Hlody středeční 19/7 aneb miluji naše média

19. 07. 2016 15:02:24
Původně jsem si chtěl dát prázdninový oraz a dnes pauzírovat. Pak jsem zjistil, že OVM mají letní výpadek a že se tudíž nebude vědět o čem se má tento týden mluvit, tak jsem sáhl po klávesnici a pár bodů sesmolil.

Asi jsme všichni zaznamenali turecký puč nepuč a spekulace o tom, že by za pokusem o “puč“ mohl být sám Erdogan. O událostech v Turecku se během pučistické noci protichůdné a nekonzistentní informace přeháněly jako hurikán. Ale jedno je jasné. Turecká armáda ztratila schopnost udělat svůj tradiční převrat. Počet vojáků zapojených do vzpoury byl velmi omezený a nevelela jim skupina důstojníků a generálů ve vysokých pozicích, ale (jak už dnes víme), velel jim nějaký plukovníček. Hloupé akce jako ostřelování opuštěného tureckého parlamentu z tanků v noci?! Měla to být nějaká ukázka odvahy a statečnosti?! Proč vrtulník rebelů střílel na vládní budovy - včetně sídla Národní zpravodajské služby a úřadu satelitního systému "Türksat"? Na tyto budovy se při převratech nestřílí a neobsazují se. A proč nebyly ani obsazeny? Hrstka rebelů se neodvážila zaútočit na skautskou pevnost, jen do ní pálili z vrtulníku. Většina zpráv říká, že pučistů bylo jen 500 ...! Část praporu. Prezidentský palác se snažilo obsadit ... 13 lidí! Nikdo z médií nezveřejnil požadavky povstalců nebo jejich program. Žádné slogany, manifesty, programy. Hloupé, nějací ozbrojení cvoci začnou terorizovat Ankaru a Istanbul, ani se nesnaží vysvětlit proč. Samozřejmě, že se na ně lidé vykašlali a nikdo jim nevyjádřil podporu. Po tom všem, co se stalo, má Erdogan všechny šance získat od vyděšených Turků moc nového formátu - tuhou prezidentskou republiku, ve které konečně spojí všechny nitky moci v sobě a stane se absolutním samovládcem. A proto to bylo vše naplánováno a připraveno. Batalion rebelů byl použit "naslepo", vojáci nechápali, co se ve skutečnosti děje, a proto se aktivně, bez většího odporu, vzdávali. Jedním slovem, jakýsi "nepřevrat". Imitace. Napodobenina. A na tom všem vydělal jen jeden člověk - Erdogan.
A nyní v Turecku probíhají masové čistky, zastrašená tamní media si nedovolí ani špitnout, EU rozpačitě přešlapuje, neboť do Erdogana vrazila už nemalé politické i finanční prostředky a navíc ji drží pod krkem dvěma miliony syrských uprchlíků, které může kdykoliv poslat do západní Evropy. A do toho se reportér Radiožurnálu ptá jakéhosi analytika: „Myslíte si, že EU by mohla mít obavy, že by prezident Erdogan mohl zneužít puče k potlačení svých protivníků?“
Prý to připomíná film Brancaleonova armáda. Erdogan zajisté tančí mezi vejci Američanů, Merkela, Putina, salafistů, moderních Istambulanek s jejich plastickými reoperacemi hymen, tureckých magnátů vyrábějících pro EU myčky nádobí a renolty, turecké armády s mixem Mustafova osmanského sekularismu a svaté války, o Israelitech nemluvě. No, svolal lid do zbraně a dosáhnul upevnění své kymácející se posice. A jak napsali v bvlízkém zahraničí: Pozorne budú tieto stretnutia sledovať aj sunitskí moslimovia. Erdoganova veľkosť a suverenita pri jednaní s neveriacimi psami im bude imponovať. Katar oficiálne, o chvíľu Saudi a trošku neskôr Egypťania budú jeho meno vyvolávať v uliciach. Recep nechá zmiznúť značku Islamského štátu a preberie najschopnejších a najmenej skompromitovaných veliteľov k tomu, aby uchvátil moc v Sýrii a Iraku. Tým sa stane najjednoznačnejším vodcom islamského sveta od čias Sulejmana I. Všetci moslimovia okrem Iránu sa za ním radi zoradia. Demokracia v tomto svete je vtip, potrebujú vodcu.
A král blogerů Laďa Větva shrnul: Kura, to už Lenin věděl, že převrat se začina zatčenim nebo zabitim prezidenta, předsedy prozatimni vlady a obsazenim mostu, telegrafu a nadraži. Pokud ti kokoti začali aji skončili obsazenim mostu, pak je jasne, že to je šaškarna, keru si objednal führer Erdogan k likvidacei zbytku opozice v armadě. Sbohem, Ataturku,..Tak k převratu asi tak. A pár hlodů navíc.

