Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hlody středeční 7/6 aneb miluji naše média

Český generál Petr Pavel a předseda Vojenského výboru NATO v rozhovoru pro agenturu Reuters ostře zkritizoval kandidáta na amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Nelíbí se mu, že republikán označuje Severoatlantickou alianci za přežitou a neužitečnou.  "Takové výroky hrají do karet našim oponentům,“ řekl Pavel. Ruský prezident Vladimir Putin a někteří další jsou možná tímto přístupem potěšeni, ale takový přístup je rozhodně velkou chybou,“ řekl český generál v interview, které se uskutečnilo v Singapuru. Aliance podle Pavla není bez chyb, ale stále má velký potenciál a je užitečná. Pavel je předsedou. Ty, kteří ještě byli na vojně jistě vědí, že vojáci mají raději čistit pistole a poslouchat rozkazy, než mluvit do politiky. A vzhledem k tomu, že by Trump mohl i vyhrát volby, měl by asi spíš mlčet.
A proč Trumpa nemají rádi?  Ptá se totiž proč musejí Spojené státy hrát vedoucí roli na planetě a hrát roli světového policisty, například na Ukrajině. Je to otázka, která stojí za diskusi.
Za druhé, Trump tvrdí, že NATO bylo vytvořeno před šedesáti sedmi lety k odstrašení Sovětského svazu. Ten přestal existovat před pětadvaceti lety. Co má NATO za cíl dnes? Není zbytečné? Bojuje proti terorismu? A k poslední otázce dodejme: ne, nebojuje. Měli bychom o NATO a jeho cílech hovořit?
Za třetí se Trump ptá: proč se Spojené státy neustále angažují ve změnách režimů - v Iráku, Libyi, na Ukrajině a nejnověji v Damašku, když výsledkem je - jak Trump rád říká - neštěstí? To je rozhodně rozumná otázka.
Za čtvrté - proč s Putinem jednáme jako s nepřítelem, když by měl být naším partnerem?
Za páté - Trump se ptá po použití jaderných zbraní. Což je zajímavé. Jistě si vzpomínáte, že se ho zeptali, jaký má názor na jaderné zbraně, tu otázku života a smrti. Chvíli tehdy přemýšlel a pak řekl: ‘Nic nevylučuji.’ Víte, jak všichni reagovali? Obvinili ho, že chce zahájit jaderný útok! Mimochodem, oficiální americká politická linie nevylučuje použít jaderné zbraně jako první. Trump tedy jen po svém opsal něco, co je oficiální politickou linií naší země už dobrých čtyři či pět desítek let. Těchto pět otázek je podle mého názoru naprosto zásadních."....A náš pan generál by asi měl raději mlčet. No to na úvod stačí a koukneme po mediálním prostoru.
A Trump versus Clinton nám u nás takhle neprezentují.
 

