Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
1

12mmmm12

1. 9. 2010 14:17
Ono nejde ani o bohatší,

co já vím tak to chce udělat z obsahu! Tedy stoletej třílitr za pár pětek by pokutu ani nedokázal zaplatit, zatímco nové např BMW 1.8 by bylo bráno jako chuďas. ;-D;-D;-D Obecně si ale myslím, že uvolnění šikany by bylo asi produktivnější. V Německu je rychlost většinou neomezena je povooleno 0.5 alkoholu a je tam nejméně nehod v EU. Zatímco tady svítíme jak cvoci šikana dnes a denně a počet nehod proti loňsku opět stoupl ;-D;-D

0 0
možnosti
T

tres.montes

1. 9. 2010 14:53
Re: Ono nejde ani o bohatší,

V Německu i v Británii se o snížení limitu alkoholu cca na 0.2 promile dost diskutuje. Neomezená rychlost je jen na rovných, přehledných úsecích dálnice v dobrém technickém stavu, mimo větší křížení. Kontrol mnoho, pokuty ve srovnání s našimi dost zabolí.

0 0
možnosti
PZ

Rájec

1. 9. 2010 14:08
opět rovnost před zákonem - opakování

Dovolil bych si otázku: co je rovnost před zákonem. Je to stejně jako jiné rovnosti. Lidé si nejsou rovni ani před zákonem. O jejich rovnosti zcela subjektivně rozhoduje soudce byrokrat, nebo policista byrokrat. A otázka je, co z rozhodnutí soudce z hlediska rovnosti trestu je ekvivalentem pro každého tedy jinak, rovnost sankce. Někde je to useknutá ruka bohatého i chudého. Jinde čas strávený oběma ve vězení. Pokuta je náhražka takových pro všechny stejně působících trestů. Peníze nemají ale pro všechny stejnou hodnotu. Boháč má na své hodnotové škále korunu zcela jinde než chudas. Takže aby trest byl pro oba ekvivalentní, tak v přepočtu na peníze nemůže být stejný. Kde je tedy populizmus. Populistické jsou spíše plky o rovnosti lidí.

0 0
možnosti

ofcoursedude

1. 9. 2010 14:14
Re: opět rovnost před zákonem - opakování

Asi tak. Navic, kdyz uz se na to koukame z hlediska penez tak clovek s prijmem 10,000 za tri mesice ve vezeni ztrati 30,000, zatimco clovek s prijmem 100,000 za stejny tri mesice ve vezeni ztrati 300,000 na usle vyplate, a clovek ktery zije v prepychove vile pociti propad komfortu rozhodne citelneji nez nekdo kdo bydli v ubytovne pro bezdomovce. Takze vlastne ani v pripade trestu odneti svobody je ten celkovej dopad ve vsech dusledcich relativni.

0 0
možnosti
JJ

johny55555

1. 9. 2010 14:01
pokuta dle ceny vozu je sice možná blbost

ale dle příjmu blbost není. I tzv. rovná daň je taky procentuální nikoliv pevná a nikdo to nepovažuje za nespravedlnost vůči bohatým (ikdyž to nesouvisí s pokutami). Neodiskutovatelný fakt je, že peněžitý trest ve výšce 10.000 Kč má úplě jiný účinek vůči svobodné matce na mateřské než třeba generálnímu řediteli. Te první to může zničit život, protože si na ní bude muset půjčit od lichvářu, pro druhého jsou to jen drobné. Úplně jiná věc je, jak zařídit aby vychcánci kteří se vůči FU tváří, že prakticky nemají čistý příjem ale právě kvůli tomu že si pořídili bávo za 2 mega a dali si ho do nákladů. Bárta totiž není blbej a proto navrhuje kombinaci. Osobně si však myslím, že místo těchto návrhů by chtělo se zaměřit na to aby už existující bodový systém funguval bez ohledu, jestli se zrovná nejedná o nějakého starostu....

0 0
možnosti

ofcoursedude

1. 9. 2010 14:06
Re: pokuta dle ceny vozu je sice možná blbost

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti

ofcoursedude

1. 9. 2010 13:59
A ja zase ze zkusenosti vim

Ze nejzhovadileji se na silnicich chovaji prave ridici drahych aut. Jeste jsem nevidel ridice v onom Roomsteru aby ve sto sedesati predjizdel pres dve plne cary na dvouproudove okresce. U ridicu drahych silnych aut (i tech par let starych BMWcek ktery byly drahy kdyz byly novy) to neni nic neobvykleho.

Tim nerikam ze jsou takovi *vsichni* - ale ti co jezdi slusne se prece nemaji ceho bat ne...? (btw, ja sam jezdim v aute ktere by do te kategorie drazsich aut spadalo takze se da rict ze strilim do vlastnich rad)

I kdyz je pravda ze samostatnou kapitolou jsou "Oktavkari" - ti se v aroganci a bezohlednosti muzou smele rovnat s tema nejvetsima prasatama na silnici, prestoze jejich auto za moc nestoji... :)

0 0
možnosti
AJTC

ajdnes je tu cenzóršip

1. 9. 2010 13:50
Tohle je zajímavá diagnóza

Dobře, že do hospody nechodíte. Zřejmě by jste u stolu zůstal sám.

