemýždí justicí pohnout. Socani nyní sklízejí plody své vlastní politiky."
    A jejich pokusy vyprázdnit účty či vymlouvat se že zaplatí až jak dopadne dovolání jsou ukázkou metod pro něž se hodí jediné slovo. Chucpe.
  • USA kritizuje ČR za postoj k Romům a za protimuslimské nálady. Dodržování lidských práv ve světě se v loňském roce zhoršilo, především vinou autoritářských vlád a extremistů páchajících násilí. Uvádí to každoroční zpráva amerického ministerstva zahraničí monitorující ochranu lidských práv ve světě. Česku již poněkolikáté vytýká diskriminaci romské menšiny a nově rovněž zesílení protimuslimských nálad. V této souvislosti zpráva umiňuje i prezidenta Miloše Zemana. Zprávu představil americký ministr zahraničí John Kerry. Česko je ve zprávě zmiňováno zejména v souvislosti s "diskriminací a násilím vůči romské populaci", která "zůstává vážným problémem". Za další významné neduhy v Česku považují Američané korupci na úřadech, ačkoli země v jejím potírání podle zprávy učinila pokrok. Přetrvávajícím problémem je také týrání a zneužívání dětí, se kterým se ročně podle nevládních organizací v různé podobě setká 40 000 dětí.
    Milý pane Kerry. ČR se nemusí stydět a ani se nikomu omlouvat. Ochrana práv v naší zemi je na vysoké úrovni. V mnoha případech jsou naopak standardy ochrany daleko vyšší než v USA. Pokud chtějí USA někomu radit a zlepšovat postavení lidí ve světě, měly by více pozornosti věnovat především svému spojenci - Saudské Arábii.
    Jsem zvědav, jaká bude zpráva v roce 2018, stane-li se prezidentem Donald Trump.
    A co dodat? Amíci, vyližte si p*del a starejte se laskavě o svý věci. Udělejte si pořádek doma a pak můžete radit. Nebo spíš ani neraďte. Za to, co jste předvedli ve světě v posledních létech, můžete držet tak akorát hubu! Míra amerického vměšování do našich vnitřních věcí začínat překračovat bývalou míru vměšování Rusáků. Nebo už Amíci žijí v Matrixu.
  • Šimon Pánek se v ČT pustil do Zemana. Opět šlo o uprchlíky. Ředitel neziskové organizace Člověk v tísni Šimon Pánek v Interview ČT24 promluvil k uprchlické krizi. Pašeráci zajišťující přechod uprchlíků do EU zareagují na uzavření balkánské cesty. Najdou jinou. Požene je touha po zisku. Mohou dál využívat státy na severu Afriky, především Libyi, která neexistuje. Jiné státy na severu kontinentu ale fungují dál, takže s nimi bude možné se domluvit. Pánek odmítá totální uzavření Evropy, ale připouští, že je třeba regulovat příliv uprchlíků. Většina uprchlíků z Afriky jsou podle jeho názoru ekonomickými migranty z Nigérie, ale část z nich uniká před bestialitou radikální muslimské skupiny Boko Haram. Tito lidé by v Evropě měli mít právo na azyl. V podobném světle je třeba hodnotit afghánské uprchlíky.
    EU prý si ale musí ujasnit, jak se bude k uprchlíkům chovat dál. Podle Pánka dosud není jasné, že vše bude řešeno povinnými kvótami. „Tohle byl jen první výkop. Evropa kráčí pomalu, ale kráčí správným směrem. Naráží však na odpor menších zemí, které neustále jen říkají: nic, nic, nic. Dokud my sami tady ten problém nemáme, toto řešení tady nechceme,“ doplnil. Podle Pánka bychom si měli uvědomit, že uprchlíky nelze rozdělovat podle náboženství. Z hlediska mezinárodních smluv je přijatelné rozdělovat běžence jen podle toho, zda potřebují pomoc, či nikoliv.
    Napadá mne spousta hodnocení těchto sluníčkových blábolů. Je zde ovšem blížící se trestní čin pomlouvání "třídy", takže výrokem že je to blbec bych se mohl dopustit urážky třídy vysokopříjmových šéfů neziskovek, kteří pomáhají Evropě do háje vytvářením nového světového řádu a hnědnutí Evropy dle Kalergiho plánu.