  • A něco od nás. Zdá se že vzniká nové politiské uskupení - APČ  - Alternativa pro Českou republiku. A už je to tady. Bakalovy HN přidělují vznikající APČ první přídomek-strana nacionalistická. Proč mne to jenom nepřekvapuje? Je samozřejmé, že politický i mediální mainstream (v Německu i u nás) nálepkuje AfD jako „pravicově-populistickou“. Jakmile někoho moderní bolševici („Kavárny všech zemí, spojte se!“) takto „odsoudí“, znamená to, že ho vytlačují „mimo systém“. Paradoxně mají pravdu. Tím „systémem“ je totiž charakterizován současný stav destrukce politiky, která zcela ztratila ze zřetele to, co ji politikou dělalo: reprezentaci, artikulaci a obhajobu autentických zájmů různých skupin politického lidu (populus). Vládnoucí elity (domácí a unijní) se od něj již dávno oddělily a žijí ve svých palácích ze skla a oceli v Bruselu, Berlíně, Paříži atd. Tam sní (a snaží se za zády veřejnosti prosadit a uskutečnit) své zrůdné sny o celosvětové totalitě (zprvu „s lidskou tváří“), kterou, jak se domnívají, nastolí svými „dekrety“ v podobě sociálně-inženýrských „projektů“ Nového světového řádu (NWO). Ten zatím poslední – migrantská invaze, coby dovoz „materiálu“ pro výrobu Nového evropského člověka – se jim však poněkud vzpříčila v krku. A začaly se probouzet i významné části veřejnosti, dosud spolehlivě uspané a omámené na dluh vytvářenou iluzí totálního spotřebitelského blahobytu. Na scénu jako by opět vstupoval ten „ohavný“ lid. To je hodno odsouzení. Vždyť ohlížet se na skutečné zájmy lidí je pro euro-americký establishment již dlouho předmětem nejhlubšího opovržení: odtud onen nenáviděný “populismus“. Právě tak se zrodila AfD – i její „populistická“ nálepka. Tak počkejme jaké ovoce přinese toto klíčící semínko.
  • Šéfžalobce Zeman napsal kvůli možnému pádu Šlachty ostrý dopis premiéru Sobotkovi. Nejvyšší státní zástupce Česka Pavel Zeman zažil ve své funkci za pět let už leccos. Zřejmě však nikdy předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi neodeslal takto ostře formulovaný vzkaz. Minimálně se psaní nedostalo na veřejnost. K nebývalému kroku ho vyburcovala avizovaná reforma na policejní prezidiu, v rámci níž se má poroučet Robert Šlachta, šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Lidovým novinám se podařilo získat kopii tohoto dopisu. Vyplývá z něj, že sloučením Šlachtova ÚOOZ s Útvarem odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK), se může vyšetřování nejzávažnějších kauz v zemi fakticky zastaví. Popsal také to, jak se o slučování dozvěděl: „Před týdnem jsem byl informován náměstkem policejního prezidenta Zdeňkem Laubem a následně policejní prezidentem Tomášem Tuhým o záměru sloučit dva policejní útvary s celostátní působností s účinností od 1. července 2016.“ Proti záměru sloučit oba útvary varovali minulý týden představitelé Nadačního fondu proti korupci (NFPK). A nejnověji se připojila česká pobočka Transparency International. Podle něj se změna chystá v nepochopitelném utajení, zbytečně se s ní spěchá a nepředchází jí seriozní odborná debata.
    Co k tomu říci? Jak napsali na jedné stránce FB. A znáte tu o potrefené huse a o kuřím oku?  I kdyby byla zpráva o záměru sloučit ÚOOZ a protikorupční útvar zprvu jen vtípkem či chytrou dezinformací, tak na základě polekaných a vskutku až nečekaně hysterických reakcí svůj účel naplnila.  Nyní je zcela jasné komu ÚOOZ ve skutečnosti slouží, čí mocenské ambice chrání a na čí zakázky pracuje.  Stačí si jen udělat seznam vystrašeně kejhajících hus, babišovými médii počínaje a panem vrchním prokurátorem konče.  To, že vrchní státní zástupce téměř až vyhrožuje premiérovi vlády za mohutné podpory obskurních organizací, jako je Transparency International a jakýsi nadační fond proti korupci, je neskutečné!  Mimochodem - jako úplná idiocie nám přijde výrok človíčka z TI: Bez adekvátní debaty celá akce působí velmi účelově a nedůvěryhodně.“ Podle něj se změna chystá v nepochopitelném utajení, zbytečně se s ní spěchá a nepředchází jí seriozní odborná debata.  To si vážně myslí, že policie má debatovat? Debatovat s kým? S neziskovkami, které nemají ani transparentní účty?  Začínáme té reformě docela fandit, už kvůli těm uplakánkům, co se jim šlape na bábovičky...
  • A pár slůvek o fenoménu Klinika. Jak napsal jeden ze zastupitelů který tento obskurní spolek kritizuje.Tak po navratu z pivobrani me cekalo u domu toto prekvapeni.  Moje jmeno budete hledat tezko, je "skryto" pod tim exkrementem... Skoda, ze je dotycny neznamy hrdina jen takto a neumi mi rict duvod sveho jednani do oci... Pokud se to vsak tyka mych politickych postoju a nazoru, tak vzkazuji, ze se zastrasit nenecham a "Kliniku tu nechceme"!!!
    A přidám další neuvěřitelný příběh: Dneska ráno jsem měla schůzku, pán působil jako takovej celkem obyčejnej chlápek, živnostník, 4 děti. Prý s manželkou našetřili nějaké peníze a říkali si, že si koupí nové auto, ale pak si to rozmysleli a chtějí tu celou částku (v řádu statisíců) dát na pomoc uprchlíkům, vymyslet nějaký projekt, který jim zlepší život v táborech v Řecku. Protože oni se už dobře mají a to auto vlastně tolik nepotřebujou.
    To já jen tak, abyste viděli, že konvičkovci sice křičí a hádaj se a média se z toho můžou zvencnout, ale pak jsou tu taky dobří lidi, co dělají neuvěřitelný věci a nejsou u toho vidět. Není to s náma tak špatný, jak to vypadá, nebojte.
    Dodávám. To musí být hejt. Takoví idioti neexistují
  • A brněnské okénko: NE překladišti, NE nákladnímu letišti, NE likvidaci Oslavky, volá zděšeně zastupitelka za Žít Brno, která se proslavila slibem, že zveřejní všechny smlouvy městských firem den po nástupu do funkce. Samozřejmě že dodneška prd. S ohledem na její zelený mozek, by měla svoji činnost doplnit heslem : Zpátky na stromy. Nebo aspoň na kola. Nebo na nové dopravní prostředky rámci hipsterského programu Mobility po zákazu aut.
    A ještě názor opzičního zastupitele na zelené mozky rušící parkovací místa na obchodní třídě.
     