  • A pár slov k tragedii v Nice a útoku sekerou v Německu. Jak z toho ven? Napíšeme pár smutných článků, dáme si do profilovky francouzskou vlajku, zapálíme na náměstí svíčky, chytneme se za ruce, řekneme, že budeme bojovat, ale neuděláme vůbec nic a až to okolo trochu utichne, opět k nám začneme lifrovat vyznavače islámu, protože islám přece je mírumilovný a hlásat, jaký je to pro Evropu přínos. Přesně tak to bylo. Chlap co se jmenuje Mohamed, řve allah akbar není samozřejmě dle médií muslim, nebo to alespoň není doposud potvrzeno. Zato první jeho oběti muslimové zajisté jsou, to potvrzeno je, sice nikdo neví jak, ale je. A ostatní, asi taky muslimové, pomáhali zraněným. Ještě se hledá ta konkrétní celebrita, ale zajisté je to otázka jen několika hodin. Byl to samozřejmě rodilý Francouz, co na tom, že původem z Maroka, ale narodil se ve Francii tak je Francouz a už buďte zticha. Jednal sám na vlastní pěst, tak jak to už obvykle lidé, co mají jméno Mohamed, dělají. Sám si sehnal plnej kamion zbraní a granátů a sám se rozhodl, bez vlivu jakéhokoliv náboženství, že zabije co nejvíce lidí. Islám s tím nemá nic společného. Ano, pracoval jako řidič, tak ho asi frustrovaly ty davy příchozích a chtěl se pomstít. A zbraně? Ty je potřeba zakázat. No pak se dozvíme, že ve Francii týdně na silnicích zemře až 60 lidí, tak nějakej kamion v davu je zanedbatelná epizoda a jen idiot to může spojovat s islámem. Merkelová poplácává Hollanda po zádech, na jeho kadeřníka už si nikdo nevzpomene. Zato ona přijde s fantastickým zjištěním, že s uprchlíky přišli i teroristi. Sedmnáctiletý Afgánec, který přišel do Německa bez rodičů se statusem uprchlíka, zranil ve vlaku sekerou dvě desítky cestujících a byl posléze policisty, které též ohrožoval, zastřelen. Němci by se měli stydět! Určitě nevytvořili pro toho mládence dostatečně vlídné prostředí dle jeho představ a ponechali jej v jeho zákonitých frustracích. Policisté by pak měli být postaveni před soud vzhledem k nepřiměřené obraně. Zranění by měli zaplatit mastnou pokutu, protože určitě svým chováním mladíka vyprovokovali. Angela Markelová by mu pak měla vystrojit státní pohřeb a pozvat na něj francouzského prezidenta Hollanda a další nositele multikulturalismu. Německá media by při té příležitosti měla silně zdůraznit, že šlo sice o Afgánce, ale šlo o ojedinělý čin psychicky nemocného člověka, který nemá s islámem nic společného.
    Zvláštní, když atentátník nebyl muslim, jak si to do háje právě ona spojila dohromady? Ví něco více než my a novináři? A všichni jí tleskají. Ano, bude více Evropy a evropských hodnot. A jak jsem zjistil, nesmíme se zaleknout a musíme si prostě zvyknout. I když atomovým vědcům a doktorům zjevně sekera ani auto do rukou nepatří. A k tomu týden před teroristickým činem v Nice se tito klauni usnesli, že Rusko je hlavním nebezpečím pro Západ.
  • Tak jasně! Občas někdo vystřílí návštěvníky rockového klubu nebo redakci satirického časopisu. Občas tu někdo spáchá atentát na letišti nebo pozabíjí pár lidí tím, že na ně najede náklaďákem. Občas se někdo vyhodí do povětří na ulici nebo v metru. A občas tomu naši politici pomohou – jednou tím, že vyzbrojí rebely, ze kterých se vyklube Islámský stát, jindy tím, že svrhnou lokální diktátory, které pak nahradí lokální bezpráví, ve kterém se daří radikalizaci jednotlivých skupin, a jindy zase tím, že dají lidem z rizikových oblastí bianko šek na bezstarostný