Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

antonio seruti

11. 5. 2010 9:38
klasické populistické téma

navíc zpracované na úrovni žáka základní školy (abych nebyl příliš příkrý, nepíšu pomocné).

Chraň nás Pánbůh, aby takhle schematicky uvažující populisti, jako je autor, lezli do politiky. 

0 0
možnosti
PP

paulczynski

11. 5. 2010 10:02
Re: klasické populistické téma

Promluvil filosof.:-P

0 0
možnosti

studánka

11. 5. 2010 8:21
Zločin a trest, nebo opatření?

Záleží na použití pojmů a rázem jde o něco jiného.Zkusme na usmrcení člověka v souvislosti se spácháním trestného činu, jehož se dopustil, pohlížet nikoliv jako na trest, ale jako na opatření společnosti proti spáchání dalších zločinů tímtéž a debata nabude jiného významu a smyslu. Možná dojdete k tomu, že jediným smysluplným opatřením proti znovuspáchní zločinů na nevinných lidech je definitivní odstranění lidských zrůd z této společnosti. Možnost justičního omylu je mnohem menší než možnost znovuspáchání zločinu recidivistou, který zločin již jednou spáchal. Nabízím ještě jeden pohled. Aby někdo mohl být označen a definován jako člověk, musí jako on nejen vypadat, ale hlavně sa jako on chovat. Podle dnešního povědomí lidí na celém světě se vrah jako člověk nechová, není tedy člověkem a humanistické zákony by se na něj neměly vztahovat. Takovýto nečlověk by měl být ze společnosti odstraněn navždy a je jedno jak.

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

15. 5. 2010 17:37
Re: Zločin a trest, nebo opatření?

Vražda je ovšem delikt s absolutně nejnižší recidivou. Člověk, který zavraždil tchýni už nemá potřebu ve vraždění pokračovat.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

11. 5. 2010 8:13
Pro náboženské vrahy

bych zavedl trest zatracení. Na základě znalosti jejich víry bych je postupně naučil užívat si hříchů, které jejich náboženství zakazuje. Muslimům bych do vězeňské stravy přimíchával vepřové a do pití dával menší množství lihu. V době, kdy by se chtěli modlit, bych jim promítal hrůzy, způsobené náboženskými fanatiky po celém světě. A to bych střídal promítáním přednášek z jiných náboženství a vyvracením jejich náboženských bludů. Donutil bych je pochybovat o jejich víře a pak pochopit, co doopravdy způsobili. :-/

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

15. 5. 2010 17:39
Re: Pro náboženské vrahy

Nullum poena sine lege.

0 0
možnosti
TM

opas

11. 5. 2010 8:08
Mám lepší nápad....

Trest smrti je hloupý v tom, že je neodvolatelný v případě, že se někdo spletl nebo když vás do toho "namočili".

Islámského teroristu by mohlo odradit kdyby vědět, že jeho nalezené pozůstatky dá policie úředně sežrat prasatům nebo že s nimi udělá něco podobného, co mu podle jeho víry znemožní vstup do ráje.

0 0
možnosti
W

www.cestazkrize.cz

11. 5. 2010 7:52
ne trestu smrti

život jsi nedal, tak ho ani neber! Ať už jsou důvody jakkoliv dobře zdůvodněné, tak tím že popravíte atentátníka nic nevyřešíte. Na jeho místo přijde jiný, tomu konrétnímu pachateli je šumafuk, že ho popravíte - podle jeho představ ho pošlete do ráje. A co riziko justičního omylu? Dokážete si představit, že by gauneři typu Benda a Řápková s právnickými diplomy měli soudit někoho k trestu smrti? V žádném případě. Někdo přede mnou řekl, že je lepší deset zločinců na svobodě, než jeden popravený. Lepší by bylo je zavřít na doživotí. To je můj názor.

0 0
možnosti
MZ

Cavaliere

11. 5. 2010 8:03
Re: ne trestu smrti

Hezký příklad je pan Roubal, ten si to přímo užívá.

0 0
možnosti
MN

micnad

11. 5. 2010 6:24
Ptám se, proč má být pro správného Evropana nepřijatelný tre

Já vám to vysvětlím. Kvůli nebezpečí justičního omylu.

0 0
možnosti
MH

Černá Máry

10. 5. 2010 23:27
Problém bych neviděla u muslimů,

ale u nás.

Není se čemu divit, když se obyvatelstvo starého kontinentu dobrovolně vzdalo své kultury, náboženských tradic a jejich božstvem jsou peníze a sex. 

Já  pro rozsudky smrti rozhodně nejsem, neb tento trest je nevratný. Opravným prostředkem je leda pak udělení nějakého řádu in memoriam.  

0 0
možnosti
JM

Hucul

11. 5. 2010 7:05
Re: Problém bych neviděla u muslimů,

Ze by se nekdo vzdaval kultury, to tu nevidim. Ze jsme se davno vzdali nabozenskych tradic, ktere k nam zavlekli ze stejne zavsivene pouste, odkud se k nam ted roztahuje islam, to vidim spise jako krok kupredu. Moderni slusny clovek se svedomim by totiz nikdy neprijal a nehlasil se k vire, ktera je zalozena na svate knize kterehokoli z tech tri velkych poustnich monoteismu. Je to jedno vetsi spina nez druhe, jen si to prectete. Jen predem varuju, u stareho zakona a koranu (zamerne je pisu s malym pismenem, protoze velke se mi v techto nazvech proste prici) si radsi pristavte k pohovce kybl.

0 0
možnosti
A

Ahasuerus

10. 5. 2010 21:57
0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

15. 5. 2010 17:40
Re: Islám je mír, a jestli nevěříš, tak tě zabiju

A ty tomu, zdá se, nevěříš......

0 0
možnosti

Mablung

10. 5. 2010 21:25
jsem proti

Trest smrti může být tématem třeba v USA, ale určitě ne v Čechách. Tady prostě nenáme dostatek vražd na to aby se vyplatilo o něčem takovém uažovat. A pokud se jednou za deset let někdo takový vyskytne, je jak z morálního, tak z ekonomického hlediska úplně jedno zda bude popraven či skončí nadosmrti v žaláři.

Co se islámských teroristů týče, plnš souhlasím s tresty zašitím do praseč kůže, ale bohužel to je neprůchodné

Jinak, co se trestů týče, spíše byl zajímavý princip tři a dost, který kdysi navrhovali lidovci. Tj. po třech návštěvách vězení tam člověk zůstane už nadosmrti. Vzhledem k tomu že platí pravidlo 80:20 (zde 80 % zločinů spáchá 20 % pachatelů), zavřením recividistů na doživotí by mohla poklesnout drobná zločinnost docela slušně. A to mě osobně zajímá více než nějaký islámský terorista

0 0
možnosti
PM

pes Muki

10. 5. 2010 23:01
Re: jsem proti

V Cesku je jedna vrazda za 10 let? To sem nevedel

0 0
možnosti
S

scenero

10. 5. 2010 21:20
naše civilizace

stav hlubokého smutku, ano za 3 tisíce Amíků smutnil celý svět........tisíce umíraj každou chvíli někde....ale jak je to západ...to člověka bolí víc...

0 0
možnosti

vzorecek

11. 5. 2010 9:32
Re: naše civilizace

Nepřeháněj. Ale musím upřímně říci, že mi je víc líto těch Amíku než třeba Rusačisek

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.