Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
-

-zebra-

1. 9. 2010 13:15
a dalsi pirat silnic

co si mysli, ze kdyz zaplati drobnou pokutu, ktera naprosto neodpovida vysi jeho platu, tak si muze jezdit beztrestne. Pral bych vam zazit policii v USA nebo v Nemecku. Pak byste videli, jak vypada poradek na silnicich. Prekrocis rychlost o 30%, prijdes o ridicak na pul roku a nikdo se s tebou nebude vybavovat. Tam by takovym pavoukum nepomohly ani uplatky, ani konexe pres kamarada politika, ktery to uz nejak smaze.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

1. 9. 2010 13:19
Re: a dalsi pirat silnic

Ano, a o to jde, aby se trest vymáhal neúplatně a po každém stejně. A když se zkombinuje pokuta+bodový systém, tak to u nás úplně stačí. Chudý člověk začne jezdit slušně po první pokutě, protože ta zruinuje jeho rozpočet -dva body ho moc neštvou. Boháč zaplatí pokutu, dvě a směje se - ale nejpozději u třetí by mu měly začnout tuhnout rysy kvůli počtu bodů na jeho kontu - a buď začne jezdit slušně kvůli bodům, nebo jezdit přestane úplně.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

1. 9. 2010 13:15
navrhuju trest - povinnou přestávku

Víte co by bylo největším trestem pro rychle jedoucí řidiče? A nestálo by nás to ani korunu??? ZASTAVIT A MUSET ZŮSTAT STÁT. Jel jste 30 km/h rychleji než je povoleno v tomto úseku? Támhle odstavte auto, tady odevzdejte klíče do úschovní schříňky a za 30 minut si je můžete vyzvednout a odjet s napomenutím, Jestli nesouhlasíte s tímto řešením dopravního přestupku, dostanete pokutu vyměřenou podle tabulek zohledňujících kubaturu vašeho vozu (úplně stejně, jako povinné ručení - tam kupodivu nikdo nedržtí, že majitelé větších aut platí víc ...).

0 0
možnosti
PV

Pavel57

1. 9. 2010 13:22
Re: navrhuju trest - povinnou přestávku

jo, a za překročení o 111 km/h (viz audi v článku) samozřejmě povinná přestávka 111 minut. Malý trezorek na služebním autě, časový zámek (jednou nastavím a už neodemknu, dokud nevyyprší čas), videoprojektor s výchovnými filmy a pár židlí. Dovedete si představit Pana Manažera, jak sedí, kouká na Nemyslíš-zaplatíš a vztekle sleduje hodinky, kdy už si bude moci vzít klíče a odjet???? To by byl trest!!

0 0
možnosti
KL

cliff

1. 9. 2010 13:13
je to nesmysl

jak se bude pocitat pokuta klasickemu podnikateli v mercedesu, ktery z duvodu danove optimalizace jiz nekolik let vykazuje zadny ci minimalni zisk? budeme navic zjistovat hodnotu majetku? nebo vysi rocniho obratu jeho spolecnosti?

kolik policie vymeri jeho studujicimu potomkovi bez vlastniho prijmu ale s drahym sportovnim vozem?

podle meho nazoru je zde bodovy system, muzeme diskutovat o vysi bodoveho oceneni za nektere zavaznejsi prestupky, ale navrh ministra dopravy je velmi zvlastni.

0 0
možnosti
K

Kimko

1. 9. 2010 13:12
Tak dodržujte pravidla...

Tak s těmito názory s moc souhlasit nedá...tady se nikdo nebaví o nějakých vysokých daních pro bohaté, ale o trestu za porušení pravidel. A aby byl trest trestem, tak musí mít na toho člověka dopad -a předpokládám, že na Vás pokuta 1000 Kč, pokud byste něco porušil, žádný dopad mít nebude...Mimochodem i ten řidič žigulíku, kterého tak barvitě popisujete, by dostal pokutu taky za špatný technický stav vozidla...

Takže máte na výběr - buď budete ten nádherný, voňavý, úspěšný a bohatý muž, který holt zaplatí víc, aby si uvědomil, že nemá porušovat předpisy, anebo se staňte nehezkým, nevoňavým, neúspěšným a chudým mužem, pořiďte si žigulíka a 9 dětí a budete platit nízké pokuty...  

0 0
možnosti
N

nadclovek

1. 9. 2010 13:02
Chceš trest smrti?

Já jsem pro.

0 0
možnosti
R

Re.pe.te

1. 9. 2010 12:48
Obvykle s p. Paulczynskim

souhlasím, dnes si myslím něco jiného. Pokud jsem správně pochopil záměr ministra Bárty, výše pokuty by se odvíjela od výše příjmu, nikoliv od ceny auta. Tento systém udílení pokut za dopravní přestupky funguje bez problémů např. ve Švýcarsku, Finsku, Švédsku. Navíc si myslím, že pokud by pokutu vyměřil soud nebylo by vůbec nutné, aby se policista někomu šťourtal ve výplatních páskách nebo daňových přiznáních.