život u nás. Ale jinak si tady v Evropě nemáme na co stěžovat! V hypermarketu si můžeme koupit dokonale rovný banány, nemůžeme se otrávit rtutí z teploměrů, natož se udusit igelitkou, kterou jsme v marketu dostali zadarmo k nákupu, a na každým hrnku s horkým kafem máme varování „Bacha, nespalte si čumák“. Taky se nemusíme bát, že bychom v restauraci dostali alergický záchvat, protože víme do puntíku, jaké alergeny naše jídlo obsahuje a bezpečnost slušných lidí je zabezpečena i tím, že se všechny slušné lidi snažíme po(s)tupně odzbrojit. A až si večer pustíme zprávy, aby nás soudruzi a soudružky z Československé státní televize poinformovali o masakru v Nice, můžeme si na to ještě navíc posvítit dokonale úspornou žárovkou. Twl, co byste jako eště víc chtěli?
  • Jak se mi to tu od stolu jeví, píše Jarda Polanský na PL:
    - Americký tisk mektá něco o selhání demokracie v Turecku, ale Bílý dům mlčí, poněvadž ,,prodemokratický" puč sorosovského typu v Turecku je zcela mimo diskusi a ostatně... Proč taky. USA podporují po světě spoustu vrahů, úchylů a zločinců a v ničem jim to nepřekáží. A Turecko je daleko, tak co. Ať si tam s ním užijou ti blbci v ,,Jůůůrop", kteří jsou zvyklí trpět na povel.
    - Rusové se s Erdoganem dohodnou a je jim jedno, co si dělá doma. Co se Sýrie týče, řešení se najde.
    - Jako největší banda idiotů z toho nakonec jako vždy vychází EU. Nejenže sem může Erdogan bez následků kdykoliv pustit uprchlíky (když nebude bezvízový styk, ale vlastně i když bude) a v Německu má milionovou Pátou kolonu. Ale slintáním o demokracii a ,,evropských hodnotách" bez toho, aby si to na Erdoganovi byli schopni vynucovat, vypadají ve světle hrození Putinovi a kecům proti Polákům euro-šašci skutečně jako ...šašci. Američané tu hru ,,dvojích standardů" můžou hrát dál, protože je za nimi ekonomická a vojenská moc, před kterou většina entit sklapne paty (předstírajíce náhlé dojetí nad hodnotami svobody a demokracie). Za EU jsou však už jen ty kecy a slinty o hodnotách. A ty se tímto chozením po špičkách kolem toho, co Erdogan dělá, mění v něco, čemu se v klidu můžeme už jen smát, i kdyby si Jakub Janda při veřejné masturbaci penis utrhl.
  • A něco z Brna: Ještě kousek k Holannovu ajvontmór. Je vidět, že Matěj je chytrý a cílevědomý kluk. Naplánovat si v podstatě každodenní potěšení tím, že vlezu do politiky, roz*ebu na co šáhnu, udělám si z toho cestovku, zaměstnám kamarády, ubytuji flákače.....no a pak už se můžu těšit, že až jednou skončím, tak mi 3/4 města budou chtít rozsekat p*del, to je opravdu výkon mistra plánovač.
    Ta koalice socani s ódéeskou to byli gauneři. Nechali za sebou: Opravenou vilu Tugendhat, Špilberk, Joštovu, rekonstrukci Ronda, záchranu Úrazové nemocnice, revitalizované parky Koliště či Lužánky, opravy divadel, revitalizace sídlišť, víc jak 3 tisíce míst pro děti v mateřských školkách, vrácení Plaveckého stadionu za Lužánkami do majetku města,budování velkého městského okruhu, obnovu vozového parku MHD, zdarma dopravu pro seniory a malé děti, vyčištění přehrady, rekonstrukci Hvězdárny, snižování zadlužení města v době ekonomické krize. Miliardu Miliardu co nechali na kontě rozházeli až tihle hoši co jezdí na mrskut do Lvova. Ještě nějaké otázky?
    Myslel jsem si, že Kalouskovo mávání tibetskou vlajkou už nic nepřekoná. Koalice TOP09 a Žít Brno mne vyvedla z omylu.
    Jo, a prej v Brně řízeném Žít Brno nechtějí žít ani Pokémoni.

