Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

scenero

10. 5. 2010 21:16
téma....Islám, nebo trest smrti

hahaha...tak trest smrti nebo Islám...najdetě se i ten článek toho vyšetřovala na téma DNA....

0 0
možnosti
RN

rene1879

10. 5. 2010 21:08
vyřešený problém....

Na základě testů DNA bylo v USA propuštěno z vězení už 250 lidí. Hodně z nich o fous uniklo trestu smrti a dostali doživotí. Roky odsezené nevinně ve vězení už sice nelze nahradit, ale ještě horší je to u popravených. Tím už není co řešit, lidé jsou omylní a skoro o nikom nelze na 100% říct, že je vinen..

Takže po trestu smrti už dnes volá jen spodina a udržují ho nejhorší režimy. Včetně USA, které také mají nejvíc vězňů na světě: 2,5 milionu, cca 1% všech obyvatel. Odsuzují tam pravděpodobně za prkotiny a k drastickým trestům. Vězňové tam všichni pracují, mnohdy za méně než dolar na hodinu, méně než nejhorší robotárny v Asii. Takže jsou to vlastně jejich gulagy. Mnohá vězení jsou soukromá a soukromníci si mastí kapsy na represích státu. Nedávno tam zbavili úřadu soudce, který za úplatky posílal do vězení pro mladistvé odrostlé děti za trapné prkotiny. Bojím se, že k takhle hnusnému systému směřujeme....

0 0
možnosti
VJ

Akia

10. 5. 2010 21:18
Re: vyřešený problém....

Máš nějaký odkaz k  tomu soudci jak posílal do vězení ty děti za prkotiny?

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

10. 5. 2010 20:02
btw, všechny inteligtentní národy trest smrti zrušily...

0 0
možnosti

Mablung

10. 5. 2010 21:16
Re: btw, všechny inteligtentní národy trest smrti zrušily...

Vážně yntelygentní názor člověka nesnášejícího amíky

0 0
možnosti
PS

politicky nekorektni asocial

10. 5. 2010 19:40
Osobně

jsem proti trestu smrti, i kdyby mělo dojít k jedinému omylu, je to celé špatně. Doživotní práci v kamenolomu považuji za naprosto adekvátní trest. A držet se striktně zásady "na co si nevyděláš, to mít nebudeš".

0 0
možnosti
TO

Hrochmutt

10. 5. 2010 20:02
Re: Osobně

Co je to za trest, kdyz dotycny proste ...nebude?

Co je pro zlocince, ktery pacha tak zavrzenihodne ciny, vetsi trest? Zemrit? Pro nej je casto smrt jen jedno z mnoha reseni.

Nebo navzdy hnit nekde v nejprisnejsim vezeni bez naroku temer na cokoliv, bez moznosti prominuti zbytku dozivotniho trestu, a celou dobu s vedomim, ze to je na veky? Ze vsechny ty pozitky, ktery si uzival a ktery zna, a kvuli kterejm kolikrat ciny pachal, uz nikdy mit nebude?

Druha stranka veci je, ze to platime z vlastnich dani. Jenze, dle meho nazoru, takovy zlocinec by si radeji pral zemrit, nez hnit. A co udela, pokud bude jist jen tolik, kolik si na sebe vydela? Nebude delat nic, protoze smrt je vysvobozenim...

Takze, co je pro vas vsechny prijatelnejsi? Usmrtit a dal ho z dani "nesponzorovat", nebo ho "spoznorovat" ale vedet, ze jeho "kamaradi" vedi, ze tam hnije, a daji si vetsi pozor?

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

10. 5. 2010 18:21
v zasade souhlas,

ale jsou tam 2 veci:

1/ trest smrti ma problem, ze je nevratny. Tj. kdyby byl na nekoho zmanipulovan proces, dukazy a nebo cela kauza, dojde k justicni vrazde, kterou neni mozno odcinit.

2/ mam pocit, ze zrovna v pripade islamskych fanatiku neni hrozba smrti zrovna varujici, kdyz jsou schopni jit do sebevrazednych atentatu. Mucednici se z nich stanou tak jako tak, jen s sebou hold nevezmou neverici psy.

