Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lokutus

1. 9. 2010 17:30
Jinde to maj taky

Líbí se mi to neustálé poměřování s jinými zeměmi. To a to tam a tam mají taky, pojďme to zavést i tady, když jim to tam funguje.

Předně, málokdo ví, jak jim "to" tam funguje. Pamatuji se na doby, kdy zastánci zákona o povinném svícení, či zastánci retardérů pokřikovali úplně stejně a poslední dobou se ukazuje, že ty "ostatní" země, se kterými jsme porovnávali, od těchto věcí potichu opouští, popř. si dělají studie, které je zpochybňují.

A tak mám návrh. Somálsko je, jak se podle posledních informací zdá, rájem anarchokapitalismu. Opravdu jim to tam funguje a ta země má velký potenciál. Tak to pojďmě zavést i tady. Proč by ne, když to Somálcům tak funguje.

http://www.independent.org/newsroom/article.asp?id=1880

0 0
možnosti
JP

johnpeters

1. 9. 2010 16:56
Bylo by lépe

se podívat do zemí,kde tento systém pokut už praktikují,než mlátit prázdnou slámu t.zv.po česku,jak to provedl ve svém článku jeho autor,který viditelně trpí utkvělou představou o svém novinářském umění.Pokud to lidé, zodpovědní za realizaci tohoto bohulibého nápadu neučiní,hrozí nebezpečí,že se to s tímto zvrhne asi tak,jako když jsme v 90tých létech odmítli osvědčený návrh demokratické ústavy západního střihu od renomovaných světových právníků,a dali přednost Jičínského verzi,na kteroužto doplácíme skoro všichni dodnes.:-/

0 0
možnosti
LS

luki

1. 9. 2010 17:03
Re: Bylo by lépe

R^

0 0
možnosti
JS

honza.skypala

1. 9. 2010 16:56
Stejný přístup všude

Naprosto souhlasím s tím, aby bohatí platili více na pokutách, nejen na dopravních. Už teď platí víc daní než chudí, tak jaký rozdíl? Samozřejmě, pokud s tím současně dostane jejich hlas větší váhu u voleb, než hlas nemakačenků. Spravedlnost musí být ve všem.

0 0
možnosti

lopee

1. 9. 2010 17:30
Re: Stejný přístup všude

Jenže to by právě spravedlivé nebylo.

0 0
možnosti

Přiměřeně rychlé šípy

1. 9. 2010 16:33
Nepochopení

Obávám se že autor ani spousta dalších nepochopili tento nápad, který je mimochodem používaný i ve Švýcarsku a dalších zemích, které nepovažuji zrovna za rozvojové. Cílem pokuty má být prevence, ne nahrát pár korun fízlovi, který vás zastaví. Bophužel, preventivní dopad pokuty 1000 Kč na člověka s nadprůměrným příjmem je nulový. Znamená to, že se mu má kvůli tomu dovolit jezdit jako hovado?

Mě třeba děsí ztráta bodů, ale pokuta, pokud nezpůsobím nehodu, je mi celkem ukradená. A to nemám nějak extrémní příjem.

Panu autorovi doporučuju jezdit podle předpisů, kdyby se choval slušně, nemusí se sankcí obávat.

0 0
možnosti
MZ

Zakov

1. 9. 2010 16:40
Re: Nepochopení

To, ze mam auto s velkym motorem neznamena, ze mam nadprumerne prijmy. Na Ford Thunderbird r.v. 1978 s motorem 7,5l mi staci i 130 000... To si jako fanda velkych aut muzu dovolit i s mirne podprumernym platem....

0 0
možnosti
PP

Roumen

1. 9. 2010 16:28
Kde se odebira karma?

0 0
možnosti

Miš 13

1. 9. 2010 16:15
Předáno

Vaše přiznání jsem předal přestupkové komisi k vyřešení.

0 0
možnosti
S

staflas

1. 9. 2010 16:13
Pan Bárta plácl hloupost

a možná mu dodatečně bude docházet (možná už došlo), že ta zdánlivá spravedlnost pro kterou se spousta socialisticky orientovaných jedinců nadchlo má mnohá úskalí. V tom nápadu je tolik subjektivních kritérií, tolik další práce na zjišťování majetku viníka, tolik nebezpečí spojených v propojení databází ministerstva vnitra, dopravy a financí, neřkuli finanční náročnost takového projektu. Myslím, že to je hovadina a budu s napětím sledovat jak z toho Bárta bude couvat a jak to zaonačí, aby nestratil tvář. Horší varianta - kdyby to opravdu realizovat chtěl. Umím si už dnes představit aféry, které by tento úžasný plán provázely.