A trocha bulváru: Francie skvěle platí Hollandeova kadeřníka – 10 000 eur měsíčně. Francouzský levicový prezident François Hollande již čtyři roky nechává státní aparát, aby platil přemrštěné sumy jeho osobnímu kadeřníkovi. Upozornil na to francouzský satirický týdeník Le Canard enchaîné. Informace již tak nepopulárnímu Hollandeovi dále poškodí reputaci a šance na znovuzvolení, soudí web britského deníku The Daily Telegraph. Úřad prezidenta Hollandea zdůvodnil výši kadeřníkovy mzdy jeho dlouhou pracovní dobou. Olivier Benhamou „zahajuje svůj pracovní den velice brzy a je pak neustále k dispozici, včetně víkendů. Prezidenta upravuje vždy po ránu a také před každým jeho veřejným vystoupením.“ Stejné u všech socialistů na světě, ať se jmenují Holland z F, nebo Hollan z ŽB. Z cizího krev neteče! ?#?Iwantmore?

A zprávy o počasí: ČMHÚ mi už 3x poslal varování před povodní. Nevím proč, když bydlím na kopci. Přítel na FB k počasí pravil. V současném počasí spatřuji Boží trest. Navrhuji tři řešení: první pro pohany: nabídneme oběť bohům v podobě ubičování náměstka Hollana (on to rád) na usmíření, druhé pro křesťany: nabídneme oběť Bohu v podobě (sebe)bičování náměstka Hollana (on to rád) na odpuštění hříchů, třetí pro Brňáky: zbičujeme náměstka Hollana (on to rád) a my při tom zapomene na to blbý počasí!

A z mého života: Postřeh z pořadu Nikdo není dokonalý. Co je to heksnšus? To je když vám vypláchnou u doktora prdel. Aneb kdo všechno má volební právo.
Až se budeš vracet se psem, kup jednu papriku.
Ježiši cos to přinesl? Já chtěla mletou.
Mně bylo hned divný co s jednou paprikou. Nezabili byste ju?
A postřeh k prentaci cink-tanku EH. Chlapec, který měl ještě nedávno jako zdroj obživy to, že ukazoval svoje tělesné otvory, teď na Facebooku píše, že jeho tink tank má "zásadní vliv na vznik a tvorbu české politiky" (!!) a že úzce spolupracuje s bezpečnostními složkami země (!!). A ještě je tak nebesky blbý, že se tím na Facebooku pochlubí. Kde jsou ty doby, kdy se politika rozhodovala v postranních saloncích vyhlášených pražských restaurací! Když nic jiného, mělo to alespoň styl! Dneska o naší politice rozhodují Jandové a jejich partička nedostudovaných teenagerů u pečení buřtů a pití píva z plechovky na rozpadlém statku. Diví se tu ještě někdo něčemu?