0 0
možnosti
SJ

sedlák Jíra

1. 9. 2010 14:16
Re: Tohle je zajímavá diagnóza

On se nebojí samoty - sám se svojí hloupostí je už nyní, on se bojí, že v hospodě by brzy dostal po tlamě.

0 0
možnosti
H

hlava222

1. 9. 2010 13:30
Zavést sazby pokut dle např.

ceny vozu to je vlasně totéž jako zavést sazby nikoliv podle druhu přestupku ale podle ohrožení které ten člověk způsobil, je určitě velký rozdíl mezi tím když někdo jede 140 km namísto 90 km na motorce nebo takhle jede ve voze s váhou 2 tuny.

Prakticky by to bylo sladění trestního práva a přestupkového řízení tedy nechápu proč tolik povyku.

Je přeci rozdíl jestli někoho přes hlavu praštím dřevěnným klackem a nebo když tohle samé udělám se železnou tyčí, čin je to stejný ale ta možnost následků tohohle je zcela rozdílná, s tou dřevěnou tyčí to soud hodnotí jako ublížení na zdraví s tou železnou tyčí to hodnotí jako vraždu nebo pokus o ni :-)

0 0
možnosti
VW

venoch

1. 9. 2010 13:33
Re: Zavést sazby pokut dle např.

Ty jo, dalsi teorie...takze ted budeme mit jen dalsi ourady na zjistovani hmotnoti auta, ceny auta, kubatury, pripadne roku vyroby a "upgrade" k tomu jeste zjisteni prijmu jednotlivce a nakonec jeste nejake specialisty na to jestli tycka byla kovova ci drevena a kolik hrebiku v drvene tycce muse byt, aby to byla jako vrazda nebo ublizeni......jenom porad nevidim tu jedinou vec krome silee byrokracie....zlepseni provozu.

0 0
možnosti
C

chose.cyrany

1. 9. 2010 13:27
Mu he he eh

Vy toho polorozpadlého žigulíka , co vám smrdí pod nos, je plný železného šrotu ,  je řízený zarostlým na dávkách žijícím ušňupancem odvedle co denně propíjí co nasbíral, aby se poté večer pokusil o výrobu devátého potomka nehrnete svou radlicí na svém ohromném CUV do příkopy ?

0 0
možnosti
C

chose.cyrany

1. 9. 2010 13:28
Re: Mu he he eh

příkopu..

0 0
možnosti
MK

Žlababa

1. 9. 2010 13:20
spravedlivý systém

Ten návrh na vyšší pokuty pro osoby s vyšším příjmem je sice v podstatě nespravedlivý, ale daleko víc nespravedlivější je, když takovej frája, pro kterýho pokuta není žádný problém, pak díky tomu sestřelí někde na silnici nevinnou osobu. Takže s autorem nesouhlasím.

0 0
možnosti
H

hlava222

1. 9. 2010 13:20
Docela úsměvná situace

když se v obdobném povyku  o diškrimináciji sejdou dvě tak rozdílné skupiny lidí.

Jednak tady máme nepřízpůsobivé ti jsou dneska zcela beztrestní v přestupkovém řízení, protože jak jim zařídil Kocáb tak exekuce sociálních dávek na pokuty je zcela hrůzná diškriminácia. 

Potom je tady nějaká střední vrstva tu ty dnešní pokuty více nebo méně zasáhnou.

A potom je tady ta druhá vyvolená skupina pro které jsou ty dnešní pokuty bezvýznamný bakšiš, tedy jsou to ti druzí beztrestní v přestupkovém řízení a zase tady dneska slyšíme ten nám dobře známý povyk o té diškriminácii když někdo chce zařídit aby tihle postižitelní byli.

Já myslím že tady jsou dvě možnosti buď zavést systém ve kterém budou postiženy i tyto dvě krajní "elity" národa nebo prostě a jednoduše ty pokuty zrušit aby tedy  byli beztrestní i normální občané.  

0 0
možnosti
PV

Pavel57

1. 9. 2010 13:25
Re: Docela úsměvná situace

tak trestejte něčím jiným než peněžní pokutou. Navrhuju 1 hodinu veřejně prospěšných prací za každých 10 km/h překročení. Kdo je neodpracuje do 30 dnů, tak 1 den vězení za každou neodpracovanou hodinu.

0 0
možnosti
C

coj@nato.3

1. 9. 2010 13:16
Nevím, nevím,.....

zda v zahnilých poměrech "zaprděného" Kocourkova vůbec může projít. Paulczyňského článek vidím jen jako populistický výkřik na obranu "vyvolených" a stejně v něm nic neřeší.  Jako ostatně většinou. 

Mně se ale v diskusi líbila představa a návrh pana "Cynyc"(čas 11:56), kdy by se přestupková sazba násobila určitým způsobem dle počtu přestupků. Já bych k tomu ještě přiřadil progresivní sazbu za zvlášť závažné přestupky, např. 90 a více km/h v obci, apod., a bylo by o čem mluvit.

!!Mimochodem, Paulczyňski, kdy konečně necháte odstranit ten strašidelný vrak staré Škodovky, co máte asi před barákem ?:-).....Tu fotku nám na blogu ukazujete už poněkolikáté, minimálně rok nebo ještě déle. Hyzdí to okolí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.