0 0
možnosti
KN

KarelNovak

10. 5. 2010 18:21
Na tohle musim reagovat

Vazeny pane autore clanku,

Mozna si to neuvedomujete, ale prave u takoveho mysleni, ktere v clanku prezentujete zacinaji ty nejvetsi zla, ktera se mezi lidmi deji.

Delate totiz to, ze jednu stranu demonizujete a u druhe strany jakekoliv pochybeni omlouvate, bez toho, aby jste se nestrane ptal a patral, kde co ma jaky koren.

Mluvite o tom, jak islamskym teroristum na zivote cloveka vubec nezalezi, ale vite vubec aspon to, ze nevinnych objeti utoku islamskych teroristu je mnohonasobne mene, nez nevinnych obeti zabitych z americkych zbrani, nebo ze zbrani, ktere jsou placeny Amerikou ?

Vite o tom, ze Americanum tak "moc" zalezi na lidskem zivote, ze kdyz nekde strileji z dalky raketu, tak se ani neobtezuji dat par dolaru nekomu, kdo by snadno zjistil, jestli cil neni omyl ?

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

10. 5. 2010 18:28
Re: Na tohle musim reagovat

tohle je ovsem demagogie. Nejde o to, ktere zbrane jsou kym placeny. Zbran je jen nastroj, zabiji clvek. A kdyz takovy zabijak nebude mit americkou zbran, tak si poridi libovolnou jinou, nebo klacek, kamen..cokoliv.

Dalsi vec je, ze uziti zbrane ve valce je neco dost jineho, nez odpalit naloz na frekventovanem miste ve meste, kde zadna valka a nic neprobiha. To je jako byste porovnaval zabiti v sebeobrane a promyslenou vrazdu co nejvice "nevericich psu".

A ohledne nevinnych obeti - to je smutne a tragicke vzdycky a vsude. Ale kdyz se podivame treba na konflikt v palestine - Izraelci jsou vzdcky ti hrozne zli, ale ze jim litaji denne rakety na jejich mesta je asi jen takovy folklor, ze muslimove zneuzivaji civilisty jako zive stity a nebo chodici naloze je asi ok a ze si delaji vojenske zakladny v mistech normalne chranenych (skoly, nemocnice) je taky normal...

Je to hodne slozita otazka, ale mam pocit, ze terorismus snad ani neni mozno obhajovat (ani takto skryte).

0 0
možnosti
I

iruka

10. 5. 2010 17:57
...

Pavouku, na to, že ti tvůj oblíbenej gigolo Roberto Poch špital do ouška celou noc, co máš do tohohle článku napsat, výsledek není tak barvitý jako jeho pohádky tisíce a jedné noci ;-D

0 0
možnosti
VM

Si0 po zákazu

10. 5. 2010 17:55
Máte to marné.

Já vás fakt volit nebudu ani s Nečasem ani s Menclem.

0 0
možnosti
A

agoj1

10. 5. 2010 18:31
Re: Máte to marné.

Petr Prkno Nečas není špatný, ale Topol M je lepší.;-(

0 0
možnosti
MS

MannImSchatten

10. 5. 2010 17:42
podivna logika ...

... vase uvaha je prinejmensim podivna. Militantni islamiste nevahaji stati se mucedniky temer pri jakekoliv prilezitosti a vy je chcete strasit trestem smrti ???

Souhlasim s tim ze islamizace Evrope je VELKY problem, ale zavedeni trestu smrti neni jeho resenim (bez ohledu na jakoukoliv jinou argumentaci typu - muze se stat chyba, je to prilis drahe atd ...).

0 0
možnosti
T

tacet

10. 5. 2010 16:57
A co že najednou tak vážné téma ,Pavouku ?

Dochází   Vám  předvolebně  dech  ?  Ono  se  ale  vážně  modře  smráká .

0 0
možnosti
PP

paulczynski

10. 5. 2010 17:29
Re: A co že najednou tak vážné téma ,Pavouku ?

Ale nedochází, což dokáži zítra. Už je to napsáno. Jen jsem si tak dáchl na jiné téma, co mne cvrnklo do nosu.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.