A na Fejsbůku napsali:

  • Ministr zahraničí Czechie (ČT, Nova, Prima, ČRo, takže celorepublikové vysílání...) a jeho tisková mluvčí s tričkem "Banana Republic" - gratulujeme... A opravdu si myslíte, že Vás budeme volit?! Tisková mluvčí neschopná sebereflexe může být buď tiskovou mluvčí Žít Brno nebo tiskovou mluvčí v evidenci úřadu práce. Nazdar!
  • Jaroslav Plesl: Britové jsou na cestě ven a jediný, co dokáže z dotací vyrobená euroelita, je po Britech plivat. To je ten nejlepší způsob, jak tichou, ale hlasující většinu poštvat proti EU i v dalších evropských zemích. Proto znovu opakuji, že v rámci snah o sebezáchovu by měly všechny evropské instituce a vlády členských zemí EU okamžitě přestat se sponzorstvím veškerých nevládních organizací vytvářejících "prounijní" propagandu, které ve skutečnosti důvěru v EU fatálně podkopává.
    Dodávám: Jaryne, Jaryne. A Jakub Janda nebude mít co žrát.
  • Kde se dá prosím přečíst vyjádření Rekonstrukce státu, Frank Bold, Jana Krause, Rychlíka a dalších k těm 6 GKč pro Kapsch za mýto bez VŘ?
  • Docela chápu, proč se Hollan nechal bičovat ve Lvově. Kdyby se nechal bičovat v Brně, spousta lidí by asi nedokázala přestat.
  • Kdyby prodloužení mýta pro Kapsch rozhodla Nečasova vláda, umím přesně vyjmenovat všechny protikorupční aktivisty, kteří by spustili jekot.
  • A Tomio Okamura se přiznal.
  • Bohouš se podepsal do kondolenční knihy. Teroristi v hrůze prchají z Evropy
  • Sice nevíme jaké víry byl atentátník, ale zato jistě víme že první sražená byla muslimská žena. Takovou informaci prostě chceme
  • Když si myslíte, že děti by měl mít muž se ženou, tak jste vlastně homofobní nácek.
  • Já se snad zblázním. Člověk si to roky piplá, sofistikovaně to práškuje viry, očkuje to formaldehydem, krmí to steroidy v kuřecím, dává tomu antikoncepci do vodovodu...
    ...a pak mu do toho nějaký buran vjede s náklaďákem
  • Jaký smysl má systém , který drží nad vodou jen nízké mzdy, dotace od státu a uměle podhodnocená koruna ?
  • 21 zraněných sekerou. Už EU zakázala sekery?
  • Myslel jsem si, že Kalouskovo mávání tibetskou vlajkou už nic nepřekoná. Koalice TOP09 a Žít Brno mne vyvedla z omylu.
  • Pokud NATO na svém území v pobaltských republikách posílí vojenskou přítomnost, je to vítaný prvek míru, posílí si Rusko svou vojenskou přítomnost na svém území na druhé straně, je to nebezpečné harašení zbraněmi.

A něco veselého dnes z amerických voleb :

A fór na konec:

Ptá se syn: Mami, kdo je to pedofilní homosexuál?
To ti vysvětlím když budeš starší.
A nevrť se!
Rozmačkáš mamince varlátka.
Takhle vypadá adopce dětí na Západě, tohle je z GAY PRIDE V Paříži a hochovi je 8. let.

A to je dneska všecko.

Autor: Petr Paulczynski | úterý 19.7.2016 15:02 | karma článku: 46.56 | přečteno: 9195x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.38 | Přečteno: 553 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 28.51 | Přečteno: 1903 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.48 | Přečteno: 279 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.26 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.02 | Přečteno: 269 | Diskuse
VIP
Počet článků 1307 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3092
Postřehy z politiky a života.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...