Stejně tak si ale myslím, že např. u některých pokutovaných přestupků, jako je např. měření rychlosti, by se mělo posuzovat, zda měření v daném místě má nějaký význam pro bezpečnost a plynulost silničního provozu, protože např. měření v místě, kde na rovném úseku s viditelností 1 km dopředu i dozadu, kde není křižovatka ani žádný chodec mi připadá zcestné!!

0 0
možnosti
J

jurneff

1. 9. 2010 13:02
Re: Obvykle s p. Paulczynskim

Proč zcestné? Tam se přece vybere nejvíc pokut, protože to tam každý rozpálí.

0 0
možnosti
A

Alergik71

1. 9. 2010 12:41
??????

Rozhodně návrh Bárty stojí za zvážení. Je rozdíl pokud platí pokutu 10 000 člověk s příjmem 20 000 nebo s příjmem 1 000 000. Co se týká pokuty jako výchovného prostředku tak ta pro toho s vyšším platem prostě nebude. To bude jedna večeře. Pro toho druhého to znamená jít se na měsíc pást.

Ostatně něco podobného už existuje u firem pokud se nepletu. Aby pokuty nebyly likvidační, ale ani k smíchu....

0 0
možnosti
PL

Karotak

1. 9. 2010 12:45
Re: ??????

R^ oproti Bartovi ybch to nesrovnaval s kubaturou ale s prijmem .... + je treba odlisit i ty, kteri jsou mladi, novi Ferrari dostanou od rodicu vcetne kreditky na bezin a pak budou z obliga ...

0 0
možnosti
MF

manas1008

1. 9. 2010 12:37
Tak cenzor bude asi taky na silnici pěkný dobytek,

když maže příspěvky, které si dovolují poukázat na to, že nejvíce se tento návrh nelíbí zakomplexovaným i.d.i.o.t.s.k.ý.m kouskům vepřového.

0 0
možnosti
MK

Žlababa

1. 9. 2010 13:07
Re: Tak cenzor bude asi taky na silnici pěkný dobytek,

Piš slušně, vynech nevhodné výrazy a nikdo tě cenzurovat nebude. Pokud toho nejsi schopný, jdi na jiné stránky, kde je možné se urážet a častovat sprostými výrazy a hojit si tím sebevědomí a tyto nečti, není to žádná povinnost.

0 0
možnosti
PL

Karotak

1. 9. 2010 12:37
Nechapu tento clanek ....

Mily autore srovanvejte veci srovnatelne a ne nesrovantelne!!

Pokud jedou vsichni podle predpisu, neni co resit, pokud jede nekdo rychle at ti to zaplati ... a aby to bylo strovnatelne at plati treba 1% z platu, protoze kdyz pojedu 20 let starym baworakem na ktery dlouho setrim a pak zaplatim 5000 pokutu, pri platu 20tis, csityho mesicne, tak to pocitim jinak nez ten co si vezme novyho baworaka s platem 100tis. a vic mesicne .... o body prijdeme oba, ale ja to pocitim doma vic nez on .... rodina dostane jen 15tis., ne pouze 95tis. a vic ....

0 0
možnosti
MF

manas1008

1. 9. 2010 12:33
Kouká, že cenzor taky asi jezdí jako prase

jinak by tenhle příspěvek nesmazal:

Koukám, že tu nejvíc proti návrhu ministra Bártykvičí ti, kteří se cítí býti tímto návrhem ohroženi. Dám vám všem dobrou radu, a zadarmo: nejezděte jako prasata a může vám to být jedno. Já s tímto návrhem souhlasím, protože odstraní nerovnost v následcích příslušného trestu. Za stejný přestupek, ať je každý stejně postižen, tzn. ať to stejně cítí a ne, že jednoho přestupek dostane do dluhové pasti a druhý si dá o lahvinku luxusního vína méně a pokutovým blokem si vytře pozadí

0 0
možnosti
VW

venoch

1. 9. 2010 12:42
Re: Kouká, že cenzor taky asi jezdí jako prase

Ale takhle se da komentovat o vsem, i chudak ma pravo bydlet a mit teplou vodu a muze ho to dostat do dluhove pasti a jiny si toho ani nevsimne. Proste kdyz na neco nemam, tak to mit nemuzu. To plati i o pokutach. Proste kdo si dovoli ridit auto, mel by mit na zaplaceni pojisteni, benzinu, oleje a i pokut. Proc by mely byt vyjimkou? Proc je podle vas treba bodovy system mene spravedlivy jako novy navrh?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.