0 0
možnosti
PN

GandalfXP

1. 9. 2010 15:42
Autor článku je ...

Pro autora článku: Zatím se mi nestalo, že by mě na dálnici brzdila stará lada jedou 130 km/h. A i kdyby jela touhle rychlostí, nebudu ji předjíždět protože to rychlostní limit nedovoluje. A pokud budou lidé v rychlých autech jezdit nepřiměřenou rychlostí, měli by být za to potrestáni. Pro "bohaté" však pokuta v řádu tisíců korun nehraje roli, proto by se pokuty měli odvýjet podle majetku provinilce (popř. ceny vozu). Ve vašem případě by možná měly být nepřímo úměrné IQ.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

1. 9. 2010 16:49
Re: Autor článku je ...

a od čeho je bodový systém?

0 0
možnosti

giovanninero

1. 9. 2010 15:18
Kéž by Bárta prosadil svůj návrh!

Pan Paulczynski má v jednom pravdu. Odborníci souhlasí s návrhem ministra Bárty, aby výše pokuty za daný přestupek závisela od momentální ceny auta. Pan Paulczynski (laik) to však považuje za pitomost. Ano, jsou tací lidé, kteří šmahem takto shodí odborný názor, pokud s ním nesouhlasí, Tím se zcela jasně zařadí do kategorie, kterou není nutné jmenovat, že...

Pan ministr to asi neprosadí. Škoda. Mně by se líbilo, kdyby se za dopravní přestupek platila polovina stávající sazby plus její násobek cenou auta, vydělenou číslem 100 000. Tedy například kdo má čtyřletou Octavii, jejíž cena podle tabulek je teď 200 000, by místo stávající pokuty 2000 Kč platil 1000 Kč plus 1000 Kč x 2. Kdo by měl auto v tabulkové ceně 1 000 000, by platil dohromady 11 000. A někdo se starým autem třeba jen 1200 Kč.

0 0
možnosti
RH

Ubaram

1. 9. 2010 16:35
Re: Kéž by Bárta prosadil svůj návrh!

Obvyklá metoda "zlepšování" systému spočívá v tom, že identifikujete zásadní vady a ty se snažíte eliminovat. Zamyslete se nad návrhem p. Bárty. Vezmete-li v potaz že "rovnost před systémem" měla být zajištěna již bodovým systémem a evidentně to tak úplně nefunguje, má smysl rozebrat problémy.

"Odborníci" tvrdí, že systém má jednu základní vadu, trest nenásleduje po přečinu ale s několikaměsíčním odstupem. Dovolil bych si uvést druhou drobnost, totiž že spousta "privilegovaných" se tomu dokáže vyhnout (viz aféry s různými starosty atd. kteří body nedostali) přičemž dle statistik na tom s korupcí nejsme nijak dobře. Vezmete-li v potaz tento návrh, doba mezi trestem a přečinem se může jedině zvýšit protože do všeho budou vrtat ještě další úředníci. A protože někdo bude určovat výši pokuty, dává to další prostor pro korupci.

Mně ten systém přijde jako špatný. Místo snahy vyřešit slabá místa stávajícího systému přidává jen další slabá místa kvůli troše populismu...

0 0
možnosti
X

XChoroš

1. 9. 2010 15:07
Vážený autore blogu

Vážený pane autore blogu, četl jsem v životě mnoho pochybných článků, které byly odtrženy od reality života, a nikdy jsem na žádný nereagoval odpovědí v diskusi.

Ovšem u Vás musím udělat výjimku. Protože Vás osobně neznám a nerad bych Vás svým komentářem urazil, přesto nemohu jinak, než Vás požádat, aby jste občany neškatulkoval. Také nepropíjím plat v hospodě, pečlivě opravuji svůj dům, na nejž poctivě splácím hypotéku a chovám se zodpovědně, přesto na nové auto mi jaksi nezbývá. Rv

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

1. 9. 2010 15:10
Re: Vážený autore blogu

No vidite to. Jednou si pujcite auto, prekrocite povolenou rychlost a a on se vam ten barak pekne prodrazi. Prinejmensim ve srovnani s ostatnimi ridici, kteri v souladu s osobnima preferencema bydli ve statnim byte, chlastaji a zodpovednost je moc nebere ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.