    Nebo je normální, že někdo veřejně prohlásí: "Tohle byl jen první výkop. Evropa kráčí pomalu, ale kráčí správným směrem. Naráží však na odpor menších zemí, které neustále jen říkají: nic, nic, nic. Dokud my sami tady ten problém nemáme, toto řešení tady nechceme“ a nic se neděje?! - tzn. pan Pánek nám sem "ten problém" nutně potřebuje dovézt, i kdyby měl projet plotem v Makedonii a Maďarsku buldozerem, protože až teprve pořádně pocítíme problémy s migranty, budeme chtít "evropské řešení". No já to řešení vidím stejně jako karikaturista na dokumentačním obrázku
  • A brněnské okénko: Něco o brněnské koaliční krizi. Je to prosté. Stačí tři slova. Holding městských firem. ANO ve svém programu deklarovalo sloučení naprosto nesourodých firem pod společné vedení. Prý pro zlepšení vzájemné komunikace. Dosud má město přímý vliv na dění v těchto firmách a dosazuje tam představenstva a vedení. V případě holdingu by město mělo vliv na obsazení vedení holdingu, ne však již na vedení městských firem, to by leželo na bedrech holdingu. Zdánlivě by se nic nedělo, ale opak je pravdou. Město by ztratilo možnost přímo ovlivňovat dění a veškeré kroky by se pak děly zprostředkovaně se zpožděním, pokud vůbec. Pak by mohl přijít nějaký filuta a po babišovsku zprivatizovat navýšením podílu jednotlivé klíčové městské firmy, třeba vodárny, nebo svoz odpadu. Nějaká dobrá bílokoňová duše v holdingu by opomněla zareagovat a bylo by vymalováno. Případné následné soudní spory by pak už byly pro Brno zpěvem ptáka v trní. A tak by se mohlo klidně stát, že jednoho dne by měli občané města vodu i svoz odpadů najednou za dvojnásobnou cenu. No nekupte to. Takže celý slavný holding můžeme chápat jako přípravu budoucího tunelu na veřejný prostor, byť to vždy všichni popřou. Ale až se tak stane, bude pozdě. No a Lidovcům to došlo, tak do toho hodili vidle. A zatímco brněnská koalice se hádá, neomarxisti už vymýšlejí, co s Lázněmi v Židenicích. Skupina Kulturou proti chátrání tvrdí, že vlastně tak nějak politicky ani jako moc neví... To totiž musí přijít až ultrazelený náměstek Ander, aby do novin otevřeně řekl, že to bude něco jak pražská Klinika a samozřejmě s užíváním zdarma (=bude to brněnská Autonomní sociální centrum Klinika a né že nééé...). A tak se prosím podívejte, co při veganském alternativním happeningu před Lázněmi vymysleli ti, kteří požadují užívat tuto budovu (mě osobně nejvíc zaujala "veřejná lednice" a "laktační poradenství", nějaký pomatenec připsal "úřad židenický", což je zcela v rozporu s myšlenkami této skupiny, protože byrokracie je soudruzi, naším společným nepřítelem; nápad na "kasárny pro vojáky" bych taky uvítal, akorát myslím, že vím, jaká vojska by tam sídlila - zdravíme tímto Síť revolučních buněk, ozbrojenou pěst Kliniky, auta si zapálíme sami, díky za nabídku...).
    A ještě kousek k akci Housing first, jinak též Tunneling first. Žít Brno připravuje pod názvem Housing first projekty sociálního bydlení pro 150 lidí. Série projektů, které těm potřebným 150 lidem umožní bydlet bude stát až 800 milionů korun. Z té necelé miliardy skončí velká část peněz v "neziskovkách". My, co jsme nechodili na FSS a umíme počítat alespoň v řádech stovek si prostým dělením spočítáme, že náklady na bydlení jednoho člověka vychází těm hodným lidem něco slabě nad 5 milionů. Na čtyřčlennou rodinu to je 20 milionů. Předpokládám, že ten čerstvě vybraný brněnský městský architekt již brzy představí novou čtvrt, kde se ty vily pro sociálně potřebné budou stavět. (Jo a víte v čem spočívá kouzlo tak masivního zapojení "neziskovek" do podobných stamilionových projektů? No v tom, že když by celý ten projekt zajišťoval magistrát, tak na jednotlivé věci musí dodavatele soutěžit. Kdežto, když se ty veřejné prostředky pasírují přes NGO, tak je jistota, že skončí ve správných kapsách kamarádů. A bez nějakých pitomých veřejných soutěží, co vše jen zdržují a komplikují). Když tak koukám na to barevné logo těchto neomarxistických dítek, musím prohlasit, že chcu aby už vypadli.
    Za náměty k brněnskému okénku děkuji přátelům Pavel K., Vít B. a dr.Tomáš T.

A trocha bulváru: Po druhé hodině ranní kontaktoval strážníky zoufalý chovatel kocoura plemene britská krátkosrstá kočka, který požadoval asistenci strážníků u sebe v bytě. Kromě kocoura tam měl i kočku od jiné chovatelky. S ní se domluvil na nakrytí zvířete. Kočce se ale její majiteli vybraný nápadník vůbec nezamlouval a dala to velmi jasně najevo. Nejprve majiteli kocoura zdemolovala byt a pak ho ještě poranila. Tohle sdělil svým FB čtenářům uvolněný funkcionář Žít Brno v pracovní době. Zřejmě v rámci hesla že nás dosud řídila nemehla. To už je mi milejší Zelená místostarostka téhož úřadu. Prý se mají na novým Zelným rynku zlepšit popisky zboží aby zákazníci veděli co kupují.
Tak jistě. Jinak by blbci nepoznali jestli kupujou jahody nebo česnek.

A zprávy o počasí: Kouknu ven a někdo šlohnul slunečné jaro. Ptáci sice ráno řvou ale zimou, pes se dožaduje abych mu zapnul topení a klimatický panel při OSN k tomu drží hubu. Už jen čekám, že budu muset ráno zas škrábat globální oteplování z předního skla. Povídal jsem psovi, že z výletu do lesa nebude nic, protože to vypadá, že budou padat kroupy. Povídal, že kašle na les, že půjdem do výběhu ukrást nějakej balon. Tak jsme šli. Povedlo se. Akorát ten balon prokousl. Musím říct, že zubama to neumí ani Messi.

A z mého života: Zprovoznil jsem hlasové nahrávání na ajfounu i ajpedu. To mi přetvořilo slova "vždyť piškot se drobí" na "sex a drogy". Tu Siria by měl zkoumat asi Freud. Také jsem zjistil, že ledničky jsou super vymyšlený. Mají například takové ty šuplíky dole, kam dáte zeleninu, aby shnila odděleně od opravdového jídla. A zpráva o venčení s konfliktem díl 156. Pes na vodítku nakrátko, líně kráčí u mé levé nohy. Blíží se k nám maminka tak se šestiletým chlapečkem. Když nás míjejí chlapeček začne hystericky ječet a mávat ploutvema jak větrný mlýn. Psa to zaujme a chlapečka který stojí prakticky vedle něj si zblízka prohlédne. V tu chvíli dostane hysterický záchvat kromě fakana i jeho maminka. A řve na mě proč nemá ten pes koš. Povídám milá paní, kdyby ten pes měl koš, tak nějak teď ten váš řvoucí fagan má odřenou hubu. A když se pomatenci bojíte psa, máte jít na protější chodník, s pánem bohem.BTW. Jak se někdo může bát tohodle mazla?

A na Fejsbůku napsali:

  • Miliony migrantů na cestě, EU nám chce vzít právo rozhodovat o udílení azylu, ministr financí odklání dotace do rodinných firem, v nemocnicích chybí 3000 lékařů, Islámský stát veřejně vyvěšuje vlajky už i na Balkáně - A MY DISKUTUJEME, ZDA SE NÁM MÁ ANGLICKY ŘÍKAT CZECHIA? NEHRABE VÁM?! LIDI PROBUĎTE SE, TO JE JEN POLITICKÁ HRA, KTERÁ VÁS MÁ ODVÉST OD ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ! NEDEJTE SE ZBLBNOUT! Makro stáhlo z prodeje gothaj od Babiše. Tak teď už jen stáhnout Babiše. Vidím to na brzkou hloubkovou kontrolu DPH v Makru.
  • Matěj Stropnický se hájí ,že není zlatá mládež, protože spával s bezdomovci. Kdosi napsal že by mu stejně nikdo jinej nedal.
  • Ruští mafiání mají na náhrobních kamenech své fotečky tu s Mercedesem, jindy zase s BMW, či AUDInou...Holčiny si dávají na FB profilovky koně, plyšáčky, nebo Leonarda di Capria...To je tak nějak v řádu věcí...Ovšem co vedlo známého populistu Jiřího P. k profilovce, kterou má na svém "oficiálním" profilu, to jest mi záhadou...
  • Omluvy z interpelaci: Slechtova - tetovani, Valachova - uprava copu, Jurecka - dojeni kozy, Ťok - oprava vjezdu do garaze od Kapsche
  • Žantovský: Dusilová a spol by měli uhradit reklamní čas za komerční sdělení v rámci vysílání veřejnoprávní televize.
  • Rozčilovat se nad Czechia je zbytečné. Stejně jsme Protektorat Böhmen und Mähren
  • Postřeh ze sledování OVM: Ten Karel jak tam tak sedí tak to vypadá jako by si pod stolem prohlížel ptáka
  • Proč se bude opět řešit Nagyová? Obvodní soud přijal naprosto nekriticky obhajobu, tvrdí usnesení odvolacího senátu. Obvodní soud zjevně nevzal v úvahu bolševickou tezi že obhajoba je součástí obžaloby.
  • Prý se potopily nějaký lodi ve Středozemním moři nedaleko Libye. Tahle zpráva by se asi měla brzo v Africe rozkřiknout.
  • Zaregistroval jsem na síti, že Kateřina Jacques prohlásila o Lence Dusilové, že je hrdinka a je z ní dojata. U Kateřiny Jacques vím, kdo to je, neboť se nešlo vyhnout jejímu milionkrát opakovanému vystoupení, v němž kdysi vysvětlovala, cože je to ta biomasa. O Lence Dusilové jsem nevěděl nic, což, uznávám, je můj problém. Dal jsem se tedy do pátrání a kupodivu jsem bez velkých obtíží a poměrně rychle zjistil, že hrdinka skutečně je: při špatném osvětlení a před velkým publikem se jí podařilo přečíst z papírku téměř bez zakoktání a viditelné trémy pár souvislých slov. To neuvěřitelné hrdinství mne též dojalo...
  • Kateřina Jacques se také zmiňuje o jakémsi Jaromíru Štětinovi, „báječném člověku a bojovníku za svobodu“. Tak toho se mi vygooglovat nepodařilo, jen jakéhosi jeho jmenovce, o kterém estébáci napsali desítky stran záznamů, jak jim sloužil a donášel na ostatní. Samozřejmě, že ty záznamy si estébáci vycucali z prstu, neboť se jim nikdy nikoho nepodařilo získat. Což mne dojímá neustále...
  • Článek 17 Listiny základních práv a svobod se mění takto: Každý má právo vyjadřovat své SOUHLASNÉ názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem.
  • Brno byl jedinej vtip, v němž se dalo bydlet. Pak si zvolili Hollana a už to není ani vtipný, ani k bydlení

A něco veselého :

A fór na konec: Přijde doktor na kontrolu do blázince. Na levé posteli leží chlap a dělá, že řídí auto. Doktor se ho ptá, co dělá?
Blázen odpoví: "Jedu do Španělska."
Na pravé posteli leží druhý blázen a pod peřinou si honí péro. Doktor se ho ptá, co on dělá?
On odpoví: "Vždycky, když Franta jede do Španělska, tak mu šukám starou."

A to je dneska všecko.

Autor: Petr Paulczynski | úterý 19.4.2016 15:37 | karma článku: 44.66 | přečteno: 5371x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 18.43 | Přečteno: 564 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 14.12 | Přečteno: 188 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.46 | Přečteno: 155 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.10 | Přečteno: 228 | Diskuse
VIP
Počet článků 1307 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3092
Postřehy z politiky a života.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...