A trocha bulváru: Pijáci žijí déle. Abstinence je nezdravá, zjistili vědci. V rozsáhlém výzkumu o vlivu alkoholu na lidské zdraví se znovu a znovu objevuje jeden velmi překvapivý fakt: lidé, kteří se alkoholu vyhýbají, umírají dříve než opilci. Nová studie se snaží tento fenomén vysvětlit. Texaský tým sledoval po dobu dvaceti let 1824 lidí ve věku 55 až 65 let. Během studie zemřelo 69 procent abstinentů, 60 procent pijáků a jen 41 lidí, kteří si občas dají skleničku. Mírná konzumace alkoholu, což znamená jedna až tři jednotky alkoholu denně, zdraví prospívá nejvíce. Různé studie podle listu Time Magazine ukazují, že alkohol v přiměřeném množství prospívá srdci, krevnímu oběhu i společenskému životu. Výsledek výzkumu je pro odpůrce alkoholu šokující. Jeho velká konzumace zvyšuje riziko cirhózy jater i několika typů rakoviny. Přesto se však opilci dožívají vyššího věku než lidé, kteří nikdy nepili. Vědci se domnívají, že vysvětlení možná spočívá v tom, že alkohol pomáhá společenské interakci a ta jsou zcela zásadní pro psychické i fyzické zdraví.
Kdyby chtěl někdo takovýto výzkum dělat u nás tak se hlásím že jsem ochoten se nechat testovat.

A zprávy o počasí: Léto zvolna nakukuje. Poznám to podle toho, že pes se místo chůze plazí. Také oblíbený módní trendy jsou tu. Ponožky v sandálech.. Dokonce u nás v Julcu začali opravovat obecní bazén. Koukal jsem přes plot a zjistil jsem, že počet údržbářů je roven jedné. Vlastně jednomu. To by mohli do září zprovoznit. Předpověď NOVY na pondělní noc naštěstí nevyšla.

A z mého života: Nákup v Romlandu mne udolal. Už plné parkoviště mne mělo varovat před dnem Akce. Slevněný měli skoro všechno, ale nic z toho co jsem měl napsaný. I tak mne několik zběsilých důchodců málem porazilo. V podkrovní trucovně zpod střechy vylezl mol. Než jsem v komoře našel naftalínový kuličky, pes toho hajzla chytil. Je šikovnej,stejně vždycky hrozně dlouho trvá než toho mola tou kuličkou trefím. Mola sice chytil, ale v neděli ráno mne hajzl vzbudil. Tak jsem mu řekl: Podkožní tuk je mnohem lepší přítel člověka než ty. Žere to co já, neotravuje s oslintaným tenisákem a nikdy, nikdy nechce venčit! Mimochodem, z vozíku z Kaufu se prej dá udělat zahradní křesílko.

A na Fejsbůku napsali:

  • Když už budou dělat remake toho Švejka, domnívám se že v rámci moderních trendů a dodržení genderu by to měla být lesbická černoška.
  • Šabatová: cizinci musí dostat volební právo. Tak jistě. A ty babo svěrací kazajku a klecový lůžko.
  • Uz se tesim, jak v blizke budoucnosti vejdu do restaurace, u vchodu mi odeberou krev, udelaji rozbor na cukr, cholesterol, alergeny a predlozi jidelnicek schvaleny ministerstvem zdravotnictvim. Pojim v klidu pod kamerou ministerstva vnitra, zda prilis nehltam. Zaplatim kartou a uctenku odeslu online na ministerstvo udavani. Nasednu s rodinou na sve elektrokolo a odjedu do nizkoenergetickeho bioobnovitelneho domu, kde ulehnu pod bambusovou prikryvku. Odeslu dotaz na pripadny sex na ministerstvo zdraveho spanku a pote budu pokracovat v cinnosti slusneho obcana.
  • Na Klinice prý proběhla první svatba. Ježíšikriste vono se to bude rozmnožovat, pravil Vox populii.  Jo, a Arajmu nám musela vrátit klíče od baráku. Nová doba. Zlodějům se musejí vracet klíče od ukradenýho z baráku
  • Když byl svět ještě zlej, přivlastňovali si výsledky lidské práce kapitalisté.  Dnes, když je svět již dobrej, přivlastňují si výsledky lidské práce socialisté.  Jsem tak rád, že konečně žiji ve spravedlivém světě!
  • Tak nám chybí dětstký ombudsman říká OSN. (To je ten spolek kde lidským právům šéfují Saudoée). Prej to dostane Šabatová. To je ta co ošetřila práva kuřimské Aničky.
  • Kárný senát uložil soudci Zbránkovi důtku za dva dle něj neobjektivní a dehonestující články na webu. Články se týkaly uprchlíků. Tak ať je kluk rád že nedostal důtkama
  • Koháka nemám rád, myslím že je to svým způsobem konjunkturální idiot. Ale to co se rozpoutalo kvůli fórku který většinu pobavil, to je řada idiotů vedle sebe.
  • Jihomoravský večerník: rekonstruovaná tržnice na Zelňáku bude prodávat i teplé ryby. Od hipsterské radnice se nedá ani nic jiného očekávat.
  • Tak jsem dnes shlédl to vystoupení Ivy Pazderkové pro presidenta a věřili byste děcka, že jsem si až dodnes myslel, že tu "blbou blondýnu" jen hraje ??
  • ......já ten zákaz kouření v hospodách podporuju.... mě teda ty holky, co furt lezou pod stoly, dost otravujou...

A něco veselého :
 

A fór na konec: Paní učitelka dává dětem otázky:„Děti co to je? Je to černé a uprostřed je díra?“. Hlásí se Pepíček, starý sprosťák.
Učitelka: „Pepíčku, pojď mi to raději nejdřív pošeptat.“
Pepíček jí to pošeptá do ucha a paní učitelka povídá: „Ano, to je v pořádku, to můžeš říct nahlas.“
Pepíček se postaví před třídu a prohlásí: „Není to píča, jak jste si všichni mysleli, ale gramofonová deska.“

A to je dneska všecko.

Autor: Petr Paulczynski | úterý 7.6.2016 14:30 | karma článku: 45,32 | přečteno: 6231x
  • Další články autora

Petr Paulczynski

Hlody středeční 9/8 aneb miluji naše média

Dnes si v úvodníku oddychneme od politiky ( i když ne úplně) a koukneme do Ria které hýbe světem. Na této olympiádě se totiž objevuje vliv multikultury.

9.8.2016 v 20:53 | Karma: 46,76 | Přečteno: 13459x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 2/8 aneb miluji naše média

Dnes o něco později, než jsem vyhrál souboj sám se sebou zda psát nebo nepsat. Tak aspoň kousek obvyklé porce. Neziskovky žádají volební právo pro imigranty a výjimky ze zákonů.

2.8.2016 v 19:57 | Karma: 46,60 | Přečteno: 10790x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 26/7 aneb miluji naše média

Zase si nemůžu prázdninově dáchnout a vysadit. Protože Turecko, vraždící monstra co nejsou teroristi jak se dozvídáme, dnes dokonce zamordovali kněze.

26.7.2016 v 15:15 | Karma: 45,51 | Přečteno: 6902x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 19/7 aneb miluji naše média

Původně jsem si chtěl dát prázdninový oraz a dnes pauzírovat. Pak jsem zjistil, že OVM mají letní výpadek a že se tudíž nebude vědět o čem se má tento týden mluvit, tak jsem sáhl po klávesnici a pár bodů sesmolil.

19.7.2016 v 15:02 | Karma: 46,56 | Přečteno: 9195x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 12/7 aneb miluji naše média

Dnes začneme něčím čistě brněnským, protože internetem hýbe video v němž se náměstek primátora nechal bičovat dominou přičemž mumlal „I want more,“ tedy: chci víc.

12.7.2016 v 13:14 | Karma: 46,00 | Přečteno